Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
3.3.13 14:33

A to není tak jednoduchý vybrat si morče do chovu ;).Jsou jich volných spoustu, ale musí se vybrat správnej typ. Nejen barvou ale i stavbou těla. Když má někdo delší hlavu musí mít k sobě někoho s krátkou aby to bylo o. kstejně tak poměr barev.
Já nechci mít ušatý miminka ani chovat mazlíčky. Když už s toho má něco vypadnout tak chci aby to bylo super(což být nemusí ani tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
3.3.13 14:34

Spravne morce ma mit usi dolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.3.13 14:34

My sme začali kupovať všetko z jedného veĺkoobchodu- seno, piliny, žrádlo, tak tam ušetríme..teraz máme v pivnici kopu sena :mrgreen: V lete si chceme nachystať vlastné seno na zimu. No, a kupujeme lacné piliny..zo začiatku sme kupovali pelety, lebo sú vraj lepšie..ale teda aj drahšie :roll: tak musia byť naše zvery spokojné s pilinami :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:35

A já myslim že vydělat trochu jde, ale nechce to chovat žádné ušáky a mít opravdu kvalitní jedince, to není narážka na leontýn, ale tak celkově si myslim že spousta chovatelu kříží kde co i ušáky a dlouhé hlavy.toho já se chci vyvarovat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:36
@Mirii píše:
Spravne morce ma mit usi dolu?

to určitě a nejen uši:-)musí mít poměr barev, nesmí bejt promíchané barvy, mohutná stavba těla(třeba tu mám samečka co je pěknej ale malej i když má výstavní poměr barev tak jestli ho nevykrmim tak ho do chovu nedám, krátká hlava, osrstění na čumáčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:37

A já mám seno skoro zadarmo, hobliny ted budu mít taky zadarmo a zeleninu si pěstuju svou.Jen přez zimu musim kupovat :lol:
Ale mě nejde o to na nich vydělat, ale to vše kolem mě strašně baví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:43
@Mirii píše:
Aha, takze nejlepe tak dve sankce, jeden samec a tim koncit :P zadne posily do chovu, zadne vystavy, nic :-D
pravda ze i do rybicek porad neco cpu, ale ty mam vylozene jen na koukani, o mladych si muzu nechat zdat. Vydaje na psa nepocitam, pac to je treti dite :mrgreen:

tak takle si myslim nejde vychovat nic pořádného. Když je samec u samice tak je tam aby pokryl aspon říji docela dlouho a co ty ostatní když budeš mít jednoho na 5 samic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
3.3.13 14:44

Aha, takze jak to ctu budu muset hledat vystavni vzorky :think: hm, to jsem zvedava kde tady u nas na ostrove :think: no aspon nebudeme mit morce hned :mrgreen: ja teda asi nikdy zadne papirove morce nevidela, nepamatuji si jediny kousek s usima dolu :think: kurna zacina to byt pekna veda :mrgreen:
jeste jsem se chtela zeptat zda pouzivate neco na parazity, ci ne? Vim ze dost casto k nam chodili lidi s morcatama se svrabem a ruznyma potvorama :think: jako stacilo aplikovat injekcne jeden pripravek, tusim 2-3 davky, ale teda tady u nas bych se asi nedoplatila brat morce na veterinu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
3.3.13 14:47

@Kamča.dalmatinka ja myslela jen dve samice, to by mohlo jit, ne? Ae to ja jen tak teoreticky…ja bych poridila stejne maximlane parek a jeste ani nevim zda parek sourozencu nebo par na chov :think: a taky nevim jak bych tady resila papiry :think: takze nevim, nevim…no mam cas vse zjistovat a googlit, ale blbych otazek budu mit jeste spousty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:49

@Mirii jestli u vás nemáte klub chovatelu nejspíš nemužeš mít morčata s pp ;).Jak by si jim vystavovala pp? Jak bys je registrovala? To se musí s nima na registraci osobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.3.13 14:51
@Kamča.dalmatinka píše:
A já mám seno skoro zadarmo, hobliny ted budu mít taky zadarmo a zeleninu si pěstuju svou.Jen přez zimu musim kupovat :lol:
Ale mě nejde o to na nich vydělat, ale to vše kolem mě strašně baví :mrgreen:

Ve´d to je super, robiť niečo, čo ťa baví a ešte ti za to aj zaplatia :pankac: :mrgreen:
Pora´d, kde sa dajú piliny zohnať zadarmo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:51

A myslim si že je to se vším stejné. Když se něco dělá podářně a máš ke zvířatum vztah a máš i štěstí tak to jde. Když něco děláš na hovno a nevěnuješ se tomu tak to nejde ;) Třeba se přesvědčim že má leontýn pravdu, ale znám pár chovatelu co si vydělávaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:52
@Deborah píše:
Ve´d to je super, robiť niečo, čo ťa baví a ešte ti za to aj zaplatia :pankac: :mrgreen:
Pora´d, kde sa dajú piliny zohnať zadarmo :D

na pile a u truhláře :palec: Tam to vyhazujou jako odpad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 14:55

A třeba chs pikásek. mrkněte do jejich odchovu.tak má skinny vypadat.chs od pikáska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
3.3.13 14:56

@Kamča.dalmatinka tak klib chovatelu se bude stopro resit pres Anglii, tak jako ostatni zvirectvo, tady na ostrove nebyla snad v zivote ani vystava psu, natozpak morcat :mrgreen: za vsim se musi do UK. No sama musim vygooglit vic, docela by me to zajimalo :think: Jinak my tu mame vseho vsudy 3 zveraky kde prodavaji morcata :mrgreen: takze fakt vyber nulovej :roll: ale zase jsem slysela ze se da ledacos pres ne objednat, takze mozna by slo dopravit i nejake pekne skinny morcatko :think: no uvidime, uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný