Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
domi píše:
Jak už bylo uvedeno - s otěhotněním opravdu problém neníProblém může být dítě donosit
Namísto klasické kyseliny listové bych doporučila spíše už naštěpenou ve Femibionu („s metafolinem“) - tělo si ji lépe vezme.
Držím palce, ať vše dopadne dobře
A to je taky volně prodejné?
Díky ![]()
verububu píše:
Teď nevím, jestli jsem homozygot, nebo heterozygot
Otěhotnění bylo skoro hned, na konci obou těhu jsem si musela píchat injekce Clexanu. Celé těhu bez problému a to jsem u druhého teda prováděla věci
Tak to jsi měla fajn. Kéž by mi to taky takhle vyšlo.Já dneškem čekám MS, zatím nic, ale je nepravidelná 28-31 dní, předminule dokonce až 36. Tak trnu ![]()
Bekynka píše:domi píše:A to je taky volně prodejné?
Jak už bylo uvedeno - s otěhotněním opravdu problém neníProblém může být dítě donosit
Namísto klasické kyseliny listové bych doporučila spíše už naštěpenou ve Femibionu („s metafolinem“) - tělo si ji lépe vezme.
Díky
Určitě
(na předpis se to nedává) Jsou to vitamíny pro těhotné (a připravující se na těhotenství). Pro přípravu a první trimestr je tuším Femibion 800, stojí (teda před 2 a kousek lety stál
) kolem 300 Kč, bylo tam 30 tablet, takže na měsíc. Je to trochu dražší, ale pro „nás“ jsou tyto vitamíny lepší ![]()
domi píše:Bekynka píše:Určitědomi píše:A to je taky volně prodejné?
Díky(na předpis se to nedává) Jsou to vitamíny pro těhotné (a připravující se na těhotenství). Pro přípravu a první trimestr je tuším Femibion 800, stojí (teda před 2 a kousek lety stál
) kolem 300 Kč, bylo tam 30 tablet, takže na měsíc. Je to trochu dražší, ale pro „nás“ jsou tyto vitamíny lepší
Zrovna jsem si to našla. Děkuji ![]()
300 není zas tak moc, co bych pro mimíska neudělala ![]()
Ahoj já jsem takyMTHFR a leiden heterozygot měla jsem problémy s otěhotněním ale pomohlo nám IVF ,v těhu jsem užívala těhotenské vitamíny a píchala jsem si Zibor(na Clexane a Fraxiparine jsem alergická) ,od začátku snažení jsem pravidelně chodila jednou měsíčně do hematologické ambulance.Děti se narodily v 35týdnu měsíc jsem ležela na riziku.držím palce at vše dobře dopadne.
Ahoj, ja s otehotnenim problem nemela. Horsi to bylo s udrzenim. Prvni tehu skoncilo jako zamlkle v 16.tt, po druhe se nam narodil Kubik, ale lezela jsem 6 tydnu v nemocnici, treti tehu opet zamlkle v 9.tt. Nasledovala rada vysetreni na genetice, ktere jsem si teda sama vydupala, zjisteno mi bylo neco podobneho co tobe, presne uz si to nepamatuju. Takze pri dalsim tehu jsem hned vyrazila na hematologii, nejdriv jsem brala anopyrin a listovku, ke konci jsem si pichala fraxiparin. Martinek se narodil v terminu a tehu probihalo bez problemu.
Drzim palce, at se brzo zadari. A neboj doktori si te pohlidaji.
Ahoj, mě mudr ujišťoval, že horší je ta homozygot. forma, že u tý heterozygotní stačí hodně zvýšit tu listovku a prej dobrý. Otěhotnění ělo dobře. Na hematologii jsem chodila pravidelně celé těhu a nechtěli mě pak vzít do malé porodnice, že se báli komplikací, ale nakonec celý těhotenství v pohodě i porod, Neboj se nic ![]()
Ahoj,
já jsem MTHFR homozygot. Zjistili mi tuto mutaci až po dvou SP. Oba dva asi v 6 týdnu. jak už tu holky psaly, tak pro nás je nej Femibion 800. Naše těla nějakým způsobem neštěpí kys. listovou a v něm je už naštěpená. Začni ho brát už 3 měsíce dopředu, stačí alespoň měsíc před plánovaným otěhotněním ať je v těle dřív než mimčo. Díky těm dvěma potratům si budu celé těhu píchat injekce na ředění krve… musím se pochlubit, že už si dýl jak 3 týdny každé ráno ďobnu injekci. Takže jsem asi začátek 7 týdne. TT jsem si musela udělat co nejdříve, pak zjistit HCG a rychle pro injekce. Na UTZ se plod naštěstí vyvíjí…uvidíme, jak to dopadne!!! Já si s touto poruchou skočila i do CAR. Tam mají největší zkušenosti. Na hematologii mi ani ty injekce dát nechtěli…prý to pro ně nic neznamená. Je pravda, že má sestra má to stejné a za měsíc rodí a to bez komplikací. Bez jediné inj. i bez femibionu
Jen je o 5 let mladší. Je jí 25, má na to vliv i ten věk… čím je člověk starší, tím hůř všechno snáší …můj případ. Sestra si píchá až te´d před porodem…prevence kvůli trombům. Tenkrát jí doktor řekl, že dokud nepotratila tak ty injekce jí nenapíše. Ono to zas má vliv na játra. U mě zas nikdy nenaskočilo srdíčko a plod se nevyvíjel. Později mohou být poruchy toků na placentě a nějaké infarkty na pupeční šňůře.
Každý to má jinak. Ale začni se o to zajímat u svého hematologa. Nikdy nevíš jestli jsi ta bezproblémová nebo ta problémová…ale na to ti ani on zatím asi neodpoví.
Zatím papa
Ahoj,
injekce jsem dostala hned po pozitivním testu. měla jsem si hlídat a udělat si test ještě před MS…ten citlivější a pak jsem metla na gyndu…UTZ není nic vidět ale v krvi už je hcg…výsledky byli hned dopoledne a odpoledne už jsem píchala prví injekci. Musela jsem začít co nejdřív. Nikdy mi nenaskočilo srdíčko. Tělo se s tím rvalo. Á teď jsem zatím nejdýl těhu a zárodek je největší co kdy byl. Snad to dopadne dobře.
zatím papa
Děkuju moc, budu ti držet palečky aby bylo vše jak má. Já si ale myslím, že když už jsi nejdál z těch vše nezdařených, že už bys to měla mít dobrý, hlavně, že ti to včas zachytili, já jsem vždycky potratila kolem 11.tt. Taky doufam, že už to budu mít vše dobré…ještě ale musím počkat příští týden jdu k dr. pak se budu asi muset objednat na hematologii a pak se začnem snažit…tak aspon preventivně zobu Femibion
Já dostala na hematologii akorát nadáno, že mi nic nenapíšou…že to pro ně nic neznamená nějaká MThfr… ale v Caru mi mudr napsal injekce na ředění krve hned. Dali mi pak doporučení na hematologii ať mi hlídaj jaterní testy a bylo to!!!!
Hm…tak to je hezký…já doufam, že u nás na hematologii budou moudřejší, protože jinak nevim ani nevim, kde v blízkosti našeho města CAR je
Ahojky tak jsem dneska byla u dr. Tak to prá má plno lidí i tu mou mutaci, ale většina z nich o tom neví. A nejspíše je to příčina těch mých potratů. Za měsíc nebo teda spíš až skončí chřipky se můžem zase začít snažit a prý až budu těhotná tak mam hned naklusat a ona zavolá do ČB na hematologii a podle toho co jí řeknou si buď budu píchat fraxiparine nebo ne. Chtěla jsem se vás zeptat jestli jste šli na hematologii sami od seme nebo jste dostali od dr. doporučení já nevím jestli tam mam jít nebo jestli to vše mam nechat na gynekoložce když mi řekla, že se o to postará.
To je fakt a dřív se asi zas až tak ty potraty neřešily jako teď. Ale ještě,že se s tim teď dá něco dělat. To je asi pro nás to nejdůležitější.