Mukotomie - rekonvalescence

41
9.6.22 14:32

Mukotomie - rekonvalescence

Zdravim, najde se tu nekdo, kdo ma zkusenosti s timto zakrokem? Jsem 3. den po operaci a 3× denne musim po doporuceni lekare uzivat nosni kapky na splasknuti sliznice. Muj dotaz zni, jak dlouhe se vam sliznice po teto operaci hojila? Bohuzel se u me objevilo i pooperacni krvaceni a stale smrkam nazloutly hlen. Ma nekdo nejake zkusenosti? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
11.7.22 13:55

Radiofrekvenční mukotomie

Zdravím, dne 1.7. jsem byla na radiofrekvenční mukotomii. Dnes je to 11. den a stále mám rýmu, ucpaný nos a občas také trochu krve a nažloutlý rezavý hlen. Smrkám už normálně, dle pokynů jsem neměla smrkat týden. Kapu si pouze mořskou sůl do nosu. Dnes se přidal i zelený hlen a mám pocit, že začínám být nemocná. Počítám s tím, že ještě tak 2 týdny se to bude hojit. Není kam spěchat.
Koukám, že váš dotaz je už z června. Tak se rovnou zeptám, jak to s vámi vypadá teď a jak dlouho jste se hojila a zmizela rýma a hleny? =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.7.22 15:26

Dobrý den, po týdnu jsem se vnutila na kontrolu. Mně naopak smrkat doporučovali, aby nedošlo k infekci. I měsíc od zákroku občas vysmrknu strup. Na finální kontrolu jsem se ještě nedostala, bohužel jsem do toho chytla covid, tak uvidím, jak se to celkově zahojilo. Zadní rýma mě ale neopustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.7.22 15:57

@Mariana88 To mě mrzí. Tak ať jste brzy fit. Já jdu na kontrolu až za týden až dva, tak doufám, že do té doby rýma vymizí, protože zatím žádný efekt či zlepšení oproti dřívějšímu stavu nepozoruji. =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hahahaha
23.7.23 07:26

Dobrý den, @Ditahr a @Mariana88

Vím, že je to rok po vašich příspěvkach, ale můžete mi napsat, jestli se tu toho všimnete, jak to dopadlo?

Díky

• Citovat
  • Upravit
6
23.7.23 12:52

@hahahaha Dobrý den. Rýma a hleny zmizely. Ale bohužel mi mukotomie vůbec s dýcháním nepomohla. Naopak mi přijde, že když jsem nemocná, tak mam od té doby horší rýmu a záněty nosohltsnu a průdušek, na které trpím. Jakoby ty díry, které mi tam paní doktorka dělala tím přístrojem, měly přes sebe lepenku z rýmy. :/ Zatu neuvěřitelnou bolest to nestálo (byla mi nabídnuta lokálky nebo uspání a já měly výkon v lokálce, ale umrtvení se jaksi nekonalo a nefungovalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.7.23 19:29

Zdravim, diskuzi jsem zakladala. Zalezi z jakeho konkretniho duvodu o ni uvazujete. Pravda je, ze ja mela totalne znicene sliznice z respiratoru. Doslova prohnilou tkan a rok jsem uzivala nosni kortikoidy bez kterych bych se s respiratorem uz nenadechla. Zakrok neni bolestivy, bolestiva je rekonvalescence. Dnes nedokazu posoudit zdali mi to pomohlo, nebo proste stacilo, ze se zrusily respiratory. Osobne si myslim, ze pomohlo, ze se proste prestaly nosit a jak pise pani, ta rekonvalescence je opravdu tyden hodne bolestiva. Takze bych verila lekarum, zdali to ma pro vas smysl. Me to dva lekari rozmlouvali a jeden byl pro. Nechtela jsem uz uzivat leky. Preji hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hahahaha
24.7.23 11:08

Já už na tom byla. Byla sem asi 20 let zavislá na nosních kapkách (sice kojeneckých ale stejně na prd - nemohla sem bez nich usnout) a v posledních měsícíh mě to omezovalo už i přes den, tak sem se pro tohle rozhodla.

No ale byla jsem úplně šílená po tom zákroku - týden byl příšernej, jedna dírka totálně zašpuntovaná. Pak mi teda vytáhl z nosu něco pěkně hnusnýho (ten strup) a dírka se po tomhle uvolnila. Ale z druhý se vytáhlo něco menšího, že prej ještě není zahojeno jako ta první. A naopak se zašpuntovala tahle a přišlo mi, že se to vůbec nezlepšuje, tak mi šlo o zkušenosti s hojením. Nicméně od včera se to výrazně zlepšilo. Ale měla sem vítr protože žiju mimo čr a chystám se domů.

Já naopak, i přesto, že to není zahojeno úplně, mám fakt pocit mega zlepšení. Ono asi záleží s čím na tu mukotomii člověk de, ale překvapuje mě vaše negativí zkušenost. Já mám kolem sebe pár lidí co to absolvovali a nemůžou si to vynachválit + nějake recenze na znamylekar u techto zakroků.

• Citovat
  • Upravit
41
24.7.23 13:40

Jo to hojeni je prave sileny, taky jsem mela uz strach a asi po tydnu se to zacalo zlepsovat, ale dali mi pak atb mast. Me stresovalo, zejsem doma navic melamale dite a bylo slozite si jen tak lehnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.3.24 06:58

@Ditahr a @Mariana88 a @hahahaha

treba si to nektera prectete :)
mam dotaz ke stavu po zakroku
Dnes me to ceka a chtela bych vedet, zda jste pak druhy den sly do prace, nebo jste mely neschopenku?

Dekuji, prosim klidne mi napiste zpravu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.3.24 16:51

Dobry den,
Urcite jsem nesla do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.1.25 08:44

@Mariana88 Dobrý den, mě by ještě zajímalo, jak dlouho jste po tomto zákroku nešla do práce? Pracuji s dětmi a nějak si neumím představit s bolestmi a dýchání pouze pusou s nimi mluvit a dělat nějaké aktivity 8o :? Děkuji za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.1.25 09:16

@NickaA3

Zdravim, urcite tyden jsem nedychala normalne, prvni dva dny byly velmi bolestive, ale byl kveten a teplo a nebyly virozy. Navic jsem mela jeste nosni kortikoidy, ktere hojeni asi urychlily. Neumim si predstavit, ze bych ale do toho chytla jeste rymu, coz pokud delate ve skolce, je ted velmi pravdepodobne. Me k tomu zakroku dohnaly caste virozy od syna ze skolky spolecne s kazdodennim nosenim nesmyslnych rousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.1.25 09:46

@Mariana88 Ano, na zákrok mě doporučili z ORL jelikož mám sliznici zvětšenou z častých rým právě ze školky.. Nevím tedy, jak se po zákroku zachovat. Nerada bych hned chytla rýmu. Tohle je situace.. :zed: :zed: Samozřejmě je mi přednější moje zdraví. :nevim: No děkuji za odpověď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.1.25 13:03

@NickaA3 nejlepe aspon 14 dni doma a zkuste se optat na ty kortikoidy. Je to sprej, nema vedlejsi ucinky jako prasky. Jakmile na me jde ryma, uzivam dodnes po cas potizi, napr. dymistin. Dale pravidelne vyplachy konvickou, staci kuchynska sul a voda z kohoutku. Trochu se divim, ze vam to lekar neporadil uz davno. A casem si Vase imunita zvykne. Hodne stesti 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí