Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Všichni.
Chtěla bych se poradit, ať mám více názorů. Mam Leidenskou mutaci, tudíž neužívám HA. CCa dva týdny zpět ( nevím přesně ), jsme měli s manželem necháň.pohl.styk. Podle výpočtu od 1.dnu posl. menstr. to vycházelo přeně na období ovulace. ( mimčo by nám nevadilo
), ale… Nyní mám zánět močáku a slabí z. ledvin - Dr. mi udělal HCG z krve - negativní - ale nevím přesně jestli jsou to 2 týdny, nebo třeba 8-9 dní po sexu…? Může se tomu věřit? Lehce mě pobolívali bradavky. Mám nepravid. menzes, takže nelze přesně říct, kdy bych to měla dostat, ale předpokládám, že teď během pár dnů… Jde mi o to, zda mohu začít brát ATB, nebo raději ještě počkat, jestli se dostaví menzes? Je ten test z krve věrohodný i po cca týdnu?
Nechci něco dyštak zanedbat…
Moc děkuji za rady
![]()
@Mischell23 atb si nech napsat penicilinova pokud lze, ta pripadne tehotenstvi neohrozi ![]()
Mela jsem slaboulinko pozitivni test. Byla jsem nemocna, obvodak mi dal ATB. Byl to teprv jako 4.tyden tehotenstvi. Tyden jsem jedla Klacid. Lekar i v lekarne mi rekli, ze je ted dulezitejsi, abych byla zdrava ja, aby mohlo mimi rust. Ze ATB mi tak brzy neublizi. Ze kolikrat je nekdo musi jist i behem tehotenstvi, samozrejme pod dohledem lekare. Takze byt tebou, nebala bych se. Bud v klidu a uvidis. Nase mimi vse zvladlo, brzy by se melo narodit. Takze toho ma jeste dost pred sebou.
ale věřím, ze vse zvladnem. ![]()
Moc Ti přeji, aby bylo vše vpořádku a miminko k vam přišlo v pravý čas.
Guinny : penicilinove by prave zabrali pouze na jednu z tech potvor, jinak ne. Tak proto musime jine atb…
Bobise : dobre moc dekuji. Mozna pockam treba 2 dny na menzes…? Vam drzim placky, aby bylo vse v poradku a mimco Vam delalo jen same radosti a ne starosti.
urco se nam postesti v pravou dobu…
Existují samozřejmě antibiotika, která se mohou užívat během těhotenství. A určitě je lepší brát ATB než si nechat rozjet zánět ledvin, to by mohlo případnému těhotenství uškodit víc.
@Mischell23 i tak by mela jit vybrat atb ktere pripadne tehotenstvi neohrozi.
at se urolog poradi na gyn ![]()
Taky bych vybrala atb která neškodí těhotenství. A je blbost, že takto brzy nemohou uškodit. V rodině máme případ, kdy uškodila atb braná od ovulace do zjištění těhotenství. Všechny genetické testy byly ok, takže závěr genetiků byl, že se tak stalo vlivem atb. Mimčo mělo nějak špatně vyvinutý mozek a něco s ledvinami, zjistilo se to ve 20tt
Ivašot. : To existují, ale bohužel takové zaberou pouze na jednu bakterii, na zbylé bohužel ATB, které se mohou v těho. brát nezaberou.. ![]()
Quinny : Na gyn.se pan Dr. právě radil… Bohužel zaberou jen na jednu bakterii, na zbylé ne…
Arumba : To je mi líto…
Tak co teď, začít brát? Nebo počkat na menzes…? Nechci aby se mi ten zánět rozjel a zkončila jem v nemocnici… ![]()
@Mischell23 tak at se poradi v atb centru. Kdybys tehu byla tak ti taky neco musi dat nebo by te nechali bez pomoci ![]()
Dekuji. Doktor spoleha na vysledky krve - ze negat. Mohu jim ale verit? Rikal ze po 2 tydnech by to uz melo byt videt.. ale mozna je to min.. nevim jiste… kdy mi to ukaze test z moci??
@Mischell23 za 10 dní po ovulaci a i krev by to měla ukázat taky tak, možná ještě o den či dva dřív
@Mischell23 po 10- 14ti dnech by to melo byt prokazatelne z krve. Z moci jak u koho, ale ty dva tydny pro jakoustakous jistotu jo ![]()