Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Edit:Přítel samozřejmě nemá stejné bydliště jako já s dcerou - aby to nevyznělo jinak. M.
Jo, kamaradka davala starymu cestny prohlaseni, ze spolu zijou.
@ncc1701 píše:
Jo, kamaradka davala starymu cestny prohlaseni, ze spolu zijou.
Děkuji ![]()
Můj přítel nemusel měnit ani bydliště, ani dávat čestné prohlášení ![]()
Tak tak, na bydlišti nezáleží, z daní se může dítko odepsat u jednoho z rodičů, je jedno kterého. Někde v práci vyžadují potvrzení toho druhého rodiče, že odpočet z daní nepodává.
@Anonymní píše:
Dobrý večerchtěla bych se zeptat: s přítelem spolu žijeme a máme spolu dceru, má jeho příjmení, ale nemá stejné bydliště jako my. Může si ji odepsat z daní příští rok i tak nebo si musí změnit bydliště? Děkuji M.
Stačí když napíšeš častné prohlášení ve kterém samozřejmě musí být jména a musíš tam napsat že úlevy na dceru neuplatňuješ ![]()
Bydliště taky nemáme napsané dohromady, z daní si malou normálně odepisoval, jen jsem musela podepsat, že slevu na dani neuplatňuji já ![]()
Já mám trvalé bydliště u rodičů, můj partner také a naše dcera má trvalé bydliště tam kde bydlíme. Důležité je, že je tvůj přítel uvedený v rodném listu.
Nepotrebujete stejne bydliste, jen musi mit ten co to chce uplatnit cestne prohlaseni ze ten druhy tu danovou ulevu neuplatnuje. Vis kolik je svobodnych, rozvedenych atd a vzdy to muze uplatnovat jen jeden, je jedno ktery.
@Mar__tanka1983 píše:
Tak tak, na bydlišti nezáleží, z daní se může dítko odepsat u jednoho z rodičů, je jedno kterého. Někde v práci vyžadují potvrzení toho druhého rodiče, že odpočet z daní nepodává.
Tak u mě v práci nejspíše nic chtít nebudou neboť během těhotenství (na neschopence ke konci už) mi skončila smlouva na dobu určitou. Mateřská mi skončila tento měsíc 11ctého a už jsem na rodičáku. Tak s práci už nemám nic společného asi ![]()
@Anonymní píše:
Tak u mě v práci nejspíše nic chtít nebudou neboť během těhotenství (na neschopence ke konci už) mi skončila smlouva na dobu určitou. Mateřská mi skončila tento měsíc 11ctého a už jsem na rodičáku. Tak s práci už nemám nic společného asi
Kdyby jsi si chtěla odečít dítě ty - což teď nemáš důvod, tak by v tvé práci mohli chtít prohlášení od tvého partnera.
Když si bude odečítat dítě partner, tak můžou chtít toto prohlášení od tebe.
Dobrý večer
chtěla bych se zeptat: s přítelem spolu žijeme a máme spolu dceru, má jeho příjmení, ale nemá stejné bydliště jako my. Může si ji odepsat z daní příští rok i tak nebo si musí změnit bydliště? Děkuji M.