Monitor dechu, měli jste?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2216
29.10.16 15:58

Jo a kamarádka rodila jako já třetí a půčila si ho na půl roku v porodnici za 1000kč. Což mě příjde blbé když si můžeš za tu cenu a i nižší když pohledáš koupit použitý.. A nemáš ho na půl roku ale třeba do dvou let jsem ho v postýlce měla. Teď má třetí 8 měsíců a má ho tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15384
29.10.16 16:08

Dítě mám na cestě a už teď vím, že ho 100% pořizovat nebudu. Přijde mi to jako naprosto zbytečně vyhozený prachy. Dřív tyto nesmysly taky nebyly a žijeme, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15384
29.10.16 16:10
@krtek7489 píše:
@Milka111 nemela jsem ani u jednoho ditete, je to zbytecnost, pokud nemas nedonosene dite, a i tak si myslim, ze je to jen takova momentalni moda.

Přijde mi to úplně stejně. A za nějakou dobu zase nějaký chytrák prohlásí, že je to pro dítě úúplně škodlivé a všichni se toho budou ve velkým zbavovat :roll:
Prostě zbytečnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
29.10.16 16:17

Ano, měla jsem u prvního syna a mám i teď u druhého Nanny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
29.10.16 16:26

Ano mela jsem u dcery a ted budu mit u druhe zase. Je to zaklad vybavy a nedovedu si predstavit to nemit. Setrila bych jinde, nez na veci, co zachrani zivot.

Jo a mam Nanny a doporucuju novy. Deska ma zivotnost 2 roky a taky zalezi, jak se s ni zachazi. Po nekom bych si to neriskla.
Ted pro druhou dceru jsem koupila novou desku, vyhodnocovaci jednotku mam po prvni dceri, tam dam jen nove baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
29.10.16 16:33

Ne, pro mne to nezbytnost není a myslím si, že je to hlavně o rýžování peněz z vyjukaných maminek (nebavíme se o situacích, kdy je monitor opravdu lešpí- rizikové dítě). Mám dvě děti, obě nejsou rizikové (extrémní nedonošenost, reflu, spánková apnoe), nevidím tedy důvod. Nehledě na to, že dcera spí ve své postýlce minimálně, takže bych musela mít pomonitorovaný pomalu celý byt :mrgreen:
Důležitější než mít monitor je to, aby člověk věděl, jak správně dítěti pomoci. Protože samotné houkání život nezachrání, je důležitá relevantní reakce dospělého. To by měli v porodnici školit povinně, bohužel se to nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
29.10.16 16:36
@Tichošlápek píše:
@Milka111 za mne rozhodne ano - jak jsem psala, tak u prvního syna se zapl alarm. Museli jsme ho prodychavat - no hrůza. Bez monitoru bych na to přišla nejspíše pozdě. A to spal na boku, jak tu někdo zmiňoval. Od te doby jsem ho vozila i na chalupu nebo návštěvy

Mam stejnou zkusenost. Dcera donosena, dokonce prenosena, absolutne zdrava a taky jsme rozdychavali. Po druhe se zase dusila zvratkama a to naprosto potichu. Nemit monitor, prijdu pozde. Takze asi tak k te „zbytecnosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.10.16 16:40

@Berousik i syn byl rozený až 41tt měl 4,3 kila a naprosto zdravý. A stejně se nám toto stalo. Nikomu nepřejí to zažít a kdo neviděl vlastní bezvladne dítě, tak ví s prominutím prd. U komentářů o zbytečnosti se mi vždy otevírá kudla v kapse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.10.16 16:50
@Milka111 píše:
Ahoj, chci se zeptat měli jste Monitor dechu, a mám si spíš koupit nový, nebo z druhé ruky? a spolehlivost? diky :mavam:

měli jsme, po měsíci šel :nevim: ač dítě s vvv, prostě to bylo zbytečné - zapomínala jsem ho vypínat a pod :mrgreen: pokud koupit, nový nebo lepší si pak půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
29.10.16 16:51
@Tichošlápek píše:
@Berousik i syn byl rozený až 41tt měl 4,3 kila a naprosto zdravý. A stejně se nám toto stalo. Nikomu nepřejí to zažít a kdo neviděl vlastní bezvladne dítě, tak ví s prominutím prd. U komentářů o zbytečnosti se mi vždy otevírá kudla v kapse

Taky tak. Byl tu pribeh osmimesicni holcicky, co zemrela na sids. Donosena, zdrava…rodice tenkrat zapomneli zapnout a nasli ji mrtvou az kdyz sli spat.
Nevim kde je problem zapnout jeden cudlik, spis bych tu zbytecnost videla v nesmyslnem setreni. Prala bych jim, aby jim jejich hloupy nazor o zbytecnosti zustal. Ten nikomu neublizi, tak at ho maji…a at si tim padem nemusi nikdy vycitat, ze takto uvazovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
29.10.16 17:07

My jsme ho měli u prvního - opřený o postýlku :mrgreen:. Vnutila mi ho švagrová a nikdy jsme ho do postýlky nedali. Na druhé už jsem ho neměla vůbec. Nebyl potřeba.
Souhlasím s tím, že je to obchod se strachem, moje děti ho neměly ani v porodnici. A to syn byl lehce rizikový.
Já jsem povahově kliďas, takže děti jsem kontrolovala tak nějak rozumně, rozhodně jsem nebyla nervní z toho, že nevidím zelené světýlko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
29.10.16 17:17

@Tichošlápek @Berousik je to moda poslednich let na tom trvam. Nevzpominam si, ze bych nekde slysela, ze pred par lety, kdy zadne monitory neexistovaly, by nejak hromadne umiraly ve spanku male deti. :think: to je jako treba s helmickama na slehnute hlavicky. Driv se nic takoveho nepouzivalo a nejak nepotkavam tisice lidi s deformovanou hlavou… a tak bych s podobnymi nesmysly mohla pokracovat. Je to vsechno jen komerce a tahani penez z kapes naivnich matek, ktere musi mit za kazdou cenu vsechno, co je prave in, aby je nahodou kamaradky nepomluvily, ze nejsou dost moderni matky, i kdyz je to jen dalsi kram do domacnosti. Je muj nazor, takze si klidne utracejte penize za co chcete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
29.10.16 17:31

@krtek7489 to jsou vsechny diskuse ohledne monitoru stejne. Deli se na matky, kterym zachranil dite a na matky, ktere mely to stesti, ze sve dite nemusely rozdychavat a berou to jako samozrejmost, tedy zbytecnost. A nikdy se neshodnou ;)
Nastesti je to kazdeho rozhodnuti a volba…kazdy si mozne nasledky ponese sam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.10.16 17:32

@krtek7489 díky te módě mam dvouletého syna :kytka: a ty bud rada, ze můžeš mít s klidným svědomím takový názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
29.10.16 17:51

@Berousik @Tichošlápek holky, mym cilem neni vas presvedcit o zbytecnosti ;) stejne by jste se nenechaly. Ale znovu opakuji. Nevzpominam si, ze driv, kdyz nic takoveho nebylo, hromadne umiraly male deti. Neverim, ze by takovy nesmysl proste mohl zachranit zivot v tom pravem slova smyslu. Spankove apnoe je naprosto normalnii stav, maji ji jak deti, tak dospeli. Netreba rozdychavat ;-) spankove apnoe muze klidne trvat i minutu (u dospelych, u deti tak dlouho netrva) a nestane se vubec nic. Jen alarm bude zbytecne rvat, jestli vubec a akorat vas vynervuje. Kdyby jste se o to trochu vice zajimaly, pochopily by jste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí