Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme už několikáteho Focuse v řadě, velikostně stačí, kočár v pohodě. Mondeo by se mi líbilo asi víc, ale vzhledem, že žena jezdí častěji ( denně škola, školka, nakupování, parkování na sídlišti ), tak na ní je Mondeo už moc veliké a neřídí se jí dobře. Takže zase bude asi Focus… ![]()
Velikost- to je relativní věc. Ale Mondeo nezaparkuje po Focusovi, Fábii… Myslím podélně a nadoraz. Pokud je garáž i to bude jiné. Ale jinak je to oproti Focusu jiný svět. Ano, nebrat naftu. Ale v benzínu bude malý výběr. I auta z Německa jsou teď stočená už u nich. Spoustu autobazarů tam mají Turci…
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ proč nebrat naftu?Podle mě úplně v pohodě
Protože ty naftové motory jsou konstrukčně složitější a některé prvky budou na hranici životnosti. Např. turbo a to je výměna na desítky tisíc. Navíc jisté naftové motory z této doby se Fordu moc nepovedly.
Příspěvek upraven 02.11.16 v 12:09
@Alčák1 V uvedené cenové relaci bych hlavně vybíral mezi benzinovým Mondeem a Focusem.
Budou mít za stejnou cenu méně najeto a budou mít spolehlivější a servisně méně náročný motor.
Obecně pak ani jedno z těch aut není špatné, Mondeo je prostě o třídu větší. Záleží na vaší preferenci a na tom, jak budete auto využívat.
@AlphaOmega píše:
Protože ty naftové motory jsou konstrukčně složitější a některé prvky budou na hranici životnosti. Např. turbo a to je výměna na desítky tisíc. Navíc jisté naftové motory z této doby se Fordu moc nepovedly.Příspěvek upraven 02.11.16 v 12:09
Nemyslím si. Jak jsem psala, máme ho několik let a je to spolehlivé auto
@Anonymní píše:
Tak například proto, že 1,6 TDCI je motor od francouzského koncernu PSA. Není to špatný motor. Dokud funguje ![]()
Já mám srovnání Focus 1998 a Mondeo 2011, oboje kombíky. Mondeo je určitě větší, ale i do Focusu se v pohodě vejdeme celá čtyřčlenná rodina s komplet výbavou na stanování (stan, spacáky, karimatky, stolek, židle atd.).
A přiznám se, že Focus se mi řídí líp. Jsem malá a Mondeo na mě už hodně velké, musím si sedadlo dát co nejvíc dopředu a ještě nahoru, přenastavit volant, prostě vždycky přešteluju půl auta, abych vůbec dosáhla na pedály
Takže já osobně bych brala z tohoto důvodu Focuse, ale manžel zase nedá dopustit na Mondeo ![]()
@Anonymní píše:
Nemyslím si. Jak jsem psala, máme ho několik let a je to spolehlivé auto
nám mechanik taky říkal, že starší nafťák by nebral, že servis u těch starších naftových motorů může být hodně drahý
![]()
Zalezi na tom k cemu ma auto slouzit. Pokud jako jedine rodinne tedy i na dovolene a tak brala bych Mondeo. Pokud jako druhe auto na rozvazeni deti, nakupy… staci v pohode Focus.
A na bazary bych si dala hodne bacha. V AAA jsou schopni vas presvecovat i ze " venku sviti slunicko" kdyz prsi ![]()
@chaarleene píše:
nám mechanik taky říkal, že starší nafťák by nebral, že servis u těch starších naftových motorů může být hodně drahý![]()
tak to je jasné, to ani nemyslím.
Vím, že u zakladatelky nepřidá nafta v úvahu, už jen z toho, jaký má na auto rozpočet.
Ale reagovala jsem na to, že naftová auta jsou blbá. Nejsou
Máme už několikeré a nikdy jsme do něj žádné velké peníze nervali.
Ale fakt je, že ho nenecháváme „zestárnout“ ![]()
@Anonymní píše:
No, nejde o naftu, ale o ten motor. Vysloveně mu škodí krátké jízdy- nezahřeje se. Ty roky výroby a nafta= DPF (filtr pevných částic- hodně se o tom teď píše) a tím spojené výrazné možností komplikací a drahosti. Drahý servis motoru, pokud se něco stane a u nejasných km je to pravděpodobné. Oprava vstřiků, EGR, turbo… Pokud by ten motor měl „jistých“ 100.000, tak ještě čas tak 30.000 km…
@Ivan PPZ náš ford má nalítáno mnohem víc a motor šlape stále. Jezdíme krátké i dlouhé trasy. Jak ti říkám, v podstatě jako hlavní rodinná máme jen naftová auta a zatím jsme problém s velkými investicemi neměli. Tím neříkám, že se to nemůže stát. Může. Stejně jako se může vy… benzínové auto. Ale tím odbočujeme od tématu ![]()
Jo, ale u tohodle auta máte jistotu jakési historie. Jeté nafťáky se často prodávají, protože vyvstala potřeba těchto investic a může jít o 30.000 Kč i víc…
Na nás třeba už je mondeo fakt velké. Jako prostoru v autě není nikdy dost, ale zkrátka focus nám stačí. I když manželovi se mondeo celkem taky líbí, tak když nad tím zauvažuje prakticky, tak říká, že jsme zvolili dobře.
Ale to záleží fakt na vás, co potřebujete.
My jsme teď nedávno taky kupovali nové auto, zašli jsme prostě a jednoduše do nejbližších velkých áček a všechny auta jsme si tam důkladně prohlídli. Nic jsme nekupovali, jen prostě jsme je chtěli vidět, mají tam asi největší výběr než objíždět x malých bazarů. Sedli jsme si do nich, skoukli kufr a místo vzadu pro děti atd.. a pak obhlíželi soukromé inzeráty