Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy ![]()
Chtěla jsem jako anonym,ale co ![]()
Můj přítel má hrozně dobrý srdce a bohužel na to dost často,nebo spíš skoro pořád doplácí.Mezi kamarádama už má dokonce přezdívku Dušín
a mě říkají pro změnu Dušínová.Každýmu za všech okolností pomáhá,kolikrát samozřejmně na úkor našeho vztahu,nebo spíš společně strávenýho času.Rodiče ho tak vychovali a pro něj je čest,že může někomu pomoct.Bohužel si myslím,že pár lidí,kamarádů a známých s ním kamarádí jen z vyčůranosti.Dokonce mu za práci pár lidí dluží peníze a on si o ně neřekne,protože je hrdej(já říkám blbej).Před vánocema např.koupil lidem kterým dělá na baráku elektriku materiál(zásuvky,vypínače atd.)zea svý peníze a pak sám neměl na nájem(musela jsem mu půjčovat).Nebo nějakýmu známýmu dělá elektriku,stráví tím např.celý víkend a místo peněz pak domů přinese nějaký prezent
Máte doma taky takovýho Dušína?Dá se s tím něco dělat,nebo se s tím musím smířit?
No tak včera jsem řešila nemlich to samý......můj manžel není teda takovej Dušín-co se týče třeba peněz, tak by v životě nepůjčil, ale jinak je taky dost dobrotivej a já jsem teda úplnej dobrák
![]()
je fakt, že už si dávám pozor na lidi, ale.......
My jsme taky každýmu dobrý akorát když něco potřebujou, půjčit(věc) jako vrby-útočistě, azylák, vývařovna
atd atd.......
Včera mě zrovna naštval manželovo brácha, proto jsem o tom přemýšlela-v sobotu přišel-jako že se podívat-bylo něco mezi 12-13 poledne, samozřejmě mu kručelo v břiše(on je takovej sociál, nemá byt, manželka se s ním rozvedla, vykopla ho-nemá práci a živoří tak všelijak-jenže se mu makat ani nechce-to je ten problém) a donedávna chodil ke svý mámě-celejch asi 6 let, jenže teď se nepohodli…tak on nemá kam chodit-tak přišel v sobotu-dala jsem mu svůj řízek, a včera přišel zas-zase před 13.-jako že je tu náhodou na procházce
opět jsem mu dala svůj oběd..nepoděkuje, když dávám talíř před něj, tak schválně dělá, jakože nevnímá-padá to do něj jak Němci do krytu-nehledě na to, že tu byl snad do 18.hodin-zasmradil celej byt svejma nohama
…tak jsem říkala manželovi-doufám, že si na to zvykne, pač on je typ, kterýmu dáš prst a sežere ti ne ruku, ale obě ruce.......
A takovejch přátel a příbuznejch máme nepočítaně......těch příhod-to by bylo na román
![]()
Já jsem například asi před 5 roky půjčila jedný holčině co žila s dvěma malýma dětma sama-já jí znala pár týdnů-vyplivla jí tenkrát lednice, půjčila jsem jí 1.800 korun-dluží mi je samo, že dodneška,(odstěhovala se) ale taky jsem se poučila-peníze bych taky už nepůjčila.
Já pořád říkám-že ono není nic špatnýho na tom-bejt lidskej, pomoct bližnímu svému-ale problém je v mentalitě dnešních lidí a týhle hnusný doby
![]()
Pač dneska je hodně hodně lidí vych..ných-chtěj se mít dobře-ale klidně na něčí úkor
A ztrácí se takový li základní vztahy mezi lidma-ohleduplnost, poctivost a respekt
![]()
Známí tvého přítele by potřebovali normálně do huby ![]()
Ano mám do jisté míry také doma Dušína(naštěstí nám tak neříkají
)
Pořád mu říkám,že je hezký ostatním pomáhat,ale ne se nechat využívat.Takže člověk má být hodnej,ale ne blbej.
Do určité míry se to zlepšilo,ale stejně ho ještě na můj vkus využívá lidí dost,a on si to nechá líbit.
Já lidi rozlišuju.Na Ty co si pomoc zaslouží(pomůžou mě když potřebuji)a na Ty co na ně kašlu(taky se na mě vykašlali,když jsem je o něco požádala).
myslím,že je to v povaze člověka.Úplně ho nepředěláš.
Nezbývá než jen hučet do něj a vysvětlovat.někdy s větším a někdy s menším úspěchem.
Už ten název mne pobavil, ale je mi jasné, že pro tebe to moc veselé není.
Sama jsem zvědavá, kolik se Mirků Dušínů na emiminu najde
, v dnešní době to už zavání vzácností.
Je fakt, že všecho moc škodí. Moje mamka má podobný charakter a někdy je to opravdu do nebe volající.
Co s tím můžeš udělat? Asi bych ho poprosila, aby se vždy nejdříve domluvil s tebou, než něco slíbí
. Tím alespoň předejde nedorozumění a můžete se domluvit na vzájemně stráveném čase.
Jinak možná změní trochu názor, až párkrát pořádně narazí… a třeba si tak vytříbí i své přátele.
A co ty víš, třeba se mu jednou kamarádi opětovnou pomocí odvděčí…není všem dnům konec.
Změnit povahu jako takovou ale asi nelze. Nemyslím, že je to jen výchovou jeho rodičů.
Tak toto jsem u nás bývala spíš já, ale potom, co jsem jedné „kamarádce“ napůjčovala celkem asi dvacet tisíc (ty nervy, co jsem s ní měla, vůbec nepočítám) a ona se jaksi vypařila, si dávám na lidi pozor.
Ono každej se jednou poučí, záleží jenom na tom, kolik za to zaplatí.
Jojo, mívala jsem doma Dušína, ale jelikož sá jsem pravý opak - tak jsem si ho trochu předělala k obrazu svýmu
U nás, ne že by kamarádi byly takový swině. Už jsme spolu dost dlouho na to, abych ty vyžírky dokázala odehnat, takže možná kdysi dááávno podobné přátele měl
Já mám prostě hubu tak nevymáchanou, že je to asi odradilo. U nás byl problém jeho zaměstnání, jelikož se nechával využívat ve výzkumáku za pár korun a ještě dělal zadarmo přesčasy
Sice hezký, že se věnoval základnímu výzkumu (takový to, co je obecně prospěšné a nikdo to nezaplatí) ale našla jsem mu práci v ryze komerční sféře, kdy ty jeho schopnosti pořádně zaplatí a taky ho to baví. Jako možná je můj chlap moula, ale zas miluje mně a rodinu víc než pochybné kamarádíčky nebo „lidstvo“, takže se s tím dá pracovat
Jediná ctnost, která mu zůstala je poctivost a pravdomluvnost, ale s tím se už dá žít ![]()
Můj manžel je podobný, asi ne tak drsný jako tvůj přítel - pro ostatní by se rozkrájel…Jeden takový vyčůraný „kamarád“ tu chodil pro rady z manželova řemesla (čímž šetřil za odborníky a platby u nich…) tak dlouho až jsem řekla DOST! a otevřela mu oči - neb on to neviděl a trávil s ním tu odpoledne,tu kousek dopoledne před oběděm. Pak mu napsal email,že takhle jako ne a „kamaráda“ jsem už od té doby neviděla - nezavolá,nenapíše!
Já mám taky jednoho takového „kámoše“ - jak něco potřebuje,volá, píše, stará se a pak o něm roky neslyšíš…ted tu zas byl na rady,ale na rovinu jsem mu řekla,že mu pomůžeme,ale že si to manžel nechá zaplatit - ne v plné palbě,ale za kamaradskou cenu - myslíte,že se ozval????
![]()
Ditta77 píše:
Včera mě zrovna naštval manželovo brácha, proto jsem o tom přemýšlela-v sobotu přišel-jako že se podívat-bylo něco mezi 12-13 poledne, samozřejmě mu kručelo v břiše(on je takovej sociál, nemá byt, manželka se s ním rozvedla, vykopla ho-nemá práci a živoří tak všelijak-jenže se mu makat ani nechce-to je ten problém) a donedávna chodil ke svý mámě-celejch asi 6 let, jenže teď se nepohodli…tak on nemá kam chodit-tak přišel v sobotu-dala jsem mu svůj řízek, a včera přišel zas-zase před 13.-jako že je tu náhodou na procházceopět jsem mu dala svůj oběd..nepoděkuje, když dávám talíř před něj, tak schválně dělá, jakože nevnímá-padá to do něj jak Němci do krytu-nehledě na to, že tu byl snad do 18.hodin-zasmradil celej byt svejma nohama
![]()
…tak jsem říkala manželovi-doufám, že si na to zvykne, pač on je typ, kterýmu dáš prst a sežere ti ne ruku, ale obě ruce.....
To je můj táta ne?
Ten mi volal loni na jaře jestli si k nám na půdu může dát nějaký věci a jaksi mi zapomněl říct, že s věcmi se k nám nastěhuje i on
Táta je skoro to samý co tvůj švagr, akorát on by teda makal, ale dělá furt na černo a každou chvíli nedostane zaplaceno. Nakonec u nás zůstal 2 měsíce, než přesídlil ke své sestře u které bydlí do teď. Já toho teda využila a aspoň jsme udělali něco na baráku, je šikovný zedník, tak postavil schody na půdu, kde budujeme podkroví(zatím jen v hlavě). Ale nervy to byly teda. Byla jsem těhotná a dost mě rozčiloval. Je to asi blbý takhle o tátovi ale on je ten případ co se nestaral…
mishka2 píše:Ditta77 píše:To je můj táta ne?
Včera mě zrovna naštval manželovo brácha, proto jsem o tom přemýšlela-v sobotu přišel-jako že se podívat-bylo něco mezi 12-13 poledne, samozřejmě mu kručelo v břiše(on je takovej sociál, nemá byt, manželka se s ním rozvedla, vykopla ho-nemá práci a živoří tak všelijak-jenže se mu makat ani nechce-to je ten problém) a donedávna chodil ke svý mámě-celejch asi 6 let, jenže teď se nepohodli…tak on nemá kam chodit-tak přišel v sobotu-dala jsem mu svůj řízek, a včera přišel zas-zase před 13.-jako že je tu náhodou na procházceopět jsem mu dala svůj oběd..nepoděkuje, když dávám talíř před něj, tak schválně dělá, jakože nevnímá-padá to do něj jak Němci do krytu-nehledě na to, že tu byl snad do 18.hodin-zasmradil celej byt svejma nohama
![]()
…tak jsem říkala manželovi-doufám, že si na to zvykne, pač on je typ, kterýmu dáš prst a sežere ti ne ruku, ale obě ruce.....
![]()
![]()
Ten mi volal loni na jaře jestli si k nám na půdu může dát nějaký věci a jaksi mi zapomněl říct, že s věcmi se k nám nastěhuje i on
Táta je skoro to samý co tvůj švagr, akorát on by teda makal, ale dělá furt na černo a každou chvíli nedostane zaplaceno. Nakonec u nás zůstal 2 měsíce, než přesídlil ke své sestře u které bydlí do teď. Já toho teda využila a aspoň jsme udělali něco na baráku, je šikovný zedník, tak postavil schody na půdu, kde budujeme podkroví(zatím jen v hlavě). Ale nervy to byly teda. Byla jsem těhotná a dost mě rozčiloval. Je to asi blbý takhle o tátovi ale on je ten případ co se nestaral…
Dobrý den, nemáte něco k pití? Já mám takovej hlad, že bych u vás přespal. ![]()
Zas šikovného pracovitého zedníka bych klidně za práci ubytovala s plnou penzí, ale chápu, že to pro tebe byly nervy.
Tak tohle je přesný
Musela jsem to přečíst i chlapovi, ten hned věděl o kom mluvím
![]()
mishka2 píše:Dobrý den, nemáte něco k pití? Já mám takovej hlad, že bych u vás přespal.
Tak tohle je přesný
Musela jsem to přečíst i chlapovi, ten hned věděl o kom mluvím
![]()
Díky za názory a příspěvky.Přítel je z vesnice a rodiče ho právě vychovali k tomu,že má lidem pomáhat.Jenže se svojí povahou v Praze akorát tak narazí,tady se každej stará aby se měl dobře hlavně sám!Já jsem taky huba nevymáchaná a nic si nenechám líbit,o peníze si klidně řeknu,když mi někdo dluží.Ten můj dobrotivec byl asi 2 roky zpátky v nemocnici na vyšetření.Přišla k němu nějaká potrhaná,špinavá fetačka,jestli by si od něj mohla zavolat,že jí přepadli,ukradli jí mobil i peníze atd.Co myslíte,nejen že jí mobil půjčil,ale ještě jí nabíd,jestli nechce někam hodit(autem)
Naštěstí odmítla a když mi to doma drahý vyprávěl,tak jsem mu na to odvětila,že se divím,že jí nepřivez domu na večeři a nedal jí ze skříně nějaký moje šaty
Se urazil,že bych měla být ráda,že chtěl někomu pomoct v nouzi
No,těch případů je víc,škoda mluvit.On je taky takovej hodnej,naivní moula.Každej ho hned odhadne a využije.Známým,kamarádům a v práci se jen stačí zmínit otom,že maj něco rozbitýho apod.a on se už ochotně nabízí s pomocí ![]()
Ditta77 píše:
Opět jsem mu dala svůj oběd..nepoděkuje, když dávám talíř před něj, tak schválně dělá, jakože nevnímá-padá to do něj jak Němci do krytu-nehledě na to, že tu byl snad do 18.hodin-zasmradil celej byt svejma nohama![]()
Dobrý!!
![]()
Gina108 píše:
Dobrý den, nemáte něco k pití? Já mám takovej hlad, že bych u vás přespal.
Ještě lepší!!
![]()
No,já mám něco podobného doma
manžel je už po 2 volební období zvolen do rady města a pracuje ještě v několika komisích,a podílí se nejvyšší mírou na městském časopisu.To vše při své vlastní práci,kde taky nemá o průšvihy nouzi.Celé noci prosedí u počítače,i starostovi pomáhá při řešení nějakých městských záležitostí.Včera byl na radě do 23:15h
baví ho to,ale má za to pár kaček.Ale jemu to nevadí,baví ho to.Velice zřídka zabrousím na městský server,kde je diskuse,a je tam pořád plno nespokojených lidí,co mu nadávají,protože jim ještě neudělali novou silnici,apod.Nejsem z toho nadšená,vím,že ho to baví,na peníze nekouká…no co,každý máme něco,že…
My jsme už z takového pomáhání a „dušínování“ vystřízlivěli. Poté, co se kamarád rozešel s přítelkyní, ta ho vykopla z bytu a on neměl kde hlavu složit, nabídli jsme mu, že může pár dní strávit u nás. Nakonec se z toho vyklubaly 3 měsíce
denně s námi večeřel, válel se s námi u TV a naše soukromí veškerý žádný. Všechny jeho věci, které neměl kam dát, nastrkal do přítelovy garáže, takže ten tam nemohl pořádně pracovat. Vrcholem bylo, že si sjednal půjčku u Providentu a v té uvedl jako kontaktní adresu tu naši. No, jak jsme se divili, když se u nás po půl roce, co se kamarád odstěhoval, objevil exekutor, že mu kamarád dluží.. Díky bohu jsem ho ukecala a odeslala pryč. Do dneška se ale klepu, aby se tu neobjevil znovu a nezačal nám zabavovat věci
Takže s nějakým pomáháním jsme od té doby skončili. Pro dobrotu, na žebrotu ![]()