Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jinak, kdo predepisuje… Nektere fyzioterapeutky nemaji smlouvu s pojistovnou, takze tam neni doporuceni nutne a stejne by to pojistovna nehradila, u tech, ktere maji, je v podstate jedno, kdo predepise (obecne muze gynekolog, ale treba i obvodak ofiko na potize se zady), hlavne to normalne zakamuflovat, ony pojistovny dost rady tvrdi, ze to nejde a nehradi, ale sikovne formulovane doporuceni se na to uhrat da. Ale i kdyz jsem si to jednu dobu hradila sama, nebyly to tak silene castky a stacilo tam dojit jednou za mesic, tak se to dalo.
Ahoj @ugluk děkuju ti za informace a zkušenosti a přeju hezký den!
Ahoj holky, mám s cvičením metody Mojžíšové velice kladné zkušenosti. Po několikaletém snažení o mimi a 7 inseminacích a 4 transferech embryí jsem jako alternativu zkusila tuto metodu. Na začátku je nezbytná mobilizace (bez ní cvičení nemá moc cenu) a pak už se jen cvičí. Dá se to zvládnout celkem dobře. No a po třech měsících cvičení jsem zjistila, že jsem těhotná (nyní jsem v 21.tt a stále ještě cvičím). Pojišťovny toto nehradí. Cena za mobilizaci byla 2tis. Kč, za následné návštěvy 1 tis. Kč. TAkže celkově cca 5 tis., což je oproti jiným metodám pakatel. TAk hodně štěstí, metoda opravdu skoro zázračně funguje.
Ahoj holky. Já jsem s metodou L. Mojžíšové teprve na začátku. Jsem po první mobilizaci - přiznám se, že žádná hitparáda to nebyla, ale dalo se to vydržet. Spíše šlo o nepříjemný pocit. Cvičím každý den alespoň jednou, ale snažím se dvakrát denně - ráno i večer. Můžu se zeptat, jestli tady některá otěhotněla i při cvičení jednou denně? Někdy to prostě nezvládnu a pak mám špatné svědomí, že jsem to nezvládla. Díky za odpověď.
Ja cvicila jen jednou denne. Respektive kdyz to neslo hodinu v kuse, delila jsem si sestavu do dvou casti, rano jsem treba odcvicila prvnich 7 cviku a vecer zbyvajici tri nebo tak nejak, ono to deleni melo sva pravidla. Ale byla jsem vyslovene upozornena, ze mam-li denne odcvicit 40 opakovani jednoho cviku, musim to udelat v kuse a nikoliv 20 rano a 20 vecer. Ale vzdy jsem kazdy den odcvicila vsecky cviky. Ja teda pri Mojzisove ani za dva roky neotehotnela, cimzto ji v nejmensim nezatracuju, jen proste stoprocentni uspesnost to samozrejme nema. Pak jsem se k ni vratila po porodu (otehotnela jsem asi dva roky pote, co jsem s tim sekla), ale uz jsem si nastavila mirnejsi rezim - cvicila jsem jen petkrat tydne a jen polovinu opakovani u tech hodnemocopakovacich cviku, takze tak 20-30 minut denne a na zformovani postavy to zcela stacilo.
Já cvičila také jen jednou denně. Většinou večer. Sice to zabralo i přes hodinu a půl (při 40 opakování), ale zanedlouho se počet snižuje na půlku. No a vyplatilo se. Po třech měsících po mobilizaci to vyšlo. TAk vydržte a ono to dobře dopadne. Hlavní je věřit v dobrý konec a neztácet naději.
Ahojky všem. Mám dotaz. Už před asi 2mi týdny jsem se objednala na cvičení k fyzioterapeutce na cvičení dle Mojžíšové. Je to ted první měsíc co jsme si nedávali pozor a ted už je to 5. den co mi mešká menstruace. Zajímá mě zda by jste na to cvičení normálně šli a jestli mám fyzioterapeutku případně seznámit se svou situací. Testy mám negativní, ale na gynekologii mi řekli, že je možné že jsem otěhotněla později. Cykly mám jinak pravidelné a takovéhle výchylky nemívám, ale zase zkusili jsme to teprve první měsíc. No nevím…Co myslíte??
@Anonymní píše:
Ahojky všem. Mám dotaz. Už před asi 2mi týdny jsem se objednala na cvičení k fyzioterapeutce na cvičení dle Mojžíšové. Je to ted první měsíc co jsme si nedávali pozor a ted už je to 5. den co mi mešká menstruace. Zajímá mě zda by jste na to cvičení normálně šli a jestli mám fyzioterapeutku případně seznámit se svou situací. Testy mám negativní, ale na gynekologii mi řekli, že je možné že jsem otěhotněla později. Cykly mám jinak pravidelné a takovéhle výchylky nemívám, ale zase zkusili jsme to teprve první měsíc. No nevím…Co myslíte??
Pokud je možné, že jsi těhotná, tak nesmíš cvičit na břišní svaly. Něco od Mojžíšové se v těhotenství cvičit může, ale něco zase ne. Já bych tam asi zavolala a domluvila se.
@Anonymní píše:
Já chodila i v těhotenství a terapeutka vzdy přizpůsobila stavu. ![]()
Mě fyzioterapeutka upozornila, že kdybych otěhotněla, mám jí to hned říct a upravíme cvičení. některé cviky se nesmí.
takže být tebou, na cvičení bych normálně šla, ale řekla bych jí hned, že máš zpoždění.
@Anonymní píše:
Děkujuudělám to tak. Doufám, že to pochopí. Děkujuu
Proč by to neměla pochopit? Vždyť od toho tam je ![]()
Já vím, ale jsem nějak zmatená. Sice mám zpoždění, ale testy negativní. O to víc si nejsem jistá jak to říct. Snad bude vše ok… ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, ale jsem nějak zmatená. Sice mám zpoždění, ale testy negativní. O to víc si nejsem jistá jak to říct. Snad bude vše ok…
Tak jak jsi to napsala treba me ted ![]()