V dnešní době svatba?

975
16.4.13 15:51

v dnešní době svatba? ano nebo ne?

DObré odpoledne dámy, jaký je váš názor na svatbu? Jste pro neb ne? Přijde vám lepší vzít se nebo ne, když čekáme miminko? (z finančních důvodů). Hustí to do mě rodiče, že by to pro nás bylo prej lepší, zatim se nebrat a nezapisovat do rodnýho listu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11092
16.4.13 15:54

A co je v dnešní době jinak?

Spíš se rozhodněte co chceš ty a přítel.

Nicméně já jsem pro svatbu. Nejen proto, že čekáte dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
16.4.13 15:57

Když neuvedeš otce do rodného listu a náhodou se rozejdete(né že bych ti to přála)a ve zlém tak ti třeba nebude chtít platit jak pak budeš dokazovat že je otec. Musel by chlap na testy a ty jsou pěkně drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.4.13 15:59

:poblion: Fuj, tak už i prarodiče? Teda fakt jen zírám, co lidi udělají pro peníze :roll: Jinak pokud jde o peníze, ty, na které jako žena máš nárok, protože nezapsat otce je podvod a je to hnus, tak jako vdaná máš nárok na vdovský důchod, pokud se něco stane, manžel si tě může dát do daní. Jinak manželství je i o tom, že když se manžel zadluží, dlužíš s ním. Já jsem jednoznačně pro manželství a jsem proti zatajování otce, fakt je to nemorální, hnusné a nechápu, jak na to chlap, kterej je slušnej a normální může přistoupit :twisted: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.13 15:59

Je pravda, že pak dělení majetku, výživné pro dítě i manželku je soudně dokazatelné. Pokud budete žít na psí knížku mohla bys jednou litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.4.13 16:00

@zdendik já jsem proti, rozvod je zbytečná zátěž.. navíc svatbou nic nezískáš - prstýnek? pocit, že někomu patříš? nwm, pro mě po zkušenostech nedůležité věci. Příjmení si můžu změnit sama, prstýnek nepotřebuju a dítě má v RL otce tak jako tak, takže asi tak.. mmchdm, rozhodně bych otce do RL zapsala.. jednou je otec a pokud jste spolu, tak mi přijde divné, že uvažuješ, že ho nezapíšeš.. však na to stačí zajít společně na matriku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
16.4.13 16:01

Já jsem staromódní. Žili jsme spolu v podnájmu, když jsme šli do domu jeho rodičů, brali jsme se - nechtěla jsem být „tamta od těch“. A dítě se také narodilo po svatbě. Nemám ráda v životě bordel. Jinak, dělat to kvůli sociálním dávkám je nízké, klesla bych na úroveň mých bývalých ulhaných klientů na sociálce. Takže za mě NIKDY! Jinak bych ještě podotkla, že přítel si na sebe plete bič. Jasně neuvést do RL, bez určených alimentů, lhát sociálce, že spolu nebydlíte…on nebude mít žádné povinnost, ale ani práva. U lékaře se s ním nikdo nebude bavit, ve školce nebo škole se s ním nikdo nebude bavit, pokud se ti něco stane, nebude automaticky ten, kdo se bude o dítě starat (budou se dělat testy otcovství apod.)…A lhát budete učit i své dítě. Když by někdo se sociálky přišel na kontrolu, budete ho očkovat, že tatínek teď na chvilku není tatínek, ale jenom kamarád od maminky a má mu říkat „Petře“? A pokud se na to někdy příjde, bude ti vyčíslen přeplatek, který budeš muset vrátit. S tím bych žít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 16:01

My jsme se vzali až když se malá narodila. Předtím mi bylo jedno zda jsme svoji a nebo ne, ale až když se narodila dcera tak jsem si uvědomila že je to docela důležité. Kdyby se manželovi nedejbože něco stalo je to v podstatě pro mě cizí člověk. Malá ho sice měla zapsaného v rodném listě, ale co já… Nehledě na to jiné přijmění. Furt říkat, že já se jmenuju tak, ale dcera jinak.

No a teď díky manželství i ty vratky na daních jsou krásné aspoň na chvíli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5455
16.4.13 16:04

@araw
Právě, a také sirotčí důchod. Znám i případy na oko rozvedených. Hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.4.13 16:06

Já si otce svého dítěte taky vzala, až když bylo mladému 16 měsíců.. papír jsme nepotřebovali, v RL je od začátku - spíš bych se styděla otce neuvést.. a po svatbě začal mít pocit, že mu patřím a šlo to do kopru, ale to je vedlejší.. prostě papír netřeba, ale proč lhát, že dítě nemá otce, to fakt nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
16.4.13 16:07

@araw me se to taky zrovna nelíbí no… nejradši bych se stihla vdát v létě… Chci aby aspon moje dítě mělo přítelovo příjmení, takže rodnej list určitě, ráda bych to příjmení měla i já, ale tím že mu mí rodiče ted nasadili brouka do hlavy tak musim čekat jak se rozhodne:) On má totiž strach že to finančně nezvládneme a bere to ak že každá koruna dobrá no… A jako mýmu tátovi se to taky moc nelíbí, s tim přišla máma:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.4.13 16:09

Jinýmislovy, jak očůrat stát, vytřískat conejvíc na dávkách, jen ať stát nepočítá, že se uživíme sami nebo svoje děti.
V dnešnídobě, v dřívější době by to málokoho napadlo.

nemít zapsaného otce v rodném listu jen kvůli případnému ždímání státu, to už jehodně silná káva. Já bych to nebrala, cítila bych se jak flundra, co si upíchla dátě bůh ví s kým, nikoho nechci urazit, píšu své pocity, jako otec nebýt uvedena jako otec z výše uvedených důvodů, no to bych nedopustila, navíc, sice se pěkně poždíme stát, toje tedy výhra, ale rizika s tím spojená, stát se může komukoliv z nás během vteřiny cokoliv, dátě nedědí, není nárok na sirotčí důchod, nikdouž mu pak toho tátu nezapíše, toje med mít otce neznámého.

Pro mne je isvatba a papírové úplná rodina velice podstatná věc. nestály by mi za to ani blbý přídavkyna dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
16.4.13 16:09

Svatba byla vždy ekonomickým a právním závazkem. I náš právní systém je stále nastaven na manželství. To, co svobodní musí ošetřit smlouvami ( společný majetek apod. ), to jde v manželství automaticky.
P. S. U nás se svatbou nic nezměnilo, kromě mého příjmení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.4.13 16:10

@zdendik Pokud jsi s otcem dítěte zadobře, tak tohle bych mu nikdy neudělala. Předpokládám, že tví rodiče mají představu, že když se nevezmete a nebude zapsán v rodném listě, tak budeš mít jako svobodná matka spoustu výhod. No nevím, mě to přijde jako nepěkný podvod. Nemluvím o té svatbě. Na tom žít na psí knížku po vzájemné dohodě nevidím nic špatného. Podlé mi přijde to nezapsání rodného listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
16.4.13 16:10

Tak já jsem pro svatbu. Myslím že když se lidé rozhodnou spolu mít děti, chtějí společně investovat do bydlení, měli by se vzít. A když se náhodou někomu něco stane, tak ti v nemocnici aspoň něco řeknou. Já teda rozhodně pro svatbu jsem, ale záleží to na vás, jak to cítíte. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí