MR mozku kontrola po roce

161
1.2.23 09:58

MR mozku kontrola po roce

Ahoj, dnes jdu po roce na kontrolní MR mozku. Byly mi nalezeny ložiska na mozku, byla jsem odeslána na lumbálku, ale nic se nepotvrdilo, dnes jdu po roce na kontrolní MR, tak jsem zvědavá 8o. Chci se zeptat vy co chodíte taky každý rok na MR, tak co pak když zjistí že nějaká ložiska přibyla? Znova vás posílají na lumbálku? Nebo to prostě jen sledují? Nebo jak to potom probíhá? Děkuji za odpovědi :potlesk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
1.2.23 10:17
@Terka92 píše:
Ahoj, dnes jdu po roce na kontrolní MR mozku. Byly mi nalezeny ložiska na mozku, byla jsem odeslána na lumbálku, ale nic se nepotvrdilo, dnes jdu po roce na kontrolní MR, tak jsem zvědavá 8o. Chci se zeptat vy co chodíte taky každý rok na MR, tak co pak když zjistí že nějaká ložiska přibyla? Znova vás posílají na lumbálku? Nebo to prostě jen sledují? Nebo jak to potom probíhá? Děkuji za odpovědi :potlesk: :srdce:

Na co se myslí? Na eresku? Na lumbálku se už většinou znova neposílá, ale fakt záleží jaký nález byl původně a jak se to změnilo. A taky co Ti vlastně bylo. Jestli to byl jen náhodný nález nebo se dělalo kvůli nějakým potížím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.2.23 10:24
@Baba píše:
Na co se myslí? Na eresku? Na lumbálku se už většinou znova neposílá, ale fakt záleží jaký nález byl původně a jak se to změnilo. A taky co Ti vlastně bylo. Jestli to byl jen náhodný nález nebo se dělalo kvůli nějakým potížím

Ano na RS, brněly mě nohy, tak kvůli tomu. Našli mi nějaká mista v bílé hmotě, myslim 4, ale z lumbalky se nic nepotvrdilo, tak mě zajímá pokud nějaká ložiska přibudou, co dál? Jak se to bude řešit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
1.2.23 10:38
@Terka92 píše:
Ano na RS, brněly mě nohy, tak kvůli tomu. Našli mi nějaká mista v bílé hmotě, myslim 4, ale z lumbalky se nic nepotvrdilo, tak mě zajímá pokud nějaká ložiska přibudou, co dál? Jak se to bude řešit? :roll:

Ale to Ti tady nikdo neřekne. Záleží ve které lokalizaci jsou, jestli se nějaké sytí po kontrastu…Na potvrzení diagnozy se musí splnit určítá pevně daná kritéria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.2.23 10:58
@Baba píše:
Ale to Ti tady nikdo neřekne. Záleží ve které lokalizaci jsou, jestli se nějaké sytí po kontrastu…Na potvrzení diagnozy se musí splnit určítá pevně daná kritéria.

I tak děkuji za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 12:48

Prvnich deset let mi ložiska přibývala, dalších skoro deset let je nález stejný.
Rs nepotvrzena, jen po první LP jsem byla odeslaná na revmatologii, kde mě pro nějaký nález prvních patnact let sledovali, než se rozjela autoimunitní nemoc.

• Citovat
  • Upravit
161
1.2.23 13:08
@Anonymní píše:
Prvnich deset let mi ložiska přibývala, dalších skoro deset let je nález stejný.
Rs nepotvrzena, jen po první LP jsem byla odeslaná na revmatologii, kde mě pro nějaký nález prvních patnact let sledovali, než se rozjela autoimunitní nemoc.

Takze tě vlastně jen těch 10 let sledovali pouze MR? Nijak jinak? Žádná další lumbalka nebo tak? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 14:04
@Terka92 píše:
Takze tě vlastně jen těch 10 let sledovali pouze MR? Nijak jinak? Žádná další lumbalka nebo tak? :kytka:

Ano. Jen sledovali.
Po deseti letech lumbálku zopakovali - pro jiné potíže.

Prostě tě budou asi hlídat. Jednou za čas MR.

• Citovat
  • Upravit
161
2.2.23 18:40
@Anonymní píše:
Ano. Jen sledovali.
Po deseti letech lumbálku zopakovali - pro jiné potíže.Prostě tě budou asi hlídat. Jednou za čas MR.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.2.23 16:03

@Terka92 Dobry den, chtela jsem se zeptat, za ten rok jestli mate nejake potize nebo ne? A uz mate vysledek MR? Jsem po prvni MR zitra jdu na konzultaci k neuro a pak na odber z michy prave kvuli RS, doktorka mi zatim jen telefonicky sdelila, ze z magneticke vysla mensi loziska. Jsem dlouhodobe pod tlakem stresu, do toho fakt litam a neodpocivam, takze priznaky nemusi odpovidat RS. Kazdopadne me zajima, kdyz se z odberu nepotvrdi RS jak se s lozisky zije, co to pro me znamena. Co vam treba bylo receno? Vim, ze vse je indi, ale vim to od patku a cely vikend jsem z toho krapet na kupe : :?. Dekuji ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.24 17:50

@Zanet222
Vím že je to strašně dlouho, ale prý dle lékařů tak 80% lidi mají leze (což jsou v podstatě jizvy). Pokud jsou nespec., může být nahodny nález - tj. po infekcích, cévních problémech atd. Na LP posila až je podezření na RS nebo jiné autoimun. onemocneni (hodně ložisek, velká, demyelizacna, ve více místech) a prý by měly podstupovat určitá kritéria (ve více místech typických pro RS atd).

V podstatě nic to neznamená. Dá se udělat i další vysetreni, jestli je to kardio, revma, ale většinou je to běžný nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí