Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo má doma taky introverta, který si vystačí sám?Můj chlap je věčně zahloubanej, má svůj svět, moc toho nenamluví a vystačí si sám. Hrozně rád čte a zvládne za den přečíst i celou knížku. je to samotář a někdy mi hrozně chybí i když je doma. Cítím jeho přítomnost, ale vím, že duší je úplně někde jinde. Když se doma sejdeme, zaleze si někam do kouta a čte si. Já bych ráda byla s ním, povídala i, nebo se společně podívala na nějaký film, ale on mi řekne 2 věty a prchá si číst, nebo do svýho světa. Bojím se, jestli to neni dědičný?
Máte doma taky některá podobný exemplář?
Když ti to vadí, tak proč s ním jsi? Snad si musela vědět, jaký je už dřív.
Já si myslím, že dřív se to tak neprojevovalo, třeba se i víc snažil a nebo jsem to já nechtěla přes růžový brýle vidět a moc jsem to nevnímala
Nebo je to jeho věkem horší ![]()
Ten můj je taky introvert a já zas extrovert. Takže se super doplňujem. Mě to vyhovuje tak, jak to je. Ale je fakt, že na malou i na mě si vždycky čas nejde. Taky si rád čte, ale většinou až večer, až obě s malou spíme. Rozhodně si s tím svým promluv a řekni, že chceš, aby byl víc s tebou. Určitě se to zlepší. Dědičný to být může. Povaha se z určité části dědí… ![]()
Jak dlouho jste spolu? Máte děti? Ty by ho mohly zvednout od knížky. Můj manžel je taky trochu introvert, ale ani já nejsem extra společenská a spolu jsme rádi, i když někdy třeba jen mlčíme, čteme, koukáme na TV…Promluv si s ním, jak tě to trápí. Jestli tě má rád, měl by ti vyjít vstříc. Třeba něco naplánuj, jednou týdně společný večer nejlépe někde z dosahu knih, uvidíš, co on na to.
Je tu někdo, kdo má doma taky extroverta, který si nevystačí sám? Můj chlap je věčně fuč, má svůj svět, děsně ozlítanej. Hrozně rád se něčeho účastní a zvládne za den i několik akcí. Je to spolčeneksej člověj, neposedí doma a někdy mi hrozně chybí, ikdyž jsme spolu. Cítím jeho přítomnost, ale vím, že duší je úplně někde jinde. Když se doma sejdeme, přivede si přátele a věnuje se jim. Já bych ráda byla s ním, povídala i, nebo se společně podívala na nějaký film, ale on nám ho pistí všem. Bojím se, jestli to neni dědičný? Máte doma taky některá podobný exemplář?
Co myslíš?
Co je lepší?
On se prostě začte do knížky a nemůže se odtrhnout. A už jsem si všimla, že kolikrát ani nevnímá co říkám, odkýve mi to a pak se ptá znovu
On je takovej že ani moc nepotřebuje takový to lidský teplo
myslím mazlení, pusu, tulení…Byl takovej prej už i jako malej, to šel prej klidně sám na celej den do lesa a užíval si samotu. Nechce se mnou nikam moc chodit, nejradši je zalezlej doma a já jsem zase extrovert, společenská, tak mi to někdy chybí, ale zase pořád chodit někam sama bez něj se mi taky nechce
![]()
@Emilie Hi hi, to jsem asi tak trochu já. Workoholik, společenská, domu chodím z práce většinou kolem 21-22 hod… ![]()
@Paoloska Děti nemáme a jsme spolu víc jak 4 roky. Když jsme měli na chalupě synovce, tak si s nima asi hodinu hrál - na písku, pexeso…a pak byl tak vyčerpanej, že se schoval s knížkou na půdu a zbytek dne si čet
@Emilie píše:
Je tu někdo, kdo má doma taky extroverta, který si nevystačí sám? Můj chlap je věčně fuč, má svůj svět, děsně ozlítanej. Hrozně rád se něčeho účastní a zvládne za den i několik akcí. Je to spolčeneksej člověj, neposedí doma a někdy mi hrozně chybí, ikdyž jsme spolu. Cítím jeho přítomnost, ale vím, že duší je úplně někde jinde. Když se doma sejdeme, přivede si přátele a věnuje se jim. Já bych ráda byla s ním, povídala i, nebo se společně podívala na nějaký film, ale on nám ho pistí všem. Bojím se, jestli to neni dědičný? Máte doma taky některá podobný exemplář?Co myslíš?Co je lepší?
Nejlepší je zlatý střed, i když ten můj je taky spíš introvert, ale ne tak moc, jako ten zakladatelčin, navíc já jsem extrovert až moc, takže to v zásadě nevadí… ![]()
@Emilie píše:
Je tu někdo, kdo má doma taky extroverta, který si nevystačí sám? Můj chlap je věčně fuč, má svůj svět, děsně ozlítanej. Hrozně rád se něčeho účastní a zvládne za den i několik akcí. Je to spolčeneksej člověj, neposedí doma a někdy mi hrozně chybí, ikdyž jsme spolu. Cítím jeho přítomnost, ale vím, že duší je úplně někde jinde. Když se doma sejdeme, přivede si přátele a věnuje se jim. Já bych ráda byla s ním, povídala i, nebo se společně podívala na nějaký film, ale on nám ho pistí všem. Bojím se, jestli to neni dědičný? Máte doma taky některá podobný exemplář?Co myslíš?Co je lepší?
Já. Já mám doma totéž v bledě modrém a sama jsem docela introvert - klidně bych si zalezla do kouta a četla knížky (kdyby mě děti nechaly).
Je tu někdo, kdo má doma taky introverta, který si vystačí sám?
Můj chlap je věčně zahloubanej, má svůj svět, moc toho nenamluví a vystačí si sám. Hrozně rád čte a zvládne za den přečíst i celou knížku. je to samotář a někdy mi hrozně chybí i když je doma. Cítím jeho přítomnost, ale vím, že duší je úplně někde jinde. Když se doma sejdeme, zaleze si někam do kouta a čte si. Já bych ráda byla s ním, povídala i, nebo se společně podívala na nějaký film, ale on mi řekne 2 věty a prchá si číst, nebo do svýho světa. Bojím se, jestli to neni dědičný?
Máte doma taky některá podobný exemplář?