Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
tento jsem dělala jednou a byl výbornýý ![]()
jojo dělala jsem včera bábovku podruhé na MMB a taky byla dobrá
zkusila jsem pár mrkvových dortů, ale na tenhle žádnej nemá…dokonce ani ten od Emanuela Ridiho ![]()
Mrkvový dort
3 vejce, 2 hrnky cukru krystal, 1 hrnek oleje, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička soli, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 2 hrnky hladké mouky, 2 hrnky na jemno nastrouhané mrkve, 1 hrnek na jemno nasekaných vlašských ořechů, 1 hrnek na kousky nakrájeného ananasu, lžička vanilkového aroma popř vanilkový cukr.
na polevu: 250gr měkkého tvarohu, 125 gr změklého másla, 150 gr moučkového cukru, vanilkový cukr, 60 gr orestovaného kokosu
postup:
smícháme vejce s cukrem a olejem. v jiné misce sůl, sodu, skořici, muškátový oříšek a moku. první směs vmícháme do druhé a přidáme mrkev, ananas, ořechy a vanilkové aroma. těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na dort a pečeme při 180°c asi 80 minut (fakt to chce takhle dlouho, jinak je ten dort nedopečenej - i tak je dost šťavnatej!)
poleva:
vymícháme tvaroch s máslem, přidáme vanilku a postupně přidáme po částech cukr a pak orestovaný kokos. polevu natřeme na vychladlý dort!
je z knížky „vařil jsem světovým celebritám“ a prý oblíbený A. Schwarzeneggera…a je fakt mňamozní a šťavnatej ![]()
Tento je vynikajici, mela jsem ho od kamaradky, ale sama jsem se k nemu jeste nedostla ![]()
http://bistro.florentyna.cz/…carrot-cake/
Já mám tento recept:
300 g loupaných mandlí
300 g mrkve
100 g cukru
80 g mouky
4 vejce špetka soli
citronová kůra ½ prášku do pečiva
Poleva (nemusí být):
2 bílky
150 g moučkového cukru
citronová šťáva
V míse smícháme vejce, cukr a nastrouhanou mrkev, přidáme nasekané mandle (část na hrubo, část rozemeleme na mouku). Aby se mouka z rozmixovaných mandlí nelepila, dáme mandle na chvíli do mrazáku, obsažený tuk ztuhne a lépe se pak mixuje.
Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, mouku a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 160 ° 10 minut, potom pečeme na 180°půl hodiny.
Než mrkvový dort vychladne, připravíme polevu – vyšleháme bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Polevou ozdobíme vršek dortu.
Holky moc děkuju
Všechny vypadají moc dobře a už se těšim jak je budu zkoušet ![]()
Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o recept na osvědčený mrkvový dort. Moc děkuju