Mořská řasa v ráně po vytrhnutí osmičky

159
4.12.15 05:10

Mořská rasa v raně po vytrhnuti osmicky

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost. V úterý jsem byla na vytrhnuti osmičky, jsem v 29 tt. Po hodině trápení na zubařskem křesle jsem šla domu. Pan doktor mi nemohl osmičku vytáhnout, kořen mela hodne zahnutý, musel zub rozpůlil, po vytrhnuti jedné půlky, se druha půlky rozlomila a tahal po částech, uz jsem si myslela, ze z ordinace neodejdu, bylo to hrozny. Zub vytáhl nejspíš cely, nechtěl, abych šla kvůli stavu na rentgen. Cele úterý jsem tvar ledovala a bolest celkem snášela, šla jsem si lehnout s ledem a vzala jsem si jeden paralen. Ve středu se to zlepšilo, jen vzhledem k ošklivemu roztrhnuti koutku jsem nemohla poradně jist, večer jsem zasla k doktorovi na vyčištění rány, a poté mi dal do rány mořskou rasu, kterou jsem ještě nikdy neměla, ma chuť po hřebíčku a po mentolu, bylo to celkem fajn, ta bolest co jsem trochu pociťovala se uvolnila. Ve čtvrtek jsem uz normálně fungovala, bolest spíše otoku po lokální anestezii ještě přetrvávala, ale na dnešek, na pátek me bolest nějak probudila, nevím, čím to je, je to nepříjemné, cítím v ústech hřebíček a krev… Nevím, zda je to normální, do pusy na ránu si nevidím, nemohu ji poradne otevřít. Nevím, zda mohu na výplachuji pusy používat šalvěj? Ta mi pomáhá. Tu rasu tam cítím, zubař mi řekl, ze se sama vstřebá, ale mám spíše pocit, ze mi tam vadí a způsobuje tu bolest, je to možné? Nevím, zda ji mám vytáhnout? Samozřejmě se bojím, abych neměla v raně zánět nebo zbývající kus zubu, ale to bych možné mela tvar horkou velký otok.

Moc děkuji za rady a reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85472
4.12.15 06:00

@Valvodka no tak o te rase slysim poprve. Ja bych v tomto tydnu nechala provest rentgen, dostanes zasteru na bricho, zareni je v tomto pripade minimalni (jsem z oboru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
4.12.15 06:01

Salvej bych nepouzivala ani na vyplach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.12.15 06:14

@blumen Na rentgenu jsem uz v tehotenstvi byla, uz nevím ve kterém týdnu, ale bylo to pravé kvůli té osmičce, ale to ze mela zahnutý kořen nebylo vidět. Tu osmičku mi pan doktor uz opravoval. Ja mu to navrhovala, aby mi udělal rentgen, ale řekl, ze to necháme zatím byt, je dost pečlivý, kdyby to asi povazoval za hodne důležité, tak by me poslal, ale nejspíš si byl jistý, nevím, ale pokaždé mi hrozné pomohl a nikdy jsem neměla problémy. Ja pravé nevím, jestli ta bolest není způsobena tim, ze jsem od středy uz pořádně neodpocivam a předcenila jsem klidový režim, přeci jenom mi ten zub trhal hodinu a ta dáseň dostala zabrat a muže byt vevnitř i potrhana od toho zahnuté ho kořene. Tak nevím… S tou salveji jsem si nebyla jistá, vím ze jsem to na zacatku tehotenstvi někde četla, ze se v tehotenstvi nedoporučuje, ale jsem uz ve třetím trimestru, tak jsem myslela… Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
4.12.15 06:22

@Valvodka aha, tak to bych mu verila. Ja bych mu pro klid duse dneskv patek zavolala a bud Ti poradi nebo to jeste zkontroluje, aby tam nevznikal treba zanet, vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.12.15 06:27

@blumen Asi ano, mas pravdu.., Jen jsem od tři hodin vzhůru a zase me to nebolí… Ale mohla by to byt i psychika… Děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
4.12.15 06:31

@Valvodka jo psychika hraje u zubu obrovskou roli! Mne pred navstevou zubare boli pokazde nejaky zub a kdyz mi rekne, ze je to v poradku, bolesti zmizi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.12.15 06:41

@blumen To ja mám opak, když jdu k zubaři s bolesti zubu, vejdou do ordinace, tak me přestane bolet, samozřejmě, vždy mu řeknu, kde přibližně to bylo a on mi tu bolest opět ukáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
4.12.15 07:08

Mě to doktor dává… leze mi osmička už x let a vždycky mi jakoby odchlípne dáseň a tu řasu vloží mezi dáseň a zub…a já za sebe super. Vždycky mi to pomůže :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.12.15 07:31

@Katka87 Ja ji mám pravé poprvé a ta rána po vytrhnuti se mi pomalu zaceluje a ta rasa mi leze ven a nevím, jestli ji nemam vytáhnout, zubař mi řekl, ze dokud to půjde, abych ji jazykem dala zpět na tu dáseň, ale nejsem na to zvykla a mám pořad pocit, ze mi tam něco překáží… A když jako nasaju, tak cítím v puse krev a hřebíček, který asi obsahuje ta rasa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
4.12.15 08:07

Jojo…mě tam tedy vždycky vydrží celkem dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.12.15 08:23

Měla jsem taky po vytržení osmičky. Měla jsem velkou ránu. Opravdu se to vstřebalo celé. Řekla bych, že to trvalo dlouho..možná nějakých deset dní. Ale zahojilo se to krásně. Ta chuť byla sice divná. Přesně jak popisuješ. Měla jsem taky pochybnosti, jestli to „nevyndat“. Ale vydržela jsem a ve výsledku jsem byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
4.12.15 08:45

Ta řasa je naprosto skvělá věc. Po výškrabech mi tím léčili suché lůžko a bylo to úžasné jak to zabralo proti bolesti. Nevytahovala jsem, vstřebalo se to.

• Citovat
  • Upravit
26270
4.12.15 09:13

Ahoj, my používáme Alvogyl a máme s tím dobrou zkušenost. Napomáhá to hojení a obsahuje to i analgetickou složku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.12.15 11:08

@MarkS To jsem nevěděla, ze se to vstřebává takhle dlouho, a během těch deseti dnu jsi tam tu rasu stále cítila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí