Mám už vlastní rodinu, ale nemáme na sebe tolik času

67
16.4.13 08:42

Mám už vlastní rodinu, ale...

..ale nemáme na sebe tolik času, jak jsem si představovala. A to jsem nebyla moc náročná, jen jsem si přála abychom měli čas být hezky spolu - přítel, já a naše půlroční dcera. Jenže - příteli v práci změnili směny. Ráno velmi brzy vstává, odpoledne na chvilku domů, a pak zase do auta a kolikrát až do večera jezdí, spousty kilometrů, a tahá těžké balíky, které mají přes 50kg. Za následek to má strašnou únavu. Kolikrát usne vsedě na gauči dřív, než mu uvařím kafe. Pořád mi říká, že se to určitě zlepší, jen si musí zvyknout. Zvyká si už půl roku. Občas mám možnost se pobavit s přítelkyněmi jeho kolegů - u nich je to to samé. Přítel si pohraje s dcerou, chvíli si povídáme, a pak sotva udrží oči. Žijeme spolu, ale uvnitř cítím, jak se mi po něm stýská, protože spolu v podstatě netrávíme čas. I sexuální život se na tom odráží, frekvence pořád klesá. Když máme sex jednou za týden, je to úspěch. Nejhorší jsou víkendy. Oba jsme z velkých rodin, kde jsme vždycky udržovali blízké vztahy, a po narození dcery, kterou chtějí všichni vidět, protože je to v obou rodinách jediné miminko, je situace šílená. O víkendech, kdy se přítel vyspí a je odpočatý jen lítáme po návštěvách. Když se občas vymluvíme a nic si nenaplánujeme, je to špatně. Jsme jak lovná zvěř, pořád nám někdo volá a zve nás na oběd, nebo ať se jen „na chvíli“ stavíme, že nám kopili plíny…my se nikoho o nic neprosíme, svojí rodinu máme rádi, ale nejde nám vysvětlit, že chceme být taky někdy sami. Takže když víkend vynecháme, spousta lidí nás očekává další víkend. Jenže to vychází tak na osm návštěv, a to je prostě šílené. Když někoho zvu, ať se staví v týdnu - na to není čas, je práce. Kdybychom se v týdnu chtěli stavit my, a ušetřit tak víkendové návštěvy, tak to prostě nejde kvůli práci co teď přítel má. Ale my pořád někde lozit musíme. Už návštěvy nenávidím. Nejradši bych se odstěhovala daleko ode všech. Přítelova sestra mi třeba začala vyčítat, že vůbec nevidí neteř jak roste. Ale že já nevidím přítele, a vůbec skoro nevím jaké to je trávit čas ve třech, to už nikoho nezajímá. Nemáte někdo nějaký tip nebo zkušenost jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1433
16.4.13 08:51

Možná zkuste být vůči rodinám tvrdší - nastavte třeba to, že jeden víkend návštěvy, jeden víkend váš, že se vůbec nevidíte. A pokud to nebudou akceptovat, tak prostě nebudete jezdit vůbec. Vím, že je to těžké, ale prostě je to vaše rodina a ne jejich. A dát jim i najevo, že v týdnu se stavit mohou po práci, když budou chtít.
Jinak s partnerem - buď si zvyknete a nebo to začne vadit i jemu a najde si jinou práci. Ale pokud ho ta práce baví, tak asi moc nenaděláš. Můj chlap hodně pracovně cestuje, někdy je i pár týdnů pryč. Kolikrát jsem mu říkala, ať zkusí něco jiného, ale ono ho to baví, takže moc nechce. Teď (po osmi letech) o tom začíná uvažovat kvůli malé, která už chápe, že je táta pořád pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.4.13 08:52

@Shyka Tak návštěvy objeď ty sama v týdnu a budete mít víkend pro sebe ;-) A komu se to nelíbí, ať si trhne nohou… zastávám heslo, že MUSÍ člověk pouze umřít, to ostatní dělá protože chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
16.4.13 08:54

Hlavní problém je v těch víkendech. Vy jste samostatná jednotka a musíte být spolu sami!!! Nastavila bych to tak aby ze 4 víkendů jste 3 byli sami pro sebe a ten jeden obětovali na návštěvy.
Nikdo vám nemá co diktovat, prostě jim jasně říct jak to je a hotovo…Hele remcat budou ale zvyknou si, nic jinýho jim nezbyde. Stůj si za tím :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
16.4.13 08:55

@Shyka to je jednoduchý. Musíš si vybrat priority. Je to výběr mezi rodinou a rodinou, ale je nutný to udělat. Prostě jeden víkend v měsíci budete chodit po návštěvách, zbytek budete mít pro sebe jako rodina. Situace je taková a kdo to nepochopí, tak je sobec a nestojí za to. Stručně napsáno. Pokud chce vidět přítelova sestra vyrůstat neteř, tak se můžete sejít v týdnu na kafe, bez přítele. Pokud to nepochopí, má smůlu. Prostě se nauč ohlížet se na sebe a na svou stávající rodinu, ve které žiješ, tedy Ty, přítel a dcera. Ve spoustě vztahů je to jen o víkendech, já to mám taky tak, manžel věčně v práci a máme na sebe spíš taky jen víkendy. Takže chápu jak ti je. Ale pokud máte v rodinách dobré a milující vztahy, tak oni to pochopí. Jen je třeba jim to oznámit jako hotovku a nechat je, ať se s tím poperou. Máte malé dítě a je to prostě už jiné než když jste byli sami…hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.4.13 08:56

@Shyka musíš si stanovit, co je pro tebe nejdůležitější… jestli tvůj partner a „vaše rodina“ nebo ti ostatní příbuzní… a podívat se na to s odstupem… asi ti bude nanic, když všechny babičky, dědečkové, tetičky, strýcové, neteře, synovci, bratranci a sestřenice uvidí vaše dítě, jak roste, když ho neuvidí její otec a nebo když nebudete mít kvůli tomu čas na sebe a vztah půjde do kytek…
K nim na návštěvu můžeš zajet během týdne i sama s malou, a o víkendu bych se věnovala partnerovi a spolu s ním a dítětem podnikala různé akce, výlety, užívala si společně strávený čas… přes týden na to čas nemáte, o víkendu si to můžete vynahradit… a těm dalším lidem bych prostě vymezila jen nějaké návštěvy, případně je pozvala na společný výlet nebo když už, tak na nějaký pobyt třeba na chalupě v horách, oni by se mohli věnovat malé a ty s přítelem byste mohli najít chvilku jen sami pro sebe a utéct od nich ;) Ta chalupa na horách byl jen návrh (co by se líbilo mně), takže to si už pak vymyslete podle sebe, co vás nejvíc baví a jaké máte koníčky) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.4.13 09:01

Asi nvštívit jen s dcerou v týdnu ty, u kterých to jde. Určitě někdo takovej je. A hlavně si uvědomit, že je to vaše rodina a vy si plánujete čas…neni to povinnost. My teda děti nemáme, ale taky lítáme po návštěvách. Nejblíž máme rodiče, ostatní jsou daleko, takže víkendy. Umíme ale říct, že tenhle víkend nepřijedeme, že budeme doma. Pak totiž nestíháme nic - vypravit, opravit věci, poklidit, pověsit obrázky, přesadit kytky. Takže chtě nechtě, musíme občas bejt doma a makat.
Takže já radim jedině narovinu říct, že 2 víkendy z měsíce si necháte pro sebe, zbytek pro návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.4.13 09:03

Tvrdě omezit návštěvy, nekompromisně, jeden víkend tam, víkend jen váš, druhý víkend tam a zase jen váš, tvrdě a nekompromisně oznámit, že ne a hotovo8, mají možnost se přijet podívat v týdnu, z toho by mě hráblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
16.4.13 09:10

Nekompromisně bych utnula ty návštěvy, vysvětli jim, že jindy než o víkendu se s přítelem nevidíte a chcete taky strávit chvilku jako rodina a né neustále jen někde cestovat, chápu, že chtějí vidět malou a vy jste nějakou dobu žili s nimi, tak je vám nepříjemný je odstřihnout, ale musí pochopit, že nejste pejsi, co přiběhnou, když si oni zapískaj a už vůbec ne na úkor vaší rodiny…
udělala bych třeba obvíkend jen jednu návštěvu, třeba o něco delší, postupně určitě všechno příbuzenstvo prostřídáte a oni si časem zvyknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
16.4.13 09:17

Určitě je na prvním místě Tvoje rodina (Ty, malá a přítel), potom až další. Jak už tady psaly, pokud to lze, tak v týdnu jdi sama s malou k někomu na kafe. Na nějaké výčitky neber zřetel, oni se s tím srovnají. Kdo z nich Ti případně nahradí přítele, pokud by došlo na nejhorší, že byste se odcizili? Nikdo, ten nahradit nejde. Přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
16.4.13 09:23

@Shyka A sdělili jste jim vůbec, v jaké situaci teď jste a jak je to pro vás obtížné? Pokud ne, tak bych tohle udělala jako první, prostě říct, sami nemáme čas na sebe, takže jste si přednější, než návštěvy. A pokud už začínáš návštěvy nenávidět, je to špatné. Nenech to zajít daleko. A klidně buď tvrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
16.4.13 09:33

@Shyka Podle mě je víkend pro rodinu, to znamená pro tvoji novou ne původní. I střídání víkendů (jeden doma a jeden na návštěvě) mi přijde moc. Když chtějí vidět malou ať si přijedou v týdnu, jsi přece doma. Citové vydírání si nenech líbit. Také mě ze začátku otravovaly návštěvy hlavně tcháňat, jsou rozvedení, tak jezdili každý zvlášť. O víkendech se návštěvám bráním doteď, přes týden na sebe také nemáme moc času. A hlavně když má tvůj muž takovou náročnou práci (zní to jakoby dělal pro PPL či podobnou firmu), tak potřebuje sobotu na regeneraci a na dospání a neděli má mít pro vás. Jinak to z dlouhodobého hlediska nemá šanci, budete se akorát hádat.
Zkusila bych příbuzenstvu vysvětlit, jak je to pro vás náročné, že se sami také moc nevidíte a můžeš za nima dojet přes týden, nebo oni k vám. Důležité je pro tebe budovat vlastní rodinu. To už holt tak je. A s časem to je asi po narození dětí normální, také ho na sebe moc nemáme. Mě si ten můj moc nevšímá, zrovna dneska jsem se nad tím rozčilovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
16.4.13 09:50

Po svých zkušenostech radím to rázně utnout. Máte mimino a ztahaného manžela. Potřebujete svůj klid. To je hlavní. Návštěvy rodiny max. jednu sobotu měsíčně. Jestli se chtějí stavit přes týden, tak ať se staví. Jinak to nejde a basta. Nenechat se vydírat. Říct jim slušně ale neoblomně, že potřebujete svůj klid. Jestli to nepochopí, je to jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
16.4.13 09:50

Po svých zkušenostech radím to rázně utnout. Máte mimino a ztahaného manžela. Potřebujete svůj klid. To je hlavní. Návštěvy rodiny max. jednu sobotu měsíčně. Jestli se chtějí stavit přes týden, tak ať se staví. Jinak to nejde a basta. Nenechat se vydírat. Říct jim slušně ale neoblomně, že potřebujete svůj klid. Jestli to nepochopí, je to jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
16.4.13 10:07

Osm návštěv za víkend? Chápu to správně? Z toho bych zešílela. Nastav si hranice a rodině vysvětli, že potřebujete společný čas jen s přítelem a dítětem.
Chápu, že ostatní příbuzní vás taky chtějí vidět, ale neměli by si z vás dělat atrakci a lovnou zvěř. Že se přes týden nemůžou stavit kvůli práci? No, vy zas kvůli práci nemůžete o víkendech, protože jindy na sebe nemáte čas. Nějaký ústupek musí udělat obě strany. Takže být vámi, vyhradím si jeden až dva víkendy v měsíci na návštěvy a kdo vás chce vidět častěji, ať není líný, zvedne zadek a dojde ve všední den k vám nebo někam ven na kafe. A taky bych zkusila, pokud to jde, návštěvy co nejvíc pospojovat. Jestli správně chápu, tak se jedná vlastně jen o příbuzné a bydlíte všichni blízko u sebe. Tak proč byste vy měli lítat od jedněch ke druhým, když se všichni (tedy všichni z jedné strany samozřejmě) můžete sejít třeba u rodičů? Stačí se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí