MTHFR – vrozená porucha srážlivosti krve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7369
11.9.13 09:05

Mám MTHFR v heterozygotni forme a porodila jsem dvě děti aniž bych to věděla, ve třetím těhotenství to zjistili úplne náhodou ve 30.tydnu a to jsem měla vysoké nejake hodnoty a to jsem píchala clexane. Vse se po šestinedeli upravilo. Čtvrté tehu skončilo ZT, ale až ve 13.tydnu. To jsem tedy nebrala nic. Ted jsem otehotnela až po IVF, femibion jsem brala asi mesic předem, po transferu jsem si v CARu vymohla clexane, ale ty jsem musela v 8.tydnu vysadit kvůli spineni a zůstal mi femibion. Jsem sledovaná v trombocentru. Ale na pohotovosti i v tom trombu mi bylo řečeno, ze se clexane v téhle mutaci bežné nedává, jeden dr na pohotovosti si malem ukroutil hlavu! Ale ten femibion bych asi dopředu brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
11.9.13 09:16

Já mám homozygotni formu mthfr, mám dvě děti, sledovali mě na hematologii, vždycky jsem měla všechno v pořádku. Jedla jsem před 2. těhotenstvím femibion asi 2 měsíce a pak i během těhotenství. S ničím jiným zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.9.13 09:21

Já to mám taky-mutace MTHFR homozygotní forma…objevili mi to, když jsem vysadila antikoncepci a chtěla jsem otěhotnět…a chodím pravidelně na kontroly a tam už jsou všechny hodnoty v pořádku…nejhorší to bylo po té antiko..otěhotněla jsem, pak jsem těžce onemocněla a plod přestal růst…teď jsem těhotná podruhé zatím 8tt a vypadá vše dobře…výsledky krve mám opět v pořádku…ptala jsem se sama lékařů, jestli mám brat nějaké speciální vitamíny, že beru, jen kyselinu listovou a oni mi řekli, že to je dobře, že ji mám brát dál, ale nic víc…teď se trošku bojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
11.9.13 09:25

To je zajímavé téma, mám mutaci MTHFRc/t, 6× těhotná z toho 4 potraty do 13tt u třech nebo čtyř těhu jsem brala listovvku a u prvorozeného syna i těhuvitamíny(ale už nevím co) nikdy nikdo mě na hematologii neposlal! jen jsem zjistila že se tato mutace týká homocysteinu, kyseliny listové a nic víc, nikdy nikdo mi k tomu víc neřekl. Jen jedna lékařka na pohotovosti ( odlučování placenty v 14tt!) mi řekla že takové podrobnosti obvykle ženy o sobě neví.

myslíte, že bych měla říci u své obvodní dr aby mě poslala na hematologii? jeden syn to pravděpodobně zdědil po mě, vše se mu rychle hojí jako mě a modřin má nepočítaně, duhý syn je opak, vše mu déle krvácí, tak jako jeho tatínkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
11.9.13 09:45

Mám MTHFR (C677T)v heterozygotní formě na obou alelách a sledují mě na hematologii. Ale původně jsem tam nezačala chodit kvůli mutaci, ale kvůli tomu, že se mi z těla ztrácí železo a nikdo neví proč.
V těhotenství mi akorát doporučili nebrat klasickou listovku, protože tělo jí není schopně s touto mutací zpracovat a rovnou jí vylučuje, ale místo toho brát Femibion, nebo Chytré miminko s tím přídavkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
11.9.13 09:51

Také mám MTHFR (heterozygotní forma), doktor na hematologii říkal, že pokud není zvýšený homocystein, tak by to neměl být v těhotenství problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.10.14 22:46

Ahojky holky taky mam MTHFR, jsem poprve tehotna, mam jen tu lehci formu a na hematologii mi na to nic nedala. Beru femibion a v caru kam jsme pred nakonec spontalnim tehu chodili mi dal anopyrin pro jistotu, beru ale jen 1/2denne…tak snad bude vse ok. Ma nekdo zkusenost s anopyrinem v tehu. Jsem na zac.8tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.19 21:59

Zkusim ozivit diskuzi, treba budete mit vlastni zkusenost. Mam potvrzenou heterozygotni formu, plus mam jeste dve take mene vyznamne mutace - nicmene v tuto chvili je elevovany faktor VIII. Z tohoto duvodu mi hematolozka k jiz uzvanemu femibionu 1, dala k uzivani jeste Acidum Folicum 1×1 tlb. Nejsem lekar, ale laicky mi to pripada hodne velka davka. Setkaly jste se s tim? Je to 3. tehotenstvi, ctyricitka se kvapem blizi. Jeste se mi nechce tehotenstvi odhalovat, proto prosim anonym.

@Pudloslava Predpokladam, ze tuto diskuzi jsi zalozila kvuli svemu tehotenstvi, mas jinou specializaci a pravdepodobne uz tuto problematiku nesledujes, ale mas na to nejaky nazor? Diky.

• Citovat
  • Upravit
43031
4.3.19 09:43
@Anonymní píše:
Zkusim ozivit diskuzi, treba budete mit vlastni zkusenost. Mam potvrzenou heterozygotni formu, plus mam jeste dve take mene vyznamne mutace - nicmene v tuto chvili je elevovany faktor VIII. Z tohoto duvodu mi hematolozka k jiz uzvanemu femibionu 1, dala k uzivani jeste Acidum Folicum 1×1 tlb. Nejsem lekar, ale laicky mi to pripada hodne velka davka. Setkaly jste se s tim? Je to 3. tehotenstvi, ctyricitka se kvapem blizi. Jeste se mi nechce tehotenstvi odhalovat, proto prosim anonym.@Pudloslava Predpokladam, ze tuto diskuzi jsi zalozila kvuli svemu tehotenstvi, mas jinou specializaci a pravdepodobne uz tuto problematiku nesledujes, ale mas na to nejaky nazor? Diky.

uz to nesleduji, na webu jsou i hematolozky. Ale listovka vubec nema stanovenou horni davku, nemuzes se s ni predavkovat, brala bych to bez obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.19 13:14

@Pudloslava Diky za odpoved. Bohuzel zde zadnou hematolozku neznam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex