Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@krtek7489 píše:
Ty budes mit asi velky problem se svym sebevedomym. A o to, co jsi ted napsala mi presne slo. Ohanis se monitorem, ale zasady resuscitace bez googlu neznas? A jeste jsi tak hloupa, ze to tu klidne napises? Zamysli se trochu nad tou logikou. Aaz bude mit tve dite zastavu, alarm bude houkat, hledat zasady KPR u mimina na googlu bude trochu pozde
@krtek7489 píše:
A vis o tom, ze jsou tam pekny blaboly. Pokud takhle budes resuscitovat sve dite, nezachranis ho.Ale tobe to je evidentne jedno, kdyz sem davas takovehle odkazy. Komu neni z hury dano…
Příspěvek upraven 30.10.16 v 21:54
nevím co tu bylo před úpravou - no a napiš jim, že tam mají chybu - právě z toho důvodu jsem ten odkaz hodila - aby jsi se měla čeho chytnout a remcat. Psala jsem tu několikrát, že jsem se nechala poučit lékařkou. Sama tu rýpeš a máš plno řečí, pokud bys chtěla někomu pomáhat, tak bys sama psala co se má dělat atd. Člověk který má lékařské vzdělání se snaží pomoci. Primitiv kope okolo sebe a dělá chytrého. I některé nemocnice mají na stránkách rady při SIDS. Záměrně jsem neházela odkaz na takové stránky. Věřím, že ten kdo chce se přímo zeptá lékaře jak postupovat. Ona ta chvilka na vysvětlenou doktora nezabije
@Ginuš píše:
nevím co tu bylo před úpravou - no a napiš jim, že tam mají chybu - právě z toho důvodu jsem ten odkaz hodila - aby jsi se měla čeho chytnout a remcat. Psala jsem tu několikrát, že jsem se nechala poučit lékařkou. Sama tu rýpeš a máš plno řečí, pokud bys chtěla někomu pomáhat, tak bys sama psala co se má dělat atd. Člověk který má lékařské vzdělání se snaží pomoci. Primitiv kope okolo sebe a dělá chytrého. I některé nemocnice mají na stránkách rady při SIDS. Záměrně jsem neházela odkaz na takové stránky. Věřím, že ten kdo chce se přímo zeptá lékaře jak postupovat. Ona ta chvilka na vysvětlenou doktora nezabije
To fakt nema smysl.
Ani jedna z vas, ktera se tu ohanite tim, jak vam monitor zachrani dite, nedokazete napsat, co budete delat, az vam ten monitor zacne houkat. No neni to absurdni?
![]()
@krtek7489 píše:
To fakt nema smysl.Ani jedna z vas, ktera se tu ohanite tim, jak vam monitor zachrani dite, nedokazete napsat, co budete delat, az vam ten monitor zacne houkat. No neni to absurdni?
![]()
psala jsem, nejsem lékař, abych někomu radila. Každý ať postupuje podle svého vědomí.
No a jinak zkráceně - kouknu do pusy, nosu. Když je tam tekutina odstraňuje se z úst a pak z nosu. Zkusit plácnout do zad rána vedená směrem k hlavě - aby případně vypadla překážka. Položit na tvrdou podložku - stejně jako u dospělého, začít s masáží pokud není tep (jasně že neměřím palce, to bych naměřila svůj) - na konci hrudníku prstem stlačovat cca 3 cm k páteři - pak dle mojí dr volat rychlou, zpívat rychle skákal pes (cca 90 stlačení za minutu) a dýchat 3:1 - dětem se dýchá do nosu i pusy, obsah pusy dospělého člověka. Hlava se nezaklání, pokud se dítě začne bránit přestat, jinak pokračovat do příjezdu rychlé - ale oni vše řeknou po telefonu, bohužel už jsem si to vyzkoušela. No snažit se otevřít dveře a nejlépe někoho poslat před dveře, aby je dovedl. Volala jsem rychlou jen dospělákům a vím, že na telefonu jsou opravdu borci co umí člověka povodit a říct co má dělat.
Tímto už opravdu odcházím. No a dospělému člověku se samozřejmě vdechuje více vzduchu a nemasíruje se pouze prstem a nesmí mít člověk volné lokty atd atd. Ono je vždy co doplnit, ale rýpat umí každý.
@krtek7489 dle tvých přispévků jde vidět, že jsi odborník na slovo vzatý. Tak nám tu prosím napiš správný postup resuscitace dítěte. Nenech se přemlouvat. Děkuji ![]()
@Annapavelkovaml ty jo koukám, že se nám liší ty čísla stlačování za minutu
ale jinak asi nastejno
No a poměr dýchání mezi masáží se myslím i měnil, ale jaký byl poměr dřív si nepamatuji. Hlavní je, že jste to zvládli a zachránili jste svoje dítě. Ale tak on to asi nebude tak hrozný rozdíl jestli 90 a nebo 120 za minutu. Když jsem v mládí byla na kurzu říkali hlavně něco udělat.
přeji Ti až už tohle nikdy nemusíš použít, jak v rodině, tak u cizích
![]()
@krtek7489 píše:
Ty budes mit asi velky problem se svym sebevedomym. A o to, co jsi ted napsala mi presne slo. Ohanis se monitorem, ale zasady resuscitace bez googlu neznas? A jeste jsi tak hloupa, ze to tu klidne napises? Zamysli se trochu nad tou logikou. Aaz bude mit tve dite zastavu, alarm bude houkat, hledat zasady KPR u mimina na googlu bude trochu pozde
No spis jsi to jako jedina nepochopila. @Annapavelkovaml to s tim googlem myslela tak, ze kdyz se tu ohanis nasi nevedomosti, nebyl by ani pro jednu z nas problem vygooglit si prvni pomoc a tu ti sem nakopcit, abychom ti dokazaly, ze si rady vime. My tu totiz vsechny sedime na internetu vis ![]()
Jinak ano, znam prvni pomoc, jako volnocasovy pracovnik v detskem centru jsme to meli povinne vcetne mimin /asistence u relaxacnich masazi miminek/, ale nemam potrebu ti to tu vypisovat. Uz vzhledem k vyse napsanemu by to bylo usmevne. Navic jak jsem psala mam aplikaci Zachranka, kde bez vysvetlovani dostanu okamzity navod od operatora, to pro pripad, kdybych se zasekla.
Doporucuju myslet, nez zacnes psat podobne poznamky ohledne hledani na googlu v krizove situaci. To sis vykonstruovala jen ty ![]()
@Berousik píše:
No spis jsi to jako jedina nepochopila. @Annapavelkovaml to s tim googlem myslela tak, ze kdyz se tu ohanis nasi nevedomosti, nebyl by ani pro jednu z nas problem vygooglit si prvni pomoc a tu ti sem nakopcit, abychom ti dokazaly, ze si rady vime. My tu totiz vsechny sedime na internetu vis
Jinak ano, znam prvni pomoc, jako volnocasovy pracovnik v detskem centru jsme to meli povinne vcetne mimin /asistence u relaxacnich masazi miminek/, ale nemam potrebu ti to tu vypisovat. Uz vzhledem k vyse napsanemu by to bylo usmevne. Navic jak jsem psala mam aplikaci Zachranka, kde bez vysvetlovani dostanu okamzity navod od operatora, to pro pripad, kdybych se zasekla.
Doporucuju myslet, nez zacnes psat podobne poznamky ohledne hledani na googlu v krizove situaci. To sis vykonstruovala jen ty
@Annapavelkovaml
tak asi zjistila, že jí tu nikdo nebere vážně a že si z ní na zadel nesedneme. Nemůžeme za to, že neumí číst a nechápe nadsázku. No k něčemu tato diskuse určitě byla dobrá - chlap i hlídací babička mi doma řekli co si pamatují z resuscitace
![]()