Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojte mam MTHFR homozygotna forma..na pocatie sice nevplyva..ale napr u mna sposobuje potraty v skorom stadiu… cize musim brat lieky pomaly uz od ovu..lebo inak to malilinkate drobatko nema dost zivin…
podla mna, ak ma snazilka za sebou uz jeden potrat,..femibion.ci akos a to vola..rozhodne neublizi…tak preco neskusit…
a MTHFR sa veelmi podcenuje a pritom poznam tolko babuliek, co kvoi tomu prisli o mimiska ![]()
Ahoj,
mám taky MTHFR homozygota, přišli mi na to po ZT, už jako znovutěhuli. Teď jsem 14+6, zatím snad OK, krmím se na radu doktorky hodně kyselinou listovou a teď i Femibionem. Když jsem ho v lékárně kupovala, pěkně se mi protočily panenky:)
Mám dotaz - kdo z vás byl na odběrech - je hladina homocysteinu 8 jednotek dobrá? Sestra mi to nebyla schopná říct, na netu jsem našla, že snad je…
Nevíte jestli má MTHFR vliv i na případné potraty/ZT v pozdějším stádiu těhu?
Díky moc,
nepřihlášená Jozefína
Ahoj, mutace MTHFR má vliv na potraty (ZT) v pozdějším stadiu těhotenství.Mě se to takto stalo u 1.těhotenství-měla jsem zamlklé těhotenství ve 24.týdnu.Poté mi dělali všechny možné vyšetření a zjistili,že mám právě tu mutaci MTHFR.U 2.těhotentsví se to už vědělo,a proto jsem byla od začátku hlídaná na hematologii a bylo to OK,až na konci těhotenství jsem si musela píchat fraxiparin.pa. L.
Ahoj holky, diky za radu. FEMIBION si zitra bezim koupit
. Mam take MTHFR a jsem ted na zacatku 8.tydne (podle utz) a hematolog si mne objednal az za 14 dnu a rekl mi, at zatim vysadim anopyrin (100), ktery jsem denne brala. Mam ale strach, aby to nezpusobilo ZT nebo potrat. Nemate s tim prosim nekdo nejakou zkusenost?
AHoj Sisi,
mám MFTHR mutaci a taky leidna jsem v 6tt a nagyndu jsem volala a taky me pry do trombo objedna az po prohledce jsu tam 7.12. tak doufam, ze nic nezanedbam. Taky jsem si koupila femibion a prijde mi lespi nez calibrum baby plan
Ahoj, tak budu drzet palecky.
Take se bojim, abych neco nezanedbala
. Spis mne prekvapilo, ze mi vysadil ten anopyrin. Ale tak snad vi, co delaji…
Ja chodila na hematologii jeste pred tehu, ted mne pry budou muset vic hlidat… ![]()
ja tam prave jeste nebyla. Taky me budou urcite pri tehu hlidat a mozna si budu muset pichat ty injekce
Kikino - Leidena má moje sestra a těhotenství zvládla i bez injekcí
Ale musela několikrát během těhu zajít na kontrolu hodnot v krvi a podle toho rozhodovali, zda jí něco dají nebo ne. Naštěstí ty hodnoty měla v pořádku.
Já mám MTHFR (heterozygotní) a taky mám za sebou 2 ZT (v obou případech kolem 6.tt). Jsem přesvědčená o tom, že to spolu souvisí. U čtvrtého těhotenství jsem užívala Femibion s metafolinem (dr. mi jej doporučil už někdy na podzim 2008, když mi MTHFR potvrdili) a těhotenství dopadlo doře.
Přeji, abys měla hodnoty dobré a nemusela si nic píchat.
Ahoj holky
všem nositelkám mutací MTHFR (a jiných) držím pěsti…
Já jsem teď zjistila, že mám také MTHFR asi heterozygotní, protže mi na ni lékař předepsal jen 3×týdně Acidum folicum -(na Gennetu).
Jsem po 3× potratech (brala jsem vždy obyčejnou listovku a až teď před dalším snažením beru Femibione a dnes jsem začala i to Acidum f. JSEM PŘESVĚDČENÁ, ŽE MÉ POTRATY ZPŮSOBILA TATO MUTACE, ale že se podceňuje. Myslíte, že Acidum f. bude stačit aby zabránil dalšímu (4.tému) potratu???
Ahoj, ja mam take MTHFR. Pred tehu jsem brala anopyrin 100 1×denne a kyselinu listovou. V 8. tydnu mi hematolog rekl, at vysadim ten anopyrin a beru jen tu listovku a v 10. tydnu se prislo na zamlkle tehu - uz netlouklo srdicko. Hematolog si mne objednal, ze udela nejake dodatecne testy a rozhodne, zda nasadi miniheparin, clexan nebo tak neco, ale uz se to nestihlo
. Priste budu trvat na tom, aby mne objednal hned, jak se objevi // a budu chtit lecbu od zacatku (pokud tedy zase budu muset vysadit ten anopyrin)…
Podle mne se tato mutace hodne podcenuje. ![]()
Tak hodne stesticka do dalsiho snazeni
, ja ted mam 3 mesice utrum, ale pak se na to take vrhneme
.
Příspěvek upraven 14.12.10 v 23:01
jinak taky beru acidum folicum (abych te nezmatla, kdyz jsem psala, ze beru kyselinu listovou - v tech kupovanych bez predpisu je toho totiz mnohem mene a na MTHFR je ta davka prilis mala)
Ahoj holky, prosim o radu - mam jednu zdravou holcicku - pred otehotnenim jsem barala Acidum folicum a pak behem prvniho trimestru calibrum… minuly mesic jsem necekane zjiatila, ze jsem tehotna a pote zacala brat Femibion, jenze jsem bohuzel potratila
pred 4 lety mi byla zjistena mthfr a vsichni mi rikali, ze je to nedulezita vada…
ja ted bilancuji, zda za muj potrat oprabdu nemohla ta mutace, jelikoz ten Femibion jsem zacala brat pozdeji… mam brat ten femibion uz par mesicu pred planovanym tehotnenim nebo mam brat „jen“ to acidum? mate s tim zkusenosti? predem dekuji za jakykoliv nazor