Mravenčení a tuhnutí rukou

71
21.3.22 18:25

Mravenčení a tuhnutí rukou

Zdravím, je možné že po větším množství kofeinu nebo alkoholu můžu mít potíže s mravenčením, trnutim či takovým tuhnutim končetin? Mám diagnostikovanou tetanii, tak přemýšlím, jestli to tělo pak nedrazdim. Mám i sedavé zaměstnání. Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
21.3.22 18:30

Nedávno jsem v okolí vyzvídala, protože mě často brní ruce po probuzení. Dva exempláře, co jsem našla to mají jeden nějak v souvislosti s cukrovkou, druhý možná vlivem problémů se štítnou žlázou.

U sebe jsem odhadovala karpální tunel vzhledem k času u PC, ale na to ten rozdíl mezi pravou a levou není dost velký, tak zatím nevím. V nohách mi to nedělá, jen ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
21.3.22 18:58
@Helen123456 píše:
Zdravím, je možné že po větším množství kofeinu nebo alkoholu můžu mít potíže s mravenčením, trnutim či takovým tuhnutim končetin? Mám diagnostikovanou tetanii, tak přemýšlím, jestli to tělo pak nedrazdim. Mám i sedavé zaměstnání. Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji.

Ahoj, já po alkoholu (i ne v moc velikém množství) tuhnu celá… třeba když jsem si večer dala trochu vína a pak jsem si šla lehnout, tak jsem se najednou nemohla vůbec hýbat. Ale já beru několikery psychofarmaka, takže se to s nimi nějak asi tluče, proto alkohol nepiji skoro vůbec, ale když si výjimečně dám, tak prostě tuhnu a nechápu proč. Tetanii nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.3.22 19:03

Ano, na metabolismus kofeinu rozhazuješ metaolismus vápníku a hořčíku. Tudíž to tetanii pochopitelně může zhoršovat.

Minimálně ke každému kafi užívej hořčík.

Řeš únavu jinak, než kofeinem. Ideálně změnami životního stylu tak, abys fugovala bez stimulantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.3.22 19:14

@MrsNorris

A řešila si to na internetu a nebo třeba s fyzioterapeutem? Protože se klidně vsadím, že to bude od krční páteře a ne úplně vhodné matrace/polštáři vůči tomu, co tvoje záda potřebují.

jinak ti ušetřím další googlení, pokud hledáš diagnoznu na internetu, tak pochopitelně dříve či později skončíš s tím, že trpíš nádorem na mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
21.3.22 19:16
@Ou píše:
@MrsNorrisA řešila si to na internetu a nebo třeba s fyzioterapeutem? Protože se klidně vsadím, že to bude od krční páteře a ne úplně vhodné matrace/polštáři vůči tomu, co tvoje záda potřebují.
jinak ti ušetřím další googlení, pokud hledáš diagnoznu na internetu, tak pochopitelně dříve či později skončíš s tím, že trpíš nádorem na mozku.

Ani jedno ani druhé.
Za nevyžádanou radu díky, mohly být i nějaké odkazy na literaturu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí