Musím přerušit RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Musím přerušit rd?
Ahoj zkušené maminky, potřebovala bych radu, co s RD. Mám dvouletou variantu, konec by měl být v lednu 2014, ale 18.listopadu nastupuji opět na mateřskou dovolenou, jsem podruhé těhotná. Musím přerušit na ty dva zbývající měsíce rd nebo mám na těch cca 20000kč nárok a oni mi je vyplatí? Bude mi chodit zase půlrok PPM, nerada bych něco zanedbala a pak vracela…v práci budou posílat podklady na socialku, stačí to nebo musím ještě něco podniknout já? Moc děkuji za cenné rady, absolutně netuším, co mám dělat:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, co stihneš vybrat na RP, to vybereš, max je 11,5tis měsíčně, zbytek propadne státu
A ty musíš zajít na pracák, že jsi nastoupila k tomu a tomu datu na MD a že mají zastavit RP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, a jak to bude tedy s placením? To dostanu za listopad celou rd a k tomu ještě od 18.ppm? Nebo jenom něco? Nebo taky vůbec nic???:-)..děkuju moc, miluju úřady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Schonau píše:
Nebo jenom něco? Nebo taky vůbec nic???:-)..děkuju moc, miluju úřady
No, odpověděla sis, buď něco, nebo vůbec nic, podle toho, jestli je mateřská od toho 18. víc jak rodičák nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a jak to bude v případě, že mi v půlce září končí 2RD a pak budu na neschopence kvůli dalšímu těhotenství?? To mi v říjnu přijde ještě celý RP a i neschopenka?
Díky Pavlína
- Citovat
- Upravit
Moc děkuju!! Myslela jsem si, že to asi automaticky neukončí;-)..radši si vezmu míň peněz, než se s nima pak hádat a vracet to. Jestli by na mě rovnou tedy nepodali žalobu, že jsem je oblafla;-)..ještě jednou díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit