Mondeo nebo Focus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1883
2.11.16 13:52
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ náš ford má nalítáno mnohem víc a motor šlape stále. Jezdíme krátké i dlouhé trasy. Jak ti říkám, v podstatě jako hlavní rodinná máme jen naftová auta a zatím jsme problém s velkými investicemi neměli. Tím neříkám, že se to nemůže stát. Může. Stejně jako se může vy… benzínové auto. Ale tím odbočujeme od tématu :oops:

Soudíte podle sebe, já podle širšího vzorku. Chcete reálné informace o poruchovosti? Zajděte si na pokec do značkového servisu, ze stejného zdroje čerpám já.

Jinak si kupte kdo chcete, co chcete, jsou to vaše peníze 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.11.16 15:04

Mondeo… měli jsme Focus combi, teď máme Mondeo… je v něm víc prostoru na nohy i vzadu… jinak je to o třídu lepší auto než Focus, spotřeba nízká (máme diesel a jezdíme pod 6 litrů na 100 km), ovládá se dobře, na silnici bezvadně sedí, kufr obrovský (teda mluvím pořád o kombíku)… a náhradní díly na Fordy jsou asi jedny z nejlevnějších…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.11.16 15:07
@Anonymní píše:
tak to je jasné, to ani nemyslím.
Vím, že u zakladatelky nepřidá nafta v úvahu, už jen z toho, jaký má na auto rozpočet.
Ale reagovala jsem na to, že naftová auta jsou blbá. Nejsou :mrgreen: Máme už několikeré a nikdy jsme do něj žádné velké peníze nervali.
Ale fakt je, že ho nenecháváme „zestárnout“ :mrgreen:
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ náš ford má nalítáno mnohem víc a motor šlape stále. Jezdíme krátké i dlouhé trasy. Jak ti říkám, v podstatě jako hlavní rodinná máme jen naftová auta a zatím jsme problém s velkými investicemi neměli. Tím neříkám, že se to nemůže stát. Může. Stejně jako se může vy… benzínové auto. Ale tím odbočujeme od tématu :oops:

máme stejné zkušenosti… máme jen samé nafťáky, s výjimkou mé původní nákupní tašky, Suzuki Swift… ale je pravda, že manžel se o ně stará, pravidelně je udržuje, mění olej, kontroluje kdeco… měnili jsme myslím jen brzdy, ale zase najezdíme autem docela dost, hlavně když s ním manžel dojížděl do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.11.16 15:09
@AlphaOmega píše:
Soudíte podle sebe, já podle širšího vzorku. Chcete reálné informace o poruchovosti? Zajděte si na pokec do značkového servisu, ze stejného zdroje čerpám já.Jinak si kupte kdo chcete, co chcete, jsou to vaše peníze 8)

hm, takže ne z vlastních zkušeností?
To je ale taky kus od kusu… kdo se o auto deset let nestará, tak se pak diví… ale je to stejné, jak se říká, že Land Rovery jsou nejporuchovější auta… no a zase je to kus od kusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.11.16 15:52

Jak se chcete „starat“ (myslím běžnou údržbou) u nafťáka o vstřiky, DPF, turbo…? Leda tak vhodným typem provozu- optimálně dlouhé jízdy a striktně čerpat kvalitní palivo. Ale s celkovou větší složitostí motoru, palivové a výfukové cesty u dieslů nic nenaděláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.11.16 16:43

@Ivan PPZ Na vše zmíněné existují vhodná aditiva, prodáme jich měsíčně mraky a fungují. Ještě na to ale lidi zvyklí nejsou no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.11.16 17:01

No, aditivum a 230.000 km- to asi nezachrání? Problém jetých dieslů je v tom, že neznám jejich historii, skutečné km, nevím, jestli je turbo už 5.000 km po smrti, jaké jsou vstřiky… Prostě je to risk a u člověka, který vybírá způsobem jako zakladatelka, tak to není ani ruleta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.16 17:03

Tak jsem si tady přečetla všechny názory a dopadlo to takto. Jako ženská autům vůbec nerozumím, max. vyměním pneu, doliju olej, vodu do odstřikovačů a olej do serva, jo a kapalinu do chladiče a vyměním i žárovku :P :P. Toď vše :mrgreen: takže jsem zašla za automechanikem - můj spolužák ze školy, kam chodím na opravy a požádala ho pomoc. Mluvil přesně o tom, o čem vy tady. Že pokud Focuse, tak v benzínu bude pro mě lepší na údržbu - že jsou to menší investice než do nafťáku. Takže jsem mu vložila plnou důvěru a za 14 dní jedeme spolu do bazaru a prý jich objedeme nejmíň 5 dokud nevybereme to správné auto. Já jedu, abych si auto prohlédla a ohodnotila vzhledově a prostorově a on, že se mi na to koukne jako odborník ale prý nezaručuje nic na 100%, že i odborník dovnitř 100% nevidí. Kdyby bylo na mě, tak vybírám podle laku na autě a potahů sedaček :mrgreen: no ženská no. I když musím říct, že jsem si takhle vybrala tu Mareu a šlapala 8 let bez velkých oprav. Za celou dobu jsem měnila jen kotouče a kus zadního výfuku, jinak jsem na ní nesáhla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.16 17:05

JO a taky mluvil o tom, že když se plácám s dětma jen tak po okolí, tak se mi nafťák ani nevyplatí, že ty benzíňáci už nežerou 7,5l jako moje Marea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.11.16 17:05

@Ivan PPZ Padla otázka, jak se starat při běžné potřebě o diesel, přišla odpověď ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.11.16 17:08

@Alčák1 To je super řešení! :) Jinak jezdím na benzin za 5,5 průměr a to se nekrotím, nebála bych se toho :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.16 17:57

@AlphaOmega soudím podle své dlouholeté zkušenosti s více auty :nevim: :nevim:

@Regina Hero muž je to samé, je tak trochu z oboru, takže se taky stará a co jde, udělá si sám. A v momentě, když vidí, že to chce výměnu, tak se vymění :mrgreen: Nikdy jsme žádný problém s motory ani vstřiky a já nevím s čím fakt neměli :nevim:

@Alčák1 dobré řešení :palec:

• Citovat
  • Upravit
2.11.16 21:05

Mondi

Focuse jsme měli, Mondeo je ale lepší, větší- kočár a další věci se tam v pohodě vlezou, zKamarádka ho má, ojetý asi dva roky starý, nebylo uplně levný ale v super stavu, taky to vybírali dlouho. Zlákala je nabídka v tom největším bazaru. Plně obsazený to docela dobře jede s 2.0 motorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.11.16 07:57

Mondeo-Focus

Každý si vybere dle toho na co má a možnosti jsou nepřeberné. Mondeo je oproti Focusu vyšší třída. Syn má Focuse z áček asi pátý rok, to auto je držák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová