Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Tichošlápek Času mám tedy ještě dost na sehnání i rozhodnutí se, jsem teprve na začátku
ale po jednom zamlklém těhu. Tak mám vcelku strach a přemýšlím, takže ho rozhodně pořídím. tak děkuji ![]()
@Milka111 za mne rozhodne ano - jak jsem psala, tak u prvního syna se zapl alarm. Museli jsme ho prodychavat - no hrůza. Bez monitoru bych na to přišla nejspíše pozdě. A to spal na boku, jak tu někdo zmiňoval. Od te doby jsem ho vozila i na chalupu nebo návštěvy
@Tichošlápek chápu,muselo to být strašné ani si to nechci představovat, hlavně že jste to zvládli a tohle pomohlo. ![]()
Já koupila bazarový prý po jednom dítěti (paní vypadala tak, že jí to věřím
)ale my věděli od začátku, že chceme 3 děti, takže bych za půjčovnu dala víc, než za svůj. Kalibrovat jsem ho nenechávala. Jen čas od času zapnu na prázdno a on do 30 vteřin vřeští, takže je nejspíš v pořádku. Falešný poplach nikdy nebyl. Máme Babysense II. Já se ale pro jeho nákup rozhodla na základě toho, že manžel má od malinka potíže s dýcháním a nikdo zatím nepřišel na příčinu (byl s tím snad všude, alergo, orl, kameru měl v nose narvanou a nic, zdravej jak rybička, jen se dusí a v noci má apnoické pauzy) a když se neví co to je, tak se ani nemůže vědět, jestli to není dědičný. Tak proto. Jinak bych se na to asi vyprdla. Jediné co mi na něm vadí je, že zelená kontrolka provozu bliká příliš agresivně. Přes den v pohodě, ale v noci to byly záblesky jak prase, takže jsme přelepili černou lepící páskou a nechali je miniaturní skulinku, kterou lehce prosvítá, takže i v noci, když se vzbudím s nejistotou, jestli jsem monitor zapla, tak jen zaostřím správným směrem a hned vím.
Jinak monitory dechu jsme řešily s maminkama i v naší zářijové skupince. Pár maminek psalo, že pořizovat nebudou, za ně zbytečnost. Jedna z maminek si to rozmyslela v porodnici a poslala pro ni tatínka. Dobře udělala, protože se ji za pár dnů spustil a zachránila miminku život. Nebudu označovat, třeba se maminka ozve sama. Potom i ostatní „odpůrkyně“ monitorů dechu si ho pořídily ![]()
Taky jsem koupila
Babysense II. Dokud spinkala v postýlce tak jsem byla naprosto klidná a věděla jsem, že je v pohodě. Za dva měsíce byla u nás v posteli a měla jsem smůlu ![]()
Mám nanny, máme dvouměsícční dcerku, monitor je v postýlce a už týdny jsme ho jaksi nezapli… ![]()
Máme půjčený Nanny - sice ho zapínáme jen na noc, ale hned se spí líp ![]()
Já jsem monitor dechu ze začátku vůbec nechtěla pořizovat, ale nakonec přišel manžel s tím, že nám ho půjčí kolega z práce. Máme tedy Babysense II a musím říct, že jsem klidnější, když na něm dítě spí.
Když jsem ještě nevěděla, jak to funguje, představovala jsem si, že dítě leží přímo na té desce, a to se mi moc nelíbilo…tak mě překvapilo, že to velmi spolehlivě funguje pod matrací ![]()
Jestli budeš pořizovat bazarový, doporučuju nechat zkalibrovat.
Mela jsem, pouzila ho asi jednou, mala si uz v porodnici vyplakala, ze chce spinkat se mnou a spi doted, v postylce se okamzite vzbudi a zacne plakat. Kdyz jednou ublinkla (blinkala v prvnich mesicich furt) a zacala se dusit, okamzite me to vzbudilo (jsem ochotna tvrdit, ze mnohem drive, nez by se vubec ozval monitor). Matky maji sesty smysl.
@Milka111 nemela jsem ani u jednoho ditete, je to zbytecnost, pokud nemas nedonosene dite, a i tak si myslim, ze je to jen takova momentalni moda.
Za mě ano, měla a má nanny. Na první půjčený, na druhý koupený z druhé ruky a ten samý má po 8letech i ta třetí. měla jsem ho uklizený. Za mě 100% spokojenost a klidnější spánek. Nebudu říkat že u první mi to zachránilo mimi a teď už bych nenechala malou bez něj.
Neměla jsem. Nějak se mi příčilo, aby kluk spal na nějaké elektronické desticce. Stejně začal spát brzy u nás v posteli, takže by byl k ničemu.