Mondeo nebo Focus

2752
2.11.16 11:24

Mondeo nebo Focus

Ahoj holky, jdu pro radu. Známý mi slíbil, že mi dotáhne auto z Neměcka. Mám staré auto Fiat Marea 1998 combi. Bohužel neukazuje kolik jedu, kolik mám ještě benzínu, smrdí benzín uvnitř auta a technická projde 11.11. a novou technickou už bych neprošla. Takže jsem se rozhodla že po 8 letém soužití že půjde do šrotu :roll: bude se mi po ní stýskat - nikdy mě nikde nenechala. Bohužel na novější auto už čekám 3 měsíce a pořád nic. Tak jsem se rozhodla, že si ho seženu sama. Líbí se mi Ford Mondeo a Ford Focus. Jde mi o to, abych tam nacpala manžela, 2 děti, kočárek a psího miláčka + nějaký ten nákup, což se mi do Marei vešlo v pohodě :dance:. Koukám, že se tyto auta pohybují v rozmezí 75-90 000,– jedná se o rok výroby 2006 a výš. Bohužel více peněz na auto nemám - znáte to. Z rodičovské se toho moc neušetří :roll: Nevím pro jaké auto se rozhodnout. Mondeo 2,0 v naftě se mi zdá větší mají ho v AAA rok výroby 2007 a najeto 148000km vím, že na to nemohu koukat protože to stejně asi stočí dolů ale nechci někomu křivdit. Forda mají v auto Essa rok výroby 2006 najeto 178000km 1,6 v naftě je o 5000,– dražší než to Mondeo ale jsou k tomu zimní pneu a zdá se mi, že to auto ESSA je možná lepší než AAA. NEvím :nevim: nevyznám se v tom nikdy jsem u těchto prodejců nenakupovala. Moc děkuji za názory jak na salón tak na typ auta. Jiné auto nechci, dalo mi 3 měsíce práce nějaké vybrat podle své představy a zbyly mi tyto dvě. Kdyby bylo více korunek, moc se mi líbí Ford S max nebo MAzda 5 ale bohužel :?

Příspěvek upraven 02.11.16 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
761
2.11.16 11:28

@Alčák1 Nejsem si úplně jistá, jak je to u starších modelů, ale máme Mondeo rok výroby 2008 a mám srovnání se skoro stejně starým focusem (o trošku mladší), oba kombíky a rozdíl v prostoru obrovský, Mondeo je mnohem větší, takže bych určitě šla do něj, co se týče velikosti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.16 11:29

Já je na živo neporovnávala ale podle fotek si myslím, že Mondeo je asi větší. Ono když jsem koukala na zadní část vozu, kde budou děti, tak ve Focusu je méně místa na nohy, zdají se mi ty sedačky víc u sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
2.11.16 11:31

@Alčák1 Je tam mnohem méně místa, opravdu můžu porovnávat a jsem ráda, že máme Mondeo, máme taky 2,0 TDCI, jezdí za 5,5 litru a jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.11.16 11:31

Mondeo a 2007 s 148.000 km? Nebyl bych si jist, že ty km sedí. Vůbec se podle km nedá rozhodovat.
Mondeo je vyšší třída, než Focus. A určitě je větší. Pravděpodobně může mít vyšší spotřebu. AAA a Esa budou kvalitou asi podobné bazary.
MUSÍTE si sebou vzít nějakého „mechanika“, co vám s tím výběrem pomůže. Zkuste projít http://www.ford-focus.cz/ a hl. fórum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.11.16 11:33

Naložila bych mechanika nebo se domluvila se servisem kam jezdím, obvolala oba bazary, aby auta připravily k prohlídce a rozjela bych se tam. V obou bazarech vám auto na požádání zvednou a nechají prolézt horem dolem, v ESA půjčí i čtečku laku, nevím jak v AAA. Velikostně je Mondeo větší a pohodlnější no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.11.16 11:35

Aby Mondeo nebylo MOC veliké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.16 11:40

@Alčák1 máme focuse combi, rok 2008. Nemůžeme si na něj stěžovat, je to spolehlivé auto, nalítáme ročně spousty kilometrů a nikde nás nenechalo ve štychu. Za ty roky, co ho máme, se měnily pouze rozvody (máme ho v naftě) a s tím se po určitých počtech km počítalo.
Vejdou se dozadu tři autosedačky - dvě velké a vajíčko, sice to trošku dře, než se to tam poskládá, ale jde to (asi spíš nouzově). Do kufru se v pohodě vejde kočár i nákup, jezdili jsme s ním i na dovolené, takže se vešel kočár, přenosná postýlka i bagáž.
Až ho budeme měnit, určitě zase půjdeme do focuse :palec:
Mondeo je oproti focusu už taková „loď“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
664
2.11.16 11:40

Ahoj, mame dve mondea, jedno 1995 benzin (jezdi zatim dobre ale je rezave)a dvoulitr naftu combi 2007 ten starsi model. Obe najeto hodne pres 200 tisic, o kterych vime :lol:, nedelam si iluze, ze nebyly stocene km i kdyz mely auta servisky. Nase dalsi auto bude zrejme zase Mondeo. Prostorove si myslim, ze mondeo je vetsi a hlavne je to vyssi trida nez Focus. Drzim palce na spravny vyber v bazarech, to je vzdy loterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
2.11.16 11:41

@Ivan PPZ proč MOC veliké? Myslíte kvůli couvání a manipulaci s autem? To musím říct, že žádný talent na parkování a couvání nejsem a s mondeem se mi jezdí parádně a nemám žádné senzory ani parkovací asistenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.16 11:44

To by mě taky zajímalo. Sice jsem ženská ale troufnu si říct a což také řekl můj chlap, že umím řídit líp, že mám na to lepší cit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.16 11:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
2.11.16 11:46

@Alčák1 Taky jsem se toho bála, ale opravdu je to v pohodě, člověk si rychle zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
2.11.16 11:47
@Alčák1 píše:
Ahoj holky, jdu pro radu. Známý mi slíbil, že mi dotáhne auto z Neměcka. Mám staré auto Fiat Marea 1998 combi. Bohužel neukazuje kolik jedu, kolik mám ještě benzínu, smrdí benzín uvnitř auta a technická projde 11.11. a novou technickou už bych neprošla. Takže jsem se rozhodla že po 8 letém soužití že půjde do šrotu :roll: bude se mi po ní stýskat - nikdy mě nikde nenechala. Bohužel na novější auto už čekám 3 měsíce a pořád nic. Tak jsem se rozhodla, že si ho seženu sama. Líbí se mi Ford Mondeo a Ford Focus. Jde mi o to, abych tam nacpala manžela, 2 děti, kočárek a psího miláčka + nějaký ten nákup, což se mi do Marei vešlo v pohodě :dance:. Koukám, že se tyto auta pohybují v rozmezí 75-90 000,– jedná se o rok výroby 2006 a výš. Bohužel více peněz na auto nemám - znáte to. Z rodičovské se toho moc neušetří :roll: Nevím pro jaké auto se rozhodnout. Mondeo 2,0 v naftě se mi zdá větší mají ho v AAA rok výroby 2007 a najeto 148000km vím, že na to nemohu koukat protože to stejně asi stočí dolů ale nechci někomu křivdit. Forda mají v auto Essa rok výroby 2006 najeto 178000km 1,6 v naftě je o 5000,– dražší než to Mondeo ale jsou k tomu zimní pneu a zdá se mi, že to auto ESSA je možná lepší než AAA. NEvím :nevim: nevyznám se v tom nikdy jsem u těchto prodejců nenakupovala. Moc děkuji za názory jak na salón tak na typ auta. Jiné auto nechci, dalo mi 3 měsíce práce nějaké vybrat podle své představy a zbyly mi tyto dvě. Kdyby bylo více korunek, moc se mi líbí Ford S max nebo MAzda 5 ale bohužel :?Příspěvek upraven 02.11.16 v 11:28

Starší ford v naftě nikdy nekupujte. Riziko nákladných oprav je veliké. Od zmíněných prodejců bych také nekupoval.

Jinak máme mondeo a velikostně krása.

Jestli je staré auto spolehlivé, spíš bych zvážil opravu aby prošlo technickou. Samotné stáří auta není na škodu, když je o něj dobře postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.16 11:48

@lennkaa já měla první auto Formana a pak když jsem si sedla do tý Marei tak jsem si připadala jak ve snu :lol: myslím, že to samé bude teď. TEĎ ty auta už mají všechny klimatizace, ABS… což moje stará Marea nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová