Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
jdu si hlavně postesknout a taky se poptat. Na dnešek mi pomrzly kytky na zahradě, všechno to visí květem dolů, něco je na tom líp, něco hůř. Co se s tím dělá? Ostříhat? Nebo nechat být?
Pomrzlý listy stromů asi už nanovo nevyraší, že? ![]()
Pokud nemáš venku letničky, které by se tím naprosto zničily, tak jde o houby.
Vidělas už některý rok stromy bez listí kvůli jarním mrazíkům?
Jo, pomrznou květy, nemusí být meruňky, broskve, třešně, švěstky, záleží na aktuálním stavu, ony ty květy jsou háklé taky jen v určité fázi.
Listy obrazí, kytky se taky zmontují. Možná nějaký květy zůstanou už zmrzlý, no, tak pak ostříhat, osobně to nechám být a uvidím. ![]()
U nas byla rano jinovatka, ale stromy vypadaji porad stejne, myslis ze kdyz strom pomrzne je prijde o listy? Ja myslim, ze spis, akakorat'nema plody, doufam teda… jinak muskaty a zeleninu jsem ven jeste nevyndala, sousedky uz vetsinou jo, tak jsem zvedava, jestli jim to prezije, ale u nas je asi prece jen tepleji, bydlime na jih od Brna
@Drovers Max. nebude ovoce, pokud pomrzly květy, jinak není co řešit, listy vyrazí nové, tulipány se většinou při teple zas zmátoří. Však „Zmrzlý“ jsou v půli května, mrazíky jsou v tuto dobu normální ![]()
Na jednom stromu (liriodendron) zůstala část listů zelená a část visí zvadle dolů a má barvu do hněda (včera byly všechny zelené). Je loni nově zasazený, těšila jsem se na něj, tak je mi to trochu líto, třetina listů fuč.
Kytky jsou trvalky, tak teda taky počkám a když tak pak odstřihnu to, co zmrzlo.
Ovoce neřeším, tam vím, že je to otázka štěstí, jestli bude nebo nebude dost ovoce.