Motol - oddělení rizikového těhotenství

113
13.1.16 08:04

Motol - oddeleni rizikoveho tehotenstvi

Ahoj holky, prosim mate nektera zkusenost s oddelenim rizikoveho tehotenstvi v Motole? Jaké to tam je? Vybavení pokoje? Co s sebou? Jaké tam jsou sestricky a lekari? Moc dekuju za informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
13.1.16 08:17

Doktorů a sester spousta, neměla jsem tam s nikým problém, ani pak na porodním sále ani na šestinedělí. Taky jde o to jak se chováš a co vyzařuješ ty ;) Rizikový je hezký, teď to neoceníš, ale mají tam velkou terasu kolem pokojů, na pokoji lednička, míč, televize. Já byla na pokoji po dvou, ostatní byly možná i po více. WC se sprchou hned u pokoje. Malá jídelnička, málem jsem se tam s břichem nenacpala :mrgreen: Ale tak ty co musí ležet dostávají jídlo do pokoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
13.1.16 08:22

Ahoj, pred dvema lety jsem tam tri tydny lezela pred porodem. Personal krome dvou odtazitejsich starsich sester uzasny, hlavne pokud tam jeste bude sanitarka pani Valentina. Lekari v pohode, jen je treba se na vsechno ptat rano, kdyz obchazi doktorka, pak uz clovek na doktora moc nenarazi, vsichni jsou va ambulanci, velka vizita jednou za tyden. Pro delsi pobyt doporucuji neco na zahnani nudy, jsou tam pokoje, kde na televizi jdou jen ctyri kanaly televize. Na pokoji byva i velky gymnasticky mic, pokoje po dvou, nektere po trech, spolecne socialky pro dva sousedni. Navstevy denne az do sedmi, kdyz clovek neni na monitoru, muze si zajit do halu do obchodu nebo lekarny, tam pripadne dokoupit, co by mu chybelo z drogerie. Jidla jsem nekupovala, spis neco na pristridani na piti, na oddeleni byl k dispozici ovocny a cerny caj, na pokoji rychlovarka a myslim, ze i dvoudecove hrnecky. To je tak prvni, co di vybavuju, klidne se ptej na podrobnosti k tomu, co te zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
13.1.16 08:52

Ja tam lezela loni deset dni a musim rict ze super strasne rychle to tam utikalo rani vizita je chodila trikrat denne na monitor a nekolikrat denne chodila sestricka poslouchot srdicko miminka coz bylo super. Pokud jsi nemusela lezet mohla jsi se jit projit ven samazrejmne ze v zupqnu byly tam pani co se prevlikali do civilu a to jim sestricky dost jasne vysvetlili ze to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
13.1.16 09:17

Ja jsem chodila jak po oddeleni, tak po nemocnici v teplakach, pokud si dobre psmatuju. Kdyz bylo potreba jit do druhe lekarny, nebo do prodejny zdravotnich potreb, byly vhodnejsi i klasicke zimni boty, ty jsou az na nadvori. Zupan erarni snad ani nebyl a svuj osobni jsem nemela duvod vytahovat. Ale jak pisu vyse, jsou to zkusenosti dva roky stare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2531
13.1.16 11:16

Ahoj, strávila jsem tam před třemi lety skoro tři měsíce a jak píšou ostatní, dá se to zvládnout. samozřejmě sestry jsou některé super a pár těch protivnějších, ale vždycky jsem se na ně usmívala, takže větší problém nebyl. když mě dostihla depka, jedna mne i utěšovala, objala a utírala slzy :hug: Pokud dopředu víš, že tam budeš na dýl, doporučuju vzít sebou noťas a připojení na net. Nevim jak je to teď, ale před těmi třemi lety to bylo jediné oddělení v nemocnici, které nemělo vlastní přístup na wifi. Co se týče jídla, tak to se taky dalo jíst - můžeš si vybrat každý den ze dvou jídel k obědu. Jediné, co jsem si nechávala nosit bylo ovoce a sušenčičky :D Ty šťastnější, co měly povolené i vycházky si mohly zajít nakoupit do obchůdku. Na sebe jsem mela pohodlné tepláky, tričko a svetřík a na noc noční košili..asi klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
13.1.16 11:40

Taky jsem tam ležela a sestřičky i Dr.byli úplně v pohodě. Jen jsem musela myslet na to, abych se na všechno zeptala.Sami mi neřekli od sebe nic moc.Na sále taky skvělý, sestřička se mnou celou dobu seděla až dokud jsem nezačala rodit.
Horší to bylo na šestinedělí po porodu, na tom odd.,kde nemají maminky děti u sebe. Odvezli mi malého hned po porodu na sál a pak ležel na dětském odd. Já hodně při porodu krvácela, ještě jsem musela díky přirostlé placentě a velké ztrátě krve na uspání. Pak jsem byla na JIP…,tam dobrý, ale na odd.. radši zapomenout. na JIP i na sále mi nřekli, že ještě dostanu transfuzi, díky velké ztrátě krve, ale na odd se k tomu neměli. Při překladu mi sestra na dotaz, kdy dostanu krev řekla, že není potřeba a ať zavolám příbuzným, kteří za mnou přijdou, ať mi cestou koupí saláty, že v tom je také železo a odešla. Pak jsem potřebovala na záchod, sestra mě odmítla doprovodit, že nemá čas někde čučet a čekat. Já řekla, že mi je ale zle a motá se mi hlava a ona pokrčila rameny a odešla. vyrazila jsem sama. 2× jsem si musela cestou kleknout, abych tam neomdlela. Pak jsem jí to říkala a ona „vidíte..,a zvládla jste to a ted jděte do sprchy“.Ještě že jsem si nechala otevřené dveře (zavírají se dovnitř)..vedro a ztráta krve udělali své. Našli mě tam, až když mě hledali na oběd. ještě jsem dostala vynadáno, že jsem se nějak nedostrala do postele. Když jsem se viděla v zrcadle, byla jsem fakt bílá jak stěna. Každou vizitu jsem říkala, že potřebuju transfúzi, aby mi bylo líp a mohla jsem za synem na dětské, ale vždy jsem si vyslechla, že krev je vzácná. Pak jsem řekla, že kdybych věděla jako dárce krve, že až já jednou budu potřebovat, mě nedají, že bych hodně přemýšlela. Na to za 2 hodiny přišla Dr. konající službu se setrou a se slovy…„když si tu krev teda tak šíííleně přejete a nevadí Vám, že oberete jiného člověka, který jí třeba bude potřebovat, tak my Vám jí teda dáme. Ale jsou tu i rizika, která musíte vědět…Může Vám být i hůř a můžete mít i reakci“. Po 4 dnech prošení jsem si 1 krev nakonec vydyndala, nic mi nebylo, vrátila se mi barva a za další 2 dny mě pustili. Nápor na psychiku, když jsem věděla, že mám miminko s vrozenou vadou jinde na odd. a já se dohadovala o krvi. Nemám žádnou vzácnou kr. skupinu a nejsem prudička. naštěstí tam už možná tahle sestřička není, je to už přes 10 let.Ono např. i styl, jakým odebírala miminka maminkám…měli daný čas a když mimi pilo déle…smůla..odtrhla, odnesla. Naopak odd.,kde měli mimi u sebe, si maminky chválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
13.1.16 11:57

Pred dvema lety tam uz pristup na wifi byl. Za 100Kc se koupi voucher a ten plati na 24 hodin - odecita se to vzdycky po hodinach (za kazdou zapocatou), ale bohuzel clovek nikde nevidi, kolik mu jich zbyva, tak pri delsim pobytu je lepsi mit dalsi heslo do zasoby, kdyz prestane fungovat to predchozi, protoze je prodavaji jen dole v pokladnach, jak jsou regulacni poplatky a asi i na cizinecke, kde se prodava i pristup partnera k porodu, pozor je potreba to mit pred porodem, u me ho chteli, kdyz se resily papiry k cisari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.1.16 12:42

@klafina123 vidíš já mám zkušenost opačnou, druhá maminka odmítala transfuzi a několikrát denně jí tam chodili přemlouvat, ať neblbne, že se jí hned udělá lépe. Stejně tak se nemohla rozkojit (jak asi taky, když byla ráda, že se zvedla na wc) a oni se fakt snažili, ale naráželi. Byla fakt divná, podle mě měla slušný náběh na nějakou laktačku. Ale fakt se jí věnovali a snažili se být citliví. Asi fakt záleží jaká parta tam zrovna je. Jinak za mě byli úplně nejlepší doktoři co chodili na vizitu k dětem. Ti se zajímali i o nás, byli fakt milí. A samí hodně mladí. Možná to bylo i tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
14.1.16 08:15

Holky moc diky za povzbudivé zprávy. Já jsem „teprve“ 25 tyden, tak doufám do porodu ještě daleko. Jdu si tam lehnout, doufám na týden a to kvůli me a ne diky mrnousovi. Ještě prosim o informaci, mám tdoma 3 letého syna, pustí ho s manželem ke mne? Ještě jednou moc děkuju :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2531
14.1.16 09:04

@ellozz Určitě ho pustí :) Často jsem tam vídala na návštěvách děti. Akorát nesmí být nachlazený, aby tam nedonesl nějakou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
23.1.16 00:46

Ja pobyt v nemocnici obecne snasim dost spatne, ale musim rict, ze na rizikovym je to opravdu hezky, pokoje po 2, super postele a hlavne vynikajici sestricky, vsechny byly uplne skvely, hrozne mily.. jediny problem byl v tom, ze mi doktori zatajili, ze mam zanet a tyden me tam s nim nechali lezet, dozvedela jsem se o tom az z propousteci zpravy, ve ktere dokonce tvrdili, ze mi tam celou dobu podavali antibiotika (vaginalni krem-toho bych si asi vsimla) Nebyt toho, ze jsem odesla na revers, mela bych ten zanet snad jeste ted. Taky mi ztratili tehotenskou prukazku, ale to zas takova tagedie neni. Takze za me prostredi a sestry super, doktori na prd… (ale predpokladam, ze kdyz zrovna slouzi o patro niz, budou peclivejsi, takze jim dam jeste sanci :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková