MŠ prosím o radu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
644
12.10.23 22:26
@kocourGarfield píše:
Já tedy ani nějak nechápu jednání té ředitelky. Přistoupí na to, že bez adaptace vrzne 3l dítě do skupiny xy dětí a diví se, že dítě tam 3. den školky brečí a pošle ho na logopedii?
Co ten logoped s tím bude dělat?
S podmínkou, že pokud dítě do pátku nepřestane plakat (to jsou dva dny), tak si ho má maminka nechat doma.
Celý je to divné a to že mám školku pár kroků by pro mě nebyl důvod tam dítě nechávat.
Chápu, že je to jedno z kritérií výběru, ale tohle by pro mě osobně asi nebylo respektující prostředí.
(Pro představu dodám, že syn ráno se s paní učitelkou šel pomazlit, udělat si svůj rituál, odříkali si program (jeho pocit bezpečí). V pohodě mi zamával a je šťastný. Žádný řev, drama. Je mu 2,5 roku a je velmi kontaktní. Kolik jich dneska přesně je nevím, dávala jsem ho brzo. Což je třeba další cesta. K brzkým příchodům jsme museli dospět postupně. Nešlo to ze dne na den. Pomalu, vysvětlovat, ukazovat. )

Paní ředitelka je nová, nastoupila první rok do té školky.
Nevím jaké jsou postupy, když dítě "nezvládá "adaptaci.
Prvně chtěla dceru poslat do pedagogicko-psychologické poradny aby jí vyšetřili.
Tam jsem volala, popsala situaci A sdělili mi, že takto malé dítě nevyšetří, nejdříve ve 3,5 letech.

Příspěvek upraven 12.10.23 v 22:33

• načítám...
644
12.10.23 22:27
@ibis píše:
Já osobně nevidím problém v systému. Vidím problém ve výchově a přístupu rodičů. Můj názor, třeba blbý, ale je.

I tenhle názor stojí za zamyšlení.

• načítám...
644
12.10.23 22:32
@stinga píše:
@Meginka1989 a ještě - že by dcera nic z výletu neměla je nesmysl, pan manžel je asi trošku pohodlný - je to i jeho dítě, a z výletu má radost dítě i v roce, musíš ho trochu zpracovat :hug:

Tak naštěstí mám kamarádku s kterou mužů podniknout výlet, nemám problém jet jen sama s dcerou. I výjezd za rodiči je výlet vlakem.

• načítám...
76458
12.10.23 22:35
@Meginka1989 píše:
Tak naštěstí mám kamarádku s kterou mužů podniknout výlet, nemám problém jet jen sama s dcerou. I výjezd za rodiči je výlet vlakem.

no jo, to je fajn, ale to se pořád staráš jenom ty, tatínka je potřeba také zapojit

• načítám...
kocourGarfield
13.10.23 06:22

@Meginka1989 dala bych mu to befelem. Tatínek se 3 dny o víkendu v měsíci stará o dceru. Tečka. Jestli budou trávit celý den na písku za barákem a nebo vymyslí program je na něm.

Nemá to nic společného jak se kdo má, kolik peněz vydělá, ale o tom že on je otec…
To až za rok nastoupíš do práce, budeš taky unavená, tak to se najednou začne starat?.
Pokud ano, ok. Našla bych si na 2 víkendy v měsíci okamžitě brigádu ( což najdeš).

• Upravit
kocourGarfield
13.10.23 06:28

@Meginka198 pořád nechápu co s tím má společného ten legoped. Když jsme u toho, co jsi se tam dozvěděla?

• Upravit
644
13.10.23 09:24

@kocourGarfield
Psala jsem to tady…
Když mě poslali nějam v té poradně, že takto malé dítě nevyšetří až ve 3,5 letech, tak chtěla ať jdu alespoň na tu logopedii

• načítám...
kocourGarfield
13.10.23 10:30

@Meginka1989 a poradil en logoped? Máte nějaký závěr? Malá stále brečí? Co manžel na to celé? Podpořil Tě nějak?
Neumím si moc představit, jak Ti logped bude psát nějaké vyjádření o které se školka opře.

• Upravit
20830
13.10.23 17:24

Dobrý den,

na přání zakladatelky diskuzi uzamykám.

Viki

• načítám...
20830
13.10.23 17:30

Dobrý den,

na přání zakladatelky uzamykám diskuzi

Viki

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin