Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
holky, je to nepříjemnost a snad mi pomůžete… Jsem ve 34tt a už nějakou dobu používám slipové vložky na těhu výtoky. Před 3mi dny jsem koupila jinou značku, takovou podle mě DOST parfémovanou, ale jeli jsme na celý den pryč, mě vložky došli a jiný v obchodě nebyli. Když jsme se ale večer vrátili, nestačila jsem se divit
Už teda přes den jsem cítila, že to není ono. NO a večer…
svědění „pipinky“, ale ne u poševního vchodu, spíš jako kolem poštěváčku, napuchlý, červený… Samozřejmě, že vložky letěli do koše, ale mě to bolí pořád
Včera mě to manžel namazal takovou vodičkou BETADINE a je to o moc lepší, ale mám strach, aby to třeba nebyl začínající zánět a nevyvolal předčasný porod. Doděláváme baráček a stěhovat se bdueme těsně před termínem porodu, takže jen ať si tam chlapeček ještě pobude ![]()
Pokud je to jen na povrchu, tak bych se moc nebála, spíš to opravdu vypadá na reakci na vložky, problém by byly kdyby to začalo zlobit u vchodu a uvnitř, to bych vyrazila za doktorkou.
Majinko pokud to svědí namaž to canesten krémem, ten je na mykozy jak dělaný a myslím, že se může i vtěhu, protože mykozy v těhu jsou častým jevem. Jinak omývej vlažnou vodou a větrej, takže sukni nebo spíše šaty a pod nimi nic. Hlavně nepoužívej teď žádné mýdlo, to si ještě zhoršíš. Jestli to do zítra nepoleví pidlila bych k mudře.
Pokud jsi uzavřená zkusila bych preventivně výplachy rosalginem,kvasinky nevyléčí,ale hodně uleví ![]()
HOlky, já nevím, nikdy jsem nic takovýho neměla, netrpím na to, NAŠTĚSTÍ!!! Kamarádka má pořád nějaký záněty a už naprosto chápu, jak jí vždy je
ale mě to nesvědí pořád a všude. Já nevím jak to popsat… jak třeba 3hodiny o tom ani nevím a pak to začne bolet a svědit, ale opravdu jen jakoby na kůži kolem klitorisu a pak to zase přejde. Je to červený a napuchlý
Zítra jdu na kontrolu na gyndu, tak jí to řeknu, ať mi řekne co a jak, mám z toho akorát nervy a můžu vám říct, že kdyby se mě tohle stávalo jen jednou do roka, tak zešednu!!! Netrpím ale na to a o to víc jsu z toho teď na nervy… proč zrovna v těhu? A je to fakt možný z vložek? Nikdy jsem na nic takovou reakci neměla - myslím tím ani na krémy na pokožku, nebo různý alergie… prostě nikdy NIC
mám strach
a kdyby to byli ty kvasinky, tak co mám dělat? Je to nebezpečný? Nezní to zrovna moc pěkně ![]()
Kvasinky bych ti teda fakt nepřála,táhnou se semnou už 4 měsíce a i když se zaléčí opět se vrací,strašně to svědí,máš takový tvarohovitý výtok a já tam dole pěkně otékám,když je vedro,tak skoro bolestí nemůžu chodit.V těhotenství je to docela časté,ale věřím tomu,že je to těma vložkama,já je taky mít nemůžu.Tak držim palce ať je to jenom povrchové ![]()
Rozmary, no mě trefí asi
ale teda výtok je pořád stejný, jako někde od 22tt. žádná jiná konzistence… ale dole jsu taky napuchlá a teď konkrétně to teda bolí jako čert. Takže ani ne tak svědí, jako bolí ![]()
No uvidíš co ti řekne doktor
ono to někdy svědí a někdy to až bolí,hlavně teda kolem poševního vchodu a kolem poštěváčku,chce to aspoň mazat zvenčí,ale to už bys asi měla nějaký výtok,tak dfržim palce,třeba to bude jenom podrážděný ![]()
Tak jsem byla na te kontrole a sama doktorka se zhrozila, když to viděla a to mě to včera manžel potřel Betadine vodičkou, takže to zabralo a dnes to vpadalo ráno mnohem líp… Ale prohlídla mě a vše v pořádku, jde „jen“ o reakci na ty vložky. RIA už NIKDY více
Dala mi nějakou vaginální zevnější mast a že by to mělo zabrat. Jinak ten náš prďola je stále KP
Ale já mu věřím, že se otočí… snad ![]()
Tak hlavně, že to není nic uvnitř
i když chápu, že je to nepříjemné, tak „jen“ reakce na vložky je ta nejlepší varianta.
Jinak se mimčo ještě otočit může, já ho měla při UTZ ve 31tt taky KP, teď jsem 35tt a vypadá, že už je otočený, nemám to tedy potvrzené na UTZ, ale vypadá, že už naléhá hlavičkou… tak doufám, že je to pravda a nerozmyslí si to…
já naposledy měla PPH ve 29tt. Ve 32tt už byla PPKP a dnes, 34tt to stejné
ale taky věřím, že se otočí, jsou i případy, kdy se otočí před porodem,ne? Doktorka mě totiž strašila, že pokud bude KP, tak mě stejně nechají rodit normálně a prý si teda maminky zkusí svoje, ale císařa, když je dítě KP, dovolí, jen když má nad 3500g a to ten náš asi mít nebude, prý to bude spíše menší dítě, kolem 3000g… Tak nevím, ale začínám být kapánek nervní ![]()
Maji,
me se stalo neco podobneho a mela jsem to z parfemovaneho toaletniho papiru.Vyhodila jsem ho a do 2dnu byl klid. ![]()