Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, neprosim o rady spis o nzory co by jste delali v me situaci. Mam dve male deti a jeste tak dva a pul roku budu na matersky. Nejhorsi na tom je ze jsem zavisla na manzelovi pak napisu proc. Uz me ale vsechno vytaci a nevim co mam delat. Ma dluhy jeste z pred manzelstvi, uz ma i exekuci na plat. na jidlo nam to vide jen tak tak, nekdy ani ne. Do toho porad nekdo otravuje ze chce po nem penize. Dostal od rodicu ridicaky aby nas z toho vyhrabal ale zadnym zpusobem ho nemuzu donutit jit treba na kamion aby vic vydelal. radsi se zahrabe tady jen aby mel sve pohodli a nemame pomalu co jist. Do ted jsem ho porad podporovala a branila ale kdyz uz se mi nekolik krat stalo ze jsem malem nemnela dat detem co jist, dorazilo me to a on misto toho aby zacal makat jako zivitel rodiny vyvaluje si zadek doma kde ma uklizeno navareno (v ramci moznosti) a dela za par susnu. pronasleduje me myslenka odejit od nej ale nemam kam ani za co. nemam narok ani na socialny byt jelikoz jsem slovenka z prechodnym pobytem. rodinu mam na slovensku ale nemluvim s nima a tady tchyni ale s ni muzu pocitat jedine ze mi obcas pohlida deti ani to ne…co mam delat? on delat nepujde a ja nemuzu. skousela jsem ruzne prace na doma ale jsou to vsicni lichvari…jak se mam bez nej postarat o deti a sebe…CHCI NORMALNE ZIT
On? aby byl s detma? to nehrozi uz vubec…mel mi je pohlidat dve hodiny a kdyz jsem se vratila domu byl nastvanej a znicenej chudacek tolik mel prace…my mame trochu zivsi deti tak je z toho na prasky
A najit jinyho chlapa s dvema detma by byl asi trochu problem ![]()
@ErikaB a má ty dluhy ještě na dlouho? jestli je šance na brzké zlepšení sitauce… je fakt, že jak nejsou prachy, spousta vztahů jde do háje… ono možná ho to k lepší práci nemotivuje i tím, že i kdyby měl větší plat, tak mu stejně zbyde stejně jako teď, ne? (nevím to teda jistě, ale žiju v tom, že by mu exekuce na plat sebrala víc peněz a zbylo mu to, co teď… akorát by to dřív zaplatil…)
Kdyby byl na kamione priznali by mu zaklad a na to mu dle zakona nemuzou sahnout…ono by stacilo aby takhle delat treba dva tri roky a byl by za vodou…jestli to neudela tak to muze byt na hodne dlouho protoze se mu to neskutecne navysuje…treba z castky 160000 mu to narostlo bez mala na 400000 a navysuje se to dal
@ErikaB jakykoli privydelek. porad se place, ze prace neni, ale kdo se neboji a chce se mu, tak praci najde. jinak s vymenou chlapa bych taky neotalela. skoda zivota, kterej vedle nej promarnis
Ja hledam praci kde se da…mam ale omezene moznosti…jelikoz si hlidani dovolit nemuzu a solidni praci na doma jsem jeste nenasla…jestli mate typ…jsem s nim
@ErikaB a nejsi na něco šikovná? nebo jestli bydlíš ve větším městě, tak výpomoc v domácnosti? třeba žehlení, jednorázovky jako umývání oken…
Hele, ja jsem asi hrda a mozna i sobecka (vuci detem), ale ja bych od nej odesla, ja nesnasim lenost a liny lidi. Sla bych do azylaku, spolupracuji s UP a socialkou, snad by poradili se socialnima davkama. Ja bych proste s lenochem nebyla a navic jeste zadluzenym. Jako samozivitelka bych asi nemela na vyskakovani a deti by asi nemely vse, na co sivzpomenou, ale to s otcem flakacem taky ne a takhle odpadne aspon ta pece o nej. ![]()
Jako je to hrozná situace, ale jestli je nejlepší nápad řešit exekuce a LENOST manžela tím, že sama budu po nocích makat??
Jestli se mu takhle navyšují úroky, nebylo by lepší zkusit insolvenci?
Jinak pokud píšeš, že „dělat nebude“, tak ty mu vyvařuješ, staráš se o něj? asi by to chtělo pořádnej bič a malej dvorek na něj ![]()
mmch, co znamená pár šušní?
Ten můj má taky spoustu dluhů, ale on právě maká jak šroub, dělá 14 hodin denně, aby si vydělal dost, aby poplatil platby a ještě sme měli co jíst..
pokud by to nedělal, tak bych ho nakopala do zadele…
Těžko radit
Nefakčenko se mění špatně… S takovým chlapem tě podle mě nečeká růžový život.. Co kdyby ses rozvedla a vrátila na Slovensko? Sice ne k rodině, píšeš, že s nimi nevycházíš, ale určitě by se tam našlo nějaké levnější bydlení, jako matka samoživitelka bys mohla mít nárok na nějaké přídavky, děti bys mohla dát do školky nebo jeslí, abys mohla jít pracovat.. Tohle těžké období se přehoupne, děti začnou chodit do školky a školy a bude zase líp, protože budeš moct jít do práce.. A časem se určitě najde i vhodný partner ![]()
@janica252 ja bych delala cokoliv…jen nemam to hlidani..zname taky ne