Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj! Prosím o vaše zkušenosti s monitory dechu.
Máme půjčený a používali jsme Babysense 2 (nějaký poměrně letitý model), vyhovoval nám, žádné falešné poplachy, žádný nežádoucí zvuk během provozu, dlouhá výdrž baterie… má jedinou vadu - když ho člověk zapíná, vydává poměrně hlasitý cvakavý zvuk - ne jen zvuk stisknutí tlačítka, fakt vyloženě „naprogramovaný“ zvuk, stejné ťukání vydává těsně předtím, než spouští alarm. A když jsem mimino uspala, dala do postýlky a nespalo ještě úplně tvrdě, tak jej to znovu vzbudilo. Pak jsem monitor spouštěla tak, že jsem jednotku zabalila do deky, zmáčkla čudlík a zas vybalila a pověsila na postel, což je opruz.
A teď přemýšlím, jestli se zapůjčitele neoptat na jeho odkoupení pro další budoucí přírůstky (s čímž by skoro jistě souhlasil, válel se mu roky doma, děti už neplánují), i když mi přeci jen tak úplně 100 % nevyhovoval, nebo bych sehnala i nějaký bez tohoto nešvaru.
Takže - dělaly vaše monitory taky zvuk při spouštění? Nebo je to výsada tohoto modelu? Případně prý některé zas hlučí při provozu… Doporučili byste monitor, který jste měli? (třeba o Jablotronu jsem slyšela, že mívá falešné poplachy)
(prosím v diskusi nechci polemizovat nad tím, zda monitor vůbec používat nebo ne, fakt bych se moc ráda pobavila jen o těchto jejich „hlukových“ vlastnostech)
Díky ![]()
Jablotron vždycky pípnul po zapnutí. Ale nezdálo se mi to nějak hlasité.
Model Nanny BM-02. Největší spoleh, měli je i v porodnici.
Edit: tento monitor byl úplně tichý. Nevydával žádné zvuky, jen pipnul po zapnutí popř pak řval, když byl poplach.
A akorát bliká podle toho, jak mimčo dýchá.
@kara_cz Dík za info, tak to nemám radost. ![]()
@Capricorn61 píše:
Jablotron vždycky pípnul po zapnutí. Ale nezdálo se mi to nějak hlasité.
Model Nanny BM-02. Největší spoleh, měli je i v porodnici.Edit: tento monitor byl úplně tichý. Nevydával žádné zvuky, jen pipnul po zapnutí popř pak řval, když byl poplach.
A akorát bliká podle toho, jak mimčo dýchá.
Hm, hm, díky. No mně ani to cvaknutí nepřijde nějak hlasité, ale prostě to je asi nějaká intenzita, frekvence, na kterou zrovna byla malá citlivá a budilo jí to. Třeba jsem klidně mohla kašlat a to ji nevzbudilo, ale cvaknutí monitoru jo. ![]()
@klamonožka
Nasla jsem video. Toto to udela.
https://youtu.be/lkkHt-CNox0
Edit: to bys prekaslala ![]()
My máme Babysense 2 Pro, a taky to dělá. Naštěstí to mimčo nebudí. V porodnici jsme měli Nanny BM 02, a taky to dělalo zvuk při zapnutí. Asi to tak bude u většiny.
Mame stejny monitor a nam ten zvuk budil 2 ze 4 deti. Taky bych to radsi vypla, kdyby to slo.
My máme nanny od jablotronu, mám už druhý (syn ten první zničil) a sme spokojení, když ho zapnu tak jenom pipne, ale ne nějak moc hlasitě, že by to dítě vzbudilo a pak už o něm nevím. Ani jeden nikdy nespustil falešný poplach. Jednou houkal, když syn v noci přestal dýchat a pak teda houkal později, když už byl syn větší a cestoval po postýlce a třeba se celý odvalil z té desky (ale stačí dokoupit druhou desku, jdou napojit dvě na jeden monitor).
@Capricorn61 píše:
@klamonožka
Nasla jsem video. Toto to udela.
https://youtu.be/lkkHt-CNox0
Edit: to bys prekaslala
Dík. ![]()
Tak ten monitor zapni třeba až po čtvrt/půl hodině, až dítě zabere ![]()
Ten náš to dělá taky a ještě k tomu problikaji všechny kontrolky. Obecně nemám ráda ani když cvaka klávesnice na tel. Vzhledem k tomu že blikaj všechny kontrolky uvítala bych kdyby teď nepiskal při zapnutí nebo se to dalo vypnout. Co se týče alarmu, tak ten uslyší snad i hluchej. Má ale pro mě asi vadu nebo co. Pokud se alarm spustí tak podle mě moc pozdě. Často se stává že než začne jsem v půlce bytu a musím to letět vypnou. Čekala jsem obecně od takového přístroje větší schopnosti.
![]()
On ten zvuk vydávánpo zapnutí každý monitor, prave pro kontrolu, abyste vedela, jestli funguje. Dceru to taky budi (jablotron nanny bm2), ale já ji polozim a vratim se do pokoje po 15 minutách když už tvrde spí a zapnu.
Ten zvuk to musi udelat vzdy. Jako kontrola toho, ze to bude rvat, kdyby se neco stalo. Protoze kdyz by upadl dratek od „alarmu“, tak jak bys to zjistila? Az kdyz bys nasla udusene dite? Tak proto to aspon pipne, aby clovek vedel, ze to funguje. Totiz za predpokladu idealniho pouzivani, kdy miminko opravdu spravne lezi na podlozce a nebude plany poplach, tak ten monitor by byl uplne zticha. A jak by si overil clovek funkcnost alarmu?
@Atisia píše:@Capricorn61 píše:@Atisia píše:
Ten zvuk to musi udelat vzdy. Jako kontrola toho, ze to bude rvat, kdyby se neco stalo. Protoze kdyz by upadl dratek od „alarmu“, tak jak bys to zjistila? Az kdyz bys nasla udusene dite? Tak proto to aspon pipne, aby clovek vedel, ze to funguje. Totiz za predpokladu idealniho pouzivani, kdy miminko opravdu spravne lezi na podlozce a nebude plany poplach, tak ten monitor by byl uplne zticha. A jak by si overil clovek funkcnost alarmu?
No třeba tím, že to mimino zvedne
. Hlavně to bliká, když to bliká tak to funguje.
Nemyslím si, že to při zapnutí musí hulakat na celou místnost. Já bych prostě uvítala ztišení. Vždycky čekám kdy se mi dcera probudí.
@Atisia píše:
No třeba tím, že to mimino zvedne. Hlavně to bliká, když to bliká tak to funguje.
Nemyslím si, že to při zapnutí musí hulakat na celou místnost. Já bych prostě uvítala ztišení. Vždycky čekám kdy se mi dcera probudí.
Jenze kdyz to blika, tak bys se na to musela porad divat. A sledovat, kdy to blikat prestane. Protoze kdyby zrovna alarm nefungoval, tak by to akorat prestalo blikat. ![]()
A nevim, co mas za monitor, ale u nanny bm-02 to prave potichu pipne. 🙂