Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@denizperi píše:
@Paradise a muzes mi uvest jiny duvod proc otce, ktery evidentne bude i nadale se zakladatelkou fungovat nenapsat do RL a hrat si na samozivitelku? jiny nez financni duvod za ti nevidim..
Kdybys četla můj příspěvek, tak bys zjistila, že jsem o nmezapsání do RL nenapsala ani slovo. ![]()
Ano, mas pravdu, ty jsi nic takoveho nepsala, ale zakladatelka ano.. spis reaguji na to, ze jsi se ji zastala proc se do ni tak poustime..pro me je to co napsala vycuranost a hledani cesty jak ze statu vydobyt co nejvic..
Zakladatelka dle mě napsala, že rodiče ji toto navrhli, že jí se to nelíbí a přítel si to rozmýšlí. Ohledně peněz psala o svatbě, že se příteli zdá, že jsou to výdaje navíc nebo něco v tom smyslu, nepochopila jsem z jejích příspěvků, že by někde psala nebudu uvádět otce do RL, protože chci peníze od státu.
Za mě - svatba - ano - a pokud čekáte mimi - tím spíše
. Ten dnešní svět, kdy se vše točí okolo peněz, každý se bere, až si vyřeší své závazky - mě trochu štve - chápu to, nejsem blbá - ale my se rozhodli vzít se a nepřemýšlet nad penězma
.
Za mě svatba
Nezmění to ve vašem vztahu nic zásadního, nepotřebujete papír na lásku, ale je to mnohem příjemnější, jednodušší co se týče úřadů a nemocnice, svatba je pěkná i když je malá a celkově si myslím, že je dnes málo svateb spíš z pohodlnosti a z toho, že si lidé nechávají zadní vrátka? nebo si lidé nemyslí, že mají partnera na celý život? jsou spolu jen ze zvyku?
No nebudu tu polemizovat, neodsuzuji nikoho, je to každého věc
Brali jsme se když malému bylo 15 měsíců (svatba se musela několikrát odsouvat kvůli manželovým služebním cestám), teď čekáme druhého prcka a nic bych neměnila.. ale kdo ví jak budu mluvit za 15 let ![]()
@Paradise přesně tak, dekuji za zastání:) já to tak nechci:)
Není to zas tak vyjímečné, máma ve svém okolí taky vidí, že se mladí neberou a dostávají od státu podpory, tak to taky nadnesla. Jenže nepobrala, že ti mladí jsou kolem dvaceti a studenti nebo čerstvě pracující kteří nemají nic a vlítli do toho spíš nešťastnou náhodou… po vysvětlení uznala, že to je pitomost nevzít se, ačkoli jsme zatím rodinu nečekali.
Já jenom žasnu, kolik lidí odsuzuje „dojení“ státu, cítím z toho trošku zahořklost… Ano, ten systém je nastavej blbě a stejně blbě funguje i celej stát (a půjde to do kytek, to mi věřte), ale proč je špatně najít skulinu a brát? A nechat se státem odírat a nic z toho nemít je v pořádku? Platit si roky sociální a zdravotní, aby to stát rozfofroval a pak si muset zdravotní péči stejně plně hradit, to je v pořádku? Platit si důchodové připojištění a pak slyšet: litujeme, nemáme (a tak to bude), to je v pořádku? Nevim, nevim ![]()
@fenny no jenže kdyby takhle neuvažoval v ČR nikdo, byli bychom někde jinde. A to nemluvím jen o využívání „děr“ v zákonech. Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu - to už tu jednou bylo, že?! ![]()
@Nika079 Vždyť já taky neříkám, že to není smutný… jenom, že některý věci u nás prostě nemůžou fungovat.
Tady je to celý špatně nastavený a jistá část populace, která viditelně stát a pracující okrádá a při tom nehnou prstem, těm to všechno prochází a žijou si tu jako prasata v žitě na úkor těch poctivých a díky ním se pak ruší porodné a snižují přídavky a doplatí na to ti poctiví, co toho nevyužívají..
Já jsem pro svatbu. Když už mít rodinu, tak ať je to se vším všudy, pokud se člověk rozhodne mít dítě, což je obrovský zavázek, tak proč ne svatba, rozvést se člověk může vždy. A co se týče financí, svatba přece nemusí být drahá, dá se udělat jen obřad na radnici, šaty, prstýnky a další věci se dají sehnat levně a potom třeba jít jen s nejbližší rodinou na oběd, popř. si udělat oběd doma, udělat doma i menší oslavu a není co řešit. „Pořádná“ svatba se vším všudy se dá udělat kdykoliv později, až peníze budou.
Co se týče nezapsání otce do RL, to nepochopím nikdy… ![]()
@fenny jo, ale píšeš „ale proč je špatně najít skulinu a brát?“ Špatně to je, protože člověk by měl brát jen to, co si zaslouží. Je sice pěkný, že souhlasíš s tím, že je to smutné, ale to nikomu nepomůže. Mně to prostě vždycky rozčílí. Jsem ta poctivka, co vrací peníze na pokladně, když mi blbě vrátí nebo se připomene, když mi něco nezapočítají. Kdyby takoví byli všichni (i politici), byla by celá ČR prostě jinde. Bohužel je to jen iluze a jsme tam, kde jsme ![]()
@Veru.Kb Souhlasím, že je to špatně nastavené. Na druhou stranu demokracii tu už nějakou dobu máme, ale zatím jsme se nenaučili za ní nést odpovědnost.