Jak důležité je mít ve vztahu společné zájmy?

Anonymní
15.4.20 20:36

Můj partner

Ahoj,

Mám na Vás dotaz prosím…
Jak je důležité mít společné zájmy ve vztahu?

Díky

Příspěvek upraven 15.04.20 v 21:21

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22566
15.4.20 20:46

Že nesportuje by mi tolik nevadilo, pokud by mi to toleroval. I když do budoucna, nevím. Záleží, jak moc velký fanatik jseš a kolik času na úkor rodiny sportu budeš věnovat. My sportujeme oba spolu.
Ale „mít ve všem pravdu“ by mi vadilo mbohem víc a asi dost zásadně. Kvůli něčemu podobnému ( samozřejmě toho bylo víc, nejdřív pravda, pak všude byl, vše znal a všemu rozuměl, všechny poučoval atd.) jsem se po 12 letech rozvedla a od té doby je mi strašně fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.4.20 20:47

No tak zájmy by mi nevadily, taky je s mužem nemáme všechny společné. Stačí ve vztahu najít něco málo, ostatní různé dává volnost a možnost se nadechnout. Ale nepřekousla bych tu nutnost mít vždy pravdu. Jednoho takového jsem měla a bylo to hodně špatný, on se projevoval až agresivně, když se mě snažil přesvědčit. To mi vadilo, protože raději ze sebe udělal hlupáka, než aby uznal, že se mýlí. Třeba mi zarytě tvrdil, že nahému člověku s kulichem bude v zimě tepleji, než oblečenému bez čepice. Protože hlavou přece uniká 80% tepla. Takže bych se trochu bála, jestli nebude hlupák. Protože rozumný člověk netrvá na své pravdě, pokud ji prokazatelně nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
15.4.20 20:49

Spíš než ty společný zájmy by mi vadilo, že musí mít vždycky pravdu. To dělal můj ex, už nikdy víc. Třeba mě nevadí, že by jsme měli jiný zájmy když by se nebranil poznat ty moje a já ty jeho. Rada se ucim nový věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
15.4.20 20:49

Píšeš o jediném zájmu, na kterém se neshodnete. Na základě toho těžko poradit :nevim: Něco spolu přece podnikáte? Jste spolu krátce, různým aktivitám teď doba nepřeje, asi bych tomu dala čas. Ono je zas fajn, když má ve vztahu každý i něco svého, čemu se věnuje sám. Když o tom tak přemýšlím, s manželem jsme extra společné zájmy taky hned na začátku neměli, spíš jsme si to vybudovali, já se díky němu víc zajímám o architekturu a ráda chodím po památkách, což mě dřív nebralo, on se se mnou zase rád učí vařit a péct, dřív si sotva udělal vajíčka. Máte o čem mluvit, máte podobné názory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.20 20:51

Zakladatelka

Mě vadí spíš ten sport no :D To, že musí mít vždy pravdu, se chytnem a já pak mávnu rukou a řeknu mu at si říká co chce, že mám prostě jiný názor…
Někdy mě to naštve, ale začínám si zvykat, že je zbytečné to řešit.

• Citovat
  • Upravit
910
15.4.20 20:53

Jo a trochu mě zarazilo to, že ti sport ‚toleruje‘, jako by ho to mělo nějak obtěžovat? Jen doufám, že to nejsou nějaká jeho slova, to by smrdělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
15.4.20 20:55
@Anonymní píše:
Mě vadí spíš ten sport no :D To, že musí mít vždy pravdu, se chytnem a já pak mávnu rukou a řeknu mu at si říká co chce, že mám prostě jiný názor…
Někdy mě to naštve, ale začínám si zvykat, že je zbytečné to řešit.

Ted na tim maves rukou, ale časem to fakt bude hodně problém. Buď se budete hádat a nebo mu budeš ustupovat až nebudeš mít svůj názor. Ne, kdo neakceptuje názor někoho jinýho, nebo nedokáže uznat chybu fakt nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.4.20 20:55
@Anonymní píše:
Někdy mě to naštve, ale začínám si zvykat, že je zbytečné to řešit.

Tak v tom případě bys měla lovit mezi sportovci. Když je to vlastně jediné, co tě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.20 20:56

Zakladatelka

Né, se sportem je fakt v pohodě… Jen já nerada sportuji sama a tak s sebou beru vetšinou kámoše a to se mu moc nelíbí.. Ale drží se.
Já prostě sportem žiju.. Takže je to pro mě těžké.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.20 20:59

@Čičorečka

No, ono zas není lehké jen tak někoho najít.
A do tohoto chlapa jsem se zamilovala, takže tak…

• Citovat
  • Upravit
5040
15.4.20 21:02
@Anonymní píše:
@ČičorečkaNo, ono zas není lehké jen tak někoho najít.
A do tohoto chlapa jsem se zamilovala, takže tak…

A co přesně ti na tom vadí? Že nemůžete sportovat spolu? Nemůžeš si zasportovat s kamarádkou a pak se vrátit ke chlapovi, do kterého ses zamilovala, načež budete pěstovat jiný, společný zájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
15.4.20 21:06
@Anonymní píše:
Né, se sportem je fakt v pohodě… Jen já nerada sportuji sama a tak s sebou beru vetšinou kámoše a to se mu moc nelíbí.. Ale drží se.
Já prostě sportem žiju.. Takže je to pro mě těžké.

Nevím, co teda vlastně chceš. Evidentně ti něco vadí, když to řešíš, toleruješ něco, co bys neměla. Děláš to, co jemu se nelíbí. Jak dlouho myslíš, že. Ti to bude tolerovat? Do té doby, než začne prosazovat svou pravdu v tom, že sport je zbytečný a že kámoš určitě není kámoš std. Atd.
4 nebo kolik jsme ti tu napsaly, co vidíme jako větší problém, ale ty jsi s tím ok, tak v pohodě. Užívej si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
15.4.20 21:13

Tak proc s nim vlastne jsi?
To, ze ti sport toleruje..divne spojeni..
A ze musi mit vzdy pravdu..egoista? Pan vsevedouci? Prime zkusenosti toto byva spojeno s narcismem.

• Citovat
  • Upravit
3224
15.4.20 21:37
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mám na Vás dotaz prosím…
Jak je důležité mít společné zájmy ve vztahu?

Díky

Příspěvek upraven 15.04.20 v 21:21

ja myslim že neni tak dulezite mit stejne zajmy ale mit pochopeni pro zajmy toho druheho a taktez se shodnout na vychove…predem bych se o to zajimala… ja treba nepotřebuji mit vedle sebe sportovce ale musi pochopit že pro mne je sport treba dulezitejsi nez uklid :mrgreen: a i u deti chci aby sportovali… muž at si klidne fidlá na housle je mi to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí