Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Tichošlápek píše:
@warita necelé dva měsíce. jinak seridit to umí i některé půjčovny, pokud mate v okolí. U takhle starého přístroje to kalibraci určitě chce. Vlastní zkušenost ale nemám - pujcovala jsem monitory v porodnici a vždy u nich byl i doklad o serizeni, tak jsem to nemusela řešit
Tak ja to tak asi udelam. Kolegyni radsi nic nereknu, abych se ji nedotkla, ona mi toho chtela strasne moc napujcovat… coz je na jednu stranu mile, na druhou ale zase ja si rada poridim nejake veci sama a vlastnim vyberem.
Myslim, ze si v porodnici proste pristroj pujcim. Mozna jsem paranoidni matka a pod, ale ja teda nebudu riskovat, ze se mi umre me jedine dite, akor kdyz mozna uz dalsi ani nebude.
@warita : ja davala kalibrovat vloni, podobne stary, a vratili mi ho s tim, ze uz je po zivotnosti a doporucuji koupit novou desku.
@Berousik píše:
Jsoua taky muzeme plynule prejit na nahle infarkty v dospelosti. Zname takhle zemrel manzel, nasla ho rano. Mozna, kdyby mel monitor dechu co…
Ja mluvim o miminu/batoleti v postylce. Dcera ho mela do 1,5 roku, nez sla do velke postele a protoze sla rovnou do sve 160×200, tak to by bylo desek.
Chodici sedici dite je /az na opravdu vyjimky/ mimo nebezpeci sids. Tezko si zadycha vlastni dech o plysaka, polstarek a dalsi kraviny, co cpou matky novorozencu do postylek, nebo je nechaji spat v posteli s rodicema. Tam pak riziko rapidne stoupa.
To je taky pravda…ja uz to tady parkrat psala, rodila jsem v zahranici a pozoruji a srovnavam ruzne pristupy…monitory tam moc nepodporuji, ale jdou jak psy po „safe sleeping“ pravidlech, ktere zahrnuji mimo jine i to, ze v postylce nema byt nic mekkeho ani nic navolno, zadne maninely kolem, zadne baldachyny nad atd…plus davat dite spat na zada a neprehrivat (kvuli tomu treba nedavaji ani novorozencum cepicky) a pry jim to snizilo vyskyt SIDS/uduseni na minimum…ale statistiky jsem nezkoumala. Kdybych vycancala postylku ceskoslovenskym stylem a dala do ni dite v zavinovacce s capkou, tak me pomalu obvini z pokusu o vrazdu ![]()
Jinak jak nekdo psal k tem helnickam - to taky souvisi, drive se deti davaly spat na bricho nebo polohovaly, dnes se radi zasadne na zada a tech deformit je kvuli tomu vic, tak i proto…
Edit : jeste dodam, ze i spolecne spani lze delat ruznymi zpusoby a pri dodrzeni urcitych pravidel to vubec neni rizikovejsi (pry, podle me chytre brozury
)
Příspěvek upraven 30.10.16 v 09:47
Tady prave padl nekolikrat argument, ze kdyz ma mimco u sebe v manzelske posteli, tak si to prece ohlida… hmmm a jak? Ja teda kdyz usnu, tak cizi dech nekontroluju.
@Annapavelkovaml píše:
My u dcerky měli do dvou let v postylce a zapínali jsme vždy jak byla nemocná…a pokud nekdo neumí zmáčknout cudlik a proto radši nemá monitor no tak to je fakt na pováženou...kdysi nebyly a lidi neumirali? hloupost jen nebyla média tak silena tak se o tom nevědělo...kdysi taky neexistovala neonatologiie a tak nedonošené deti umiraly…ttk ji radši zrusime ne, však ono to kdysi taky nebylo…boze to je logika místo aby jsme byli rádi za posun ve vědě a v technologii tak to budem hanit jen protože kdysi to nebylo…kdysi taky nebyli automatky a teď by se polovina z vás pos*ala machat všechno v ruce…a o prachy každému normálním člověku nejde, jde-li o dítě…ruku na srdce vy by jste to prodavali za 200,– asi těžko když ti to nezaplatí ani mzdu, kolik z vas chodí do práce jen proto aby nekdo něco měl levné? NIKDO všichni potrebujem zisk aby jsme mohli uživit rodinu a když je to holt výrobek ktery ma i smysl tak všichni by jste si tam dali rabat jako prase a kdo ne lže sam sobě…
ale oni umírali, to nikdo netvrdí, že ne. Jen se neví, jestli dřív víc a jestli zavedením monitorů klesla úmrtnost na sids..data nejsou, takže těžko dělat závěry ![]()
S neonatologií to asi těžko lze porovnat, ta řeší věci, které se aktuálně prostě řešit musí, problémy u konkrétních dětí, monitor je prevence - dobrovolná ![]()
A ten tvůj závěr jsem jaksi nepochopila, tady byla řeč o rabatech? ![]()
@warita píše:
Tak ja to tak asi udelam. Kolegyni radsi nic nereknu, abych se ji nedotkla, ona mi toho chtela strasne moc napujcovat… coz je na jednu stranu mile, na druhou ale zase ja si rada poridim nejake veci sama a vlastnim vyberem.Myslim, ze si v porodnici proste pristroj pujcim. Mozna jsem paranoidni matka a pod, ale ja teda nebudu riskovat, ze se mi umre me jedine dite, akor kdyz mozna uz dalsi ani nebude.
mě osobně teda přijde výhodnější si ho koupit než platit půjčovné nemocnici
Zvlášť v případě, když se porouchá, tak u svého prostě přijdeš o vynaložené peníze, u půjčeného platíš půjčovné a ještě škodu ![]()
@Annapavelkovaml ale ono neni treba rozdychavat. To dite se nadechne samo. Takze rvouci alarm je fakt zbytecny.
@Annapavelkovaml já jsem našla počty úmrtí jen do roku 2004, tak by mě fakt zajímalo, jak je to třeba dneska, když už x% dětí na monitorech je. Osobně si myslím, že se to nijak nezměnilo.
Já si nevzpomínám, že by tady někdo mluvil o tom, že jsou to vyhozené peníze, psalo se tady o tom, že je vytvářen umělý strach, který hraje do karet firmám, které to vyrábějí. Reklamy… to samé s očkováním, hrajou tam na city, vidíš v telce miminko v postýlce a sápe se na něj pneumokok, takže honem šup naočkovat, že jo
Ovlivní to x lidí, aniž by o tom věděli něco víc. ![]()
Já to ale neberu těm, co to používají, pokud je to uklidňuje, tak proč ne, jejich volba. Ale nelíbí se mi ty řeči okolo, které vedou k těm, co to používat nechtějí.
@krtek7489 píše:
@Annapavelkovaml ale ono neni treba rozdychavat. To dite se nadechne samo. Takze rvouci alarm je fakt zbytecny.
přesně, kdyby měly zemřít všechny děti, kterým houká monitor, zbořilo by to statistiky ![]()
Holky, ale nektere deti opravdu zemrou na SIDS, mozna to cislo je male, ale existuje.
Me se to osobne moc riskovat nechce.
@warita příbuzná má kamarádku a té umřela půl roční holčička na SIDS. Moje kamarádka má holčičku které je měsíc a když jí byl týden, tak malá měla kolabs. V nemocnici byla 3 týdny a do teď se neví co to bylo a proč. Ještě před tím se mi přítel od kamarádky smál jaký jsem magor s monitory. Raději budu za magora než si něco vyčítat.
@warita píše:
Holky, ale nektere deti opravdu zemrou na SIDS, mozna to cislo je male, ale existuje.Me se to osobne moc riskovat nechce.
Tak sids se nedá přežít, už jen z logiky názvu.
@warita píše:
Holky, ale nektere deti opravdu zemrou na SIDS, mozna to cislo je male, ale existuje.Me se to osobne moc riskovat nechce.
to je jasné, že zemřou, ale nikde není prokázáno, že tomu ten monitor zabrání, chápeš?
@Annapavelkovaml bože, nikdo tu přece nenabádá k neočkování
![]()