Musím přerušit RD?

22
23.8.13 22:17

Musím přerušit rd?

Ahoj zkušené maminky, potřebovala bych radu, co s RD. Mám dvouletou variantu, konec by měl být v lednu 2014, ale 18.listopadu nastupuji opět na mateřskou dovolenou, jsem podruhé těhotná. Musím přerušit na ty dva zbývající měsíce rd nebo mám na těch cca 20000kč nárok a oni mi je vyplatí? Bude mi chodit zase půlrok PPM, nerada bych něco zanedbala a pak vracela…v práci budou posílat podklady na socialku, stačí to nebo musím ještě něco podniknout já? Moc děkuji za cenné rady, absolutně netuším, co mám dělat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.8.13 22:19

Ne, co stihneš vybrat na RP, to vybereš, max je 11,5tis měsíčně, zbytek propadne státu

A ty musíš zajít na pracák, že jsi nastoupila k tomu a tomu datu na MD a že mají zastavit RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.8.13 22:22

Ok, a jak to bude tedy s placením? To dostanu za listopad celou rd a k tomu ještě od 18.ppm? Nebo jenom něco? Nebo taky vůbec nic???:-)..děkuju moc, miluju úřady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101796
23.8.13 22:25
@Schonau píše:
Nebo jenom něco? Nebo taky vůbec nic???:-)..děkuju moc, miluju úřady :)

No, odpověděla sis, buď něco, nebo vůbec nic, podle toho, jestli je mateřská od toho 18. víc jak rodičák nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavllušák
24.8.13 06:48

Holky, a jak to bude v případě, že mi v půlce září končí 2RD a pak budu na neschopence kvůli dalšímu těhotenství?? To mi v říjnu přijde ještě celý RP a i neschopenka?
Díky Pavlína

• Citovat
  • Upravit
101796
24.8.13 07:07

Jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.8.13 09:02

Moc děkuju!! Myslela jsem si, že to asi automaticky neukončí;-)..radši si vezmu míň peněz, než se s nima pak hádat a vracet to. Jestli by na mě rovnou tedy nepodali žalobu, že jsem je oblafla;-)..ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat