Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A názor chceš znát přesně na co? Moc tomu nerozumím, sama si to dokážeš obhájit ale hledáš uklidnění od cizích lidi tady - ktery i presto, ze je o to poprosíš, ti tu stejne můžou napsat nepěkný věci a ty se složíš uplne? To mi neprijde jako nejšťastnější cesta… já nevím no, pokud ma někdo takto chorobný strach z pohlavních nemocí, tak se má chránit… ja i presto, ze ten strach nemam, vzdycky jsem se chránila. To, ze nekdo z tech dvou bude nakaženy HIV je fakt vysoce nepravděpodobný, to bych se spis bála chlamydii nebo ureaplasmy- tyhle potvory ti dokážou taky pěkně zavařit život, treba skrz budoucí neplodnost a podobně, čímž tě nechci strašit, ale nechapu, proc se hned stresovat HIV. Nechráněný sex sebou nese rizika, a na to jsi mela myslet driv.
Jinak pokud nechces cekat po novem roce, laboratoř ELILAB nabízí různý testy, na pohlavní choroby, můžeš si vzorek nabrat doma a poslat poštou, za pár dnů je výsledek.
Kup si test v lékárně, třeba Reagen 2 v 1 a udělej si ho doma. Stalo se mi něco podobného a domácí test mne uklidnil.
@Dani65 píše: Více
Dekuji moc za pochopení, nikdy jsem strach neměla, ale ted uz jsem opravdu psychicky prepnuta, mam strašný období a uz me napadají takove věci.
Ježíš, abych nevypadala jako…taková nějaká,,, je to už cca 10 let a měla jsem jednoho partnera, ale najednou jsem dostala strach z Hiv pozitivity. Iracionální, ale byl a ta k
jsem si koupila domácí test. ![]()
@Anonymní píše: Více
Rozumím
taky jsem tehdy měla psychicky zničující období.
Nebuď na sebe tak přísná.
Kdo tyhle nebo podobné strany nezažil, tak to nepochopí, tak si případně neber osobně ani komentáře, co se ti tu možná sejdou.
Jedna z rutinních věcí na začátku těhotenství jsou různé krevní testy a mj. se testují i pohlavní choroby. Nemám strach z doktorů, ale mám strach z výsledků. Takže ačkoliv mám celý život jednoho věrného partnera, nepohybuju se v rizikovém prostředí ani nic podobného, stejně jsem dost nervózní, když si na ty výsledky volám. Nedá se to samozřejmě srovnat s tvými stavy, ale jako trdlo si přijdu pokaždé.
![]()
Názor na co, jakej můžeme mít názor že ti raplo ![]()
Pokud se nechceš dál bát tak se chraň ne ![]()
Vubec se ti nedari seznamovat se s chlapama a co mesic mas v posteli jineho? Ja si pod slovem ‚nedari‘ predstavuji neco dost jineho. ![]()
@Anonymní píše: VíceČauko. Píšeš, že pan B daruje krev.
Vyhledala bych odborníka, ať se nesložíš. S RS předpokládám se léčíš v RS centru. Součástí nemocnice bude i psycholog.
Dle mého tohle není v pohodě a trápíš se moc.
A koupila bych si i domácí test.
@Finisher a s RS může darovat krev?
@Finisher píše: Více
Fakt si myslíš, že člověk s RS může být dárcem krve?
Ahaaaa. Omlouvám se. Já myslel že to je překlep…
Promiňte to bylo omylem. A co je to to RC? : jsem teď za d. bil@ pardon
Ahojky všem, předem prosím, bez odsuzovani atd. Uz tak jsem dost v prde…
Zkusím to zkrátit, uz nějakou dobu jsem bez partnera, bohužel se mi v tomto ohledu vůbec nedaří a jsem z toho dost smutná, v životě uz jsem si prošla celkem hroznymi vecmi a těžký rozchod atd mi nepridal. Co me trápí, poznala jsem muze, trávili jsme spolu cas se vším všudy, rozuměli jsme si, ale bohužel jeho nynější pracovní situace ( jezdi do ciziny za práci na dlouhé doby) nam neumoznovala vztah rozvíjet, tak jsme to nechali, ze si občas napíšeme a dobrý, mrzelo me to, ale smířila jsem se. Před měsícem jsem se seznámila s dalším muzem, opravdu málokdo mi tak sedí, ze si rozumíme atd. Začali jsme se poznávat randili, pak jsem u nej trávila víkendy, vse bylo fajn, bohužel asi jsme měli každý trošku jiný postup a přístup k životu, každopádně vztah nevyšel. Nyní v kontaktu nejsme, a teď o co mi jde. Léčím se s rs, pravidelne každý půlrok chodím na odběr krve, kde se zjišťuje i pohlavni nemocí, stav jater atd. naposledy jsem byla na začátku leta, tyto romanky byly… jeden cca srpen, září… druhy ted cca říjen- listopad. Byla jsem v srpnu na gynekologii, vse v pořádku. A teď nevim proč, ale mela jsem psychické zatmění, nejak na me vse padlo a ja se pred týdnem psychicky totálně sesypala. Nevím proč, absolutně nevim proc, jsem si z ničeho nic namluvila/ řekla/ diagnostikovala, ze mam hiv. Z ničeho nic. Úplně me to sesypalo, a moje hlava si řekla ze jsem hiv pozitivní a přizpůsobila se, od te doby neustále čtu příznaky a vse okolo, ikdyz tomu nic nenasvědčuje, jsem v úplným tranzu z toho, ze mam hiv. Přemýšlela jsem nad tim a první, říkejme mu pan A, rilal, ze nějaká jeho sexuální partnerka se po něm byla testovat a v pořádku, druhý treba pan B, ze chodil darovat krev. Oba pánové jsou normální chlapi, zadny fetky, promiskuidni atd. Po sexu s nima jsem nemela a nemam zadne problémy, z oblasti gynekologie. Ze jsem totálně blba a naivní vím, prosím to mi neříkejte. Každopádně nedalo mi to a začátkem prosince jsem se objednala ke kozni dr, kde jsem byla s bradavici na noze, na testy na hiv a syfilis. Bude me to stát nějaké peníze, ale to neřeším. Bavila jsem se o tom s kamarádkou, kamarádem, I s AI. A všichni mi teoreticky rekli, ze ta šance ať je, je minimální, ať si testy udělám, ale věří, ze to bude v pořádku. Bohužel na odběry skrz rs jdu az po novém roce a to vzhledem k blížícím se svátkům bych umřela strachem v nervech. Uz ted jsem z toho úplně v pr.. a do te doby nez tam půjdu me asi jeste trefí, teď uz je to lepší, ale furt to v te palici mám, muže vidím jako chodící nemocí, přicházím o rozum. Prosím řekněte mi na to názor, nebo uklidneni nebo cokoliv. Uz budu samozřejmě rozumnější..Dekuji moc.