Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ náš ford má nalítáno mnohem víc a motor šlape stále. Jezdíme krátké i dlouhé trasy. Jak ti říkám, v podstatě jako hlavní rodinná máme jen naftová auta a zatím jsme problém s velkými investicemi neměli. Tím neříkám, že se to nemůže stát. Může. Stejně jako se může vy… benzínové auto. Ale tím odbočujeme od tématu
Soudíte podle sebe, já podle širšího vzorku. Chcete reálné informace o poruchovosti? Zajděte si na pokec do značkového servisu, ze stejného zdroje čerpám já.
Jinak si kupte kdo chcete, co chcete, jsou to vaše peníze ![]()
Mondeo… měli jsme Focus combi, teď máme Mondeo… je v něm víc prostoru na nohy i vzadu… jinak je to o třídu lepší auto než Focus, spotřeba nízká (máme diesel a jezdíme pod 6 litrů na 100 km), ovládá se dobře, na silnici bezvadně sedí, kufr obrovský (teda mluvím pořád o kombíku)… a náhradní díly na Fordy jsou asi jedny z nejlevnějších…
@Anonymní píše:
tak to je jasné, to ani nemyslím.
Vím, že u zakladatelky nepřidá nafta v úvahu, už jen z toho, jaký má na auto rozpočet.
Ale reagovala jsem na to, že naftová auta jsou blbá. NejsouMáme už několikeré a nikdy jsme do něj žádné velké peníze nervali.
Ale fakt je, že ho nenecháváme „zestárnout“
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ náš ford má nalítáno mnohem víc a motor šlape stále. Jezdíme krátké i dlouhé trasy. Jak ti říkám, v podstatě jako hlavní rodinná máme jen naftová auta a zatím jsme problém s velkými investicemi neměli. Tím neříkám, že se to nemůže stát. Může. Stejně jako se může vy… benzínové auto. Ale tím odbočujeme od tématu
máme stejné zkušenosti… máme jen samé nafťáky, s výjimkou mé původní nákupní tašky, Suzuki Swift… ale je pravda, že manžel se o ně stará, pravidelně je udržuje, mění olej, kontroluje kdeco… měnili jsme myslím jen brzdy, ale zase najezdíme autem docela dost, hlavně když s ním manžel dojížděl do práce…
@AlphaOmega píše:
Soudíte podle sebe, já podle širšího vzorku. Chcete reálné informace o poruchovosti? Zajděte si na pokec do značkového servisu, ze stejného zdroje čerpám já.Jinak si kupte kdo chcete, co chcete, jsou to vaše peníze
hm, takže ne z vlastních zkušeností?
To je ale taky kus od kusu… kdo se o auto deset let nestará, tak se pak diví… ale je to stejné, jak se říká, že Land Rovery jsou nejporuchovější auta… no a zase je to kus od kusu…
Jak se chcete „starat“ (myslím běžnou údržbou) u nafťáka o vstřiky, DPF, turbo…? Leda tak vhodným typem provozu- optimálně dlouhé jízdy a striktně čerpat kvalitní palivo. Ale s celkovou větší složitostí motoru, palivové a výfukové cesty u dieslů nic nenaděláte.
@Ivan PPZ Na vše zmíněné existují vhodná aditiva, prodáme jich měsíčně mraky a fungují. Ještě na to ale lidi zvyklí nejsou no…
No, aditivum a 230.000 km- to asi nezachrání? Problém jetých dieslů je v tom, že neznám jejich historii, skutečné km, nevím, jestli je turbo už 5.000 km po smrti, jaké jsou vstřiky… Prostě je to risk a u člověka, který vybírá způsobem jako zakladatelka, tak to není ani ruleta.
Tak jsem si tady přečetla všechny názory a dopadlo to takto. Jako ženská autům vůbec nerozumím, max. vyměním pneu, doliju olej, vodu do odstřikovačů a olej do serva, jo a kapalinu do chladiče a vyměním i žárovku
. Toď vše
takže jsem zašla za automechanikem - můj spolužák ze školy, kam chodím na opravy a požádala ho pomoc. Mluvil přesně o tom, o čem vy tady. Že pokud Focuse, tak v benzínu bude pro mě lepší na údržbu - že jsou to menší investice než do nafťáku. Takže jsem mu vložila plnou důvěru a za 14 dní jedeme spolu do bazaru a prý jich objedeme nejmíň 5 dokud nevybereme to správné auto. Já jedu, abych si auto prohlédla a ohodnotila vzhledově a prostorově a on, že se mi na to koukne jako odborník ale prý nezaručuje nic na 100%, že i odborník dovnitř 100% nevidí. Kdyby bylo na mě, tak vybírám podle laku na autě a potahů sedaček
no ženská no. I když musím říct, že jsem si takhle vybrala tu Mareu a šlapala 8 let bez velkých oprav. Za celou dobu jsem měnila jen kotouče a kus zadního výfuku, jinak jsem na ní nesáhla ![]()
JO a taky mluvil o tom, že když se plácám s dětma jen tak po okolí, tak se mi nafťák ani nevyplatí, že ty benzíňáci už nežerou 7,5l jako moje Marea.
@Ivan PPZ Padla otázka, jak se starat při běžné potřebě o diesel, přišla odpověď
.
@Alčák1 To je super řešení!
Jinak jezdím na benzin za 5,5 průměr a to se nekrotím, nebála bych se toho
.
@AlphaOmega soudím podle své dlouholeté zkušenosti s více auty
![]()
@Regina Hero muž je to samé, je tak trochu z oboru, takže se taky stará a co jde, udělá si sám. A v momentě, když vidí, že to chce výměnu, tak se vymění
Nikdy jsme žádný problém s motory ani vstřiky a já nevím s čím fakt neměli ![]()
@Alčák1 dobré řešení ![]()
Focuse jsme měli, Mondeo je ale lepší, větší- kočár a další věci se tam v pohodě vlezou, zKamarádka ho má, ojetý asi dva roky starý, nebylo uplně levný ale v super stavu, taky to vybírali dlouho. Zlákala je nabídka v tom největším bazaru. Plně obsazený to docela dobře jede s 2.0 motorem.
Každý si vybere dle toho na co má a možnosti jsou nepřeberné. Mondeo je oproti Focusu vyšší třída. Syn má Focuse z áček asi pátý rok, to auto je držák.