Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Marketo, ja bych na tu hematologii vyrazila hned, jak zjistis tehu. Zjisti si, jestli tam musis byt objednana, nebo muzes prijit kdykoli. Stejne ti budou muset delat testy na jejich oddeleni. A budes tam dochazet i na kontroly. Drzim palce, at je to nejdriv.
Takže myslíš, že nemusim mít od dr. doporučení a můžu tam přijít jen tak?
Já jsem doporučení měla z gyndy, šla jsem tam ale poprvý… ale když už jsí tam byla, tak tam asi normálně naklusej!
Holky, já jsem se chtěla zeptet, těch co si už píchaly… píchám si tři týdny. Modřinky na břichu jsou čím dál tím větší (kola kolem 5cm) a docela bolej, už nemůžu zapnout džíny, natož zapnout pásek !!! Mělz jste to taky tak. Na začátku nebyla ani modřinka ale poslední týden co píchanec to modřina. A pak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste píchaly. Mám píchat do 16 týdne!! Já strašně věřím chemii a tak bych píchala klidně do 9 měsíce!!! A měli jste třeba nějaké vedlejší účinky nebo něco?
díky
No já mám za sebou 2 potraty v 6 nebo 7 týdnu tak hned od začátku a nikdy mi nenaskočilo srdíčko…ted už ale taky čekám…jdu na kontrolu až v pátek… zatím pěkně rostlo a tak se bojím jako (ani nevím co). Píchám si Zibor! A k tomu ještě beru Prednison. A Femibion!! Mě to píchá mužík, jasem zdravotník a fakt sama sebe takto týrat…na to nemám ![]()
Holky mě gynekoložka řekla, že sama zavolá na hematologii do ČB (tam jsem byla na genetice), takže nevim jestli se mam objednávat tady u nás, ale asi ne co? Léčba asi stejně začne až po pozitivním testu že?
JOJO a musíš to mít potvrzený i z gyndy, takže HCG a pak… a to mi řekli jak na gyndě tak i na hematologii a v tom CAR. Aby sis ty injekce nepíchala zbytečně… osobně můžu říct, že to není nic příjemnýho, docela to bolí, pěkně to štípe
a pak kvůli tomu ředění krve a kvůli játrům. Oni ty testy poškozujou játra. Pokud máš hematologii poblíž domova, tak se asi objednej tam… dochází se pravidelně na kontroly tak ať se nemusíš štrachat někam zbytečně daleko.
Dr. mi řekla, že se mi na to poptá, tak jí asi za 14 dní zavolam jak to dopadlo a rovnou se jí poptam jestli se mam zaregistrovat u nás na hematologii.
Ahojky holky, omlouvám se že vám sem lezu,ale potřebovala bych znát váš názor. V pátek mi zjistili pozitivní mutaci v heterozygot stavu a dnesk ajsem zjistila, že jsem těhotná, vůbec nevím co mám dělat kyselinu listovou beru,al ebojím se že to mimi bude špatné, už mám za sebou 2 potraty a už nechci třetí. Děkuji za vaše názory.
verrik píše:
Ahojky holky, omlouvám se že vám sem lezu,ale potřebovala bych znát váš názor. V pátek mi zjistili pozitivní mutaci v heterozygot stavu a dnesk ajsem zjistila, že jsem těhotná, vůbec nevím co mám dělat kyselinu listovou beru,al ebojím se že to mimi bude špatné, už mám za sebou 2 potraty a už nechci třetí. Děkuji za vaše názory.
Ahoj. No ze všeho nejlépe uděláš, když si zajdeš ke gynekologovi a on ti dá papír na hematologii, kde už budou vědět, co s tebou (zda ti dát injekce na ředění krve či co). Zkrátka spolupracuj s lékaři.
Držím pěsti
![]()
Bekynka píše:verrik píše:Ahoj. No ze všeho nejlépe uděláš, když si zajdeš ke gynekologovi a on ti dá papír na hematologii, kde už budou vědět, co s tebou (zda ti dát injekce na ředění krve či co). Zkrátka spolupracuj s lékaři.
Držím pěsti![]()
Díky, odpoledne tam hnedka vyrazím ![]()