Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tobě to zakázat nemůže. Rodičovská práva ale vůči svému dítěti uplatnit může a souhlasit s odstěhováním dítěte nemusí. Pokud se nedohodnete, rozhoduje soud.
Z pohledu otce bych se taky bránila zuby nehty, kór když si syna fakt bere má zájem…myslím, že souhlas by od něj být měl.
Záleží na tom, jak moc je s tvým ex možná rozumná domluva, v tomto ti asi neporadíme, ale může si to u soudu vymoct, abys nemohla s děckem odcestovat do zahraničí na trvalo, ale není to jen tak jednoduché
Tak to ti nezávidím, tohle řešit… Já bych byla proti v opačné situaci…Hodně štěstí ![]()
Tak pokud by tohle udělal ex mně, tak bych z toho bylo dost v háji a taky bych se snažila o to, aby to bylo jinak. pokud nedojde k domluvě, tak soud.
Pokud má k synovi dobrý vztah…miluje ho…Představ si, jak by bylo Tobě??? Kdyby on měl dítě v péči a odstěhoval se tak daleko… ![]()
@archienka1 No rozumná domluva. Dřív moc nebyla, ale poslední dobou se to zlepšilo, ale tohle by se mu asi nelíbilo. A chápu ho. Proto bych se snažila aby mi jsme lítali sem nebo on k nám. Odpustila bych mu alimenty aby si mohl víc dovoli za synem jezdit.
Když by to šlo až přes soud, tak to bych musela čekat skoro rok než jak by soud rozhodl? (To je u nás u soudu čekácí lhůta
)
Já to vím, že to vůči němu není fér. Proto to taky řeším! Ale nadruhou stranu co mám dělat, nechat syna tady? To ani náhodou!! Opravdu nevím ![]()
Tohle je prekerka…co vim, tak kdyz je to opacne, treba zena v cizine a ma tam dite, tak se nemuze vratit do cech, teda ona ano, ale pro dite potrebuje i souhlas otce. Snad to ted nepletu.
@Anonymní píše:
Já to vím, že to vůči němu není fér. Proto to taky řeším! Ale nadruhou stranu co mám dělat, nechat syna tady? To ani náhodou!! Opravdu nevím
a tady jako doteď nemůžete zůstat proč?
Tak chápu, že se chceš odstěhovat. Vždyť tam máš otce, bratra a bude tam i maminka. Tady bys vlastně zůstala sama. Pokus se s ex v klidu domluvit, vymyslet přijatelné řešení pro oba. Vždyť, když tu zůstaneš, tak prcek taky vlastně přijde o babičku. Myslím, že i soud by na stěhování pohlížel jinak, (když je tam rodina)než kdyby ses stěhovala sama s novým chlapem. Držím palce
@dana59 Děkuju, že mě chápeš, že mi nejde o to abych syna odtrhla od otce.
Ale jaké přijatelné řešení? Mě napadlo právě to, že bych mu alimenty odpustila aby mohl za synem častěji jezdit nebo bych mu i pomohla zaplatit letenky a pak bych se synem o každým volnu a svátkách jezdila. Jinak nevím.
Já si nemyslím, že ho chceš trhat od otce, ale fakticky se tak stane
je to neřešitelné a já bych asi volila ve prospěch syna v tomto případě a na svou práci rezignovala. ale to prostě každý musí vymyslet podle sebe, jen ty víš, jestli bys pak nebyla zakyslá a protivná, že sis nesplnila sen…navíc tam máš i rodinu. inu těžké rozhodování, opravdu. přeju, ať se zdaří to vyřešit řádně hlavně s ohledem na zdraví dítěte.
No, alimenty jsou jedna věc a letenky druhá. Možná, poslat mrňouse letadlem za taťkou třeba jednou za měsíc na 4 dny. Teda pokud by ex měl hlídání v době zaměstnání. Co jeho matka? Nešlo by to? Příště by zase ex přiletěl za synkem. Pokus se ex zeptat na jeho názor, popř. jaké řešení navrhuje. Třeba Tě překvapí. Možná by mohl být klouček každý pátý týden v česku a chodit tu do školky. To se dá taky zařídit. Taková „malá střídavka“. No, dej vědět
Dobrý večer.
Mám 3letého syna, kterého mám svěřeného do péče. Otec si pro syna chodí každých 14 dní na víkend.
Teď to vypadá, že by jsme měli možnost žít v Anglii. Stěhovala bych se tam vlastně za rodinou, mám tam tátu a bráchu a s náma by tam šla i mamka.
Nechci synovi brát tátu, ale myslím si, že je to příležitost, která se nezahazuje. Ne jen, že bych já měla plat 3× větší, ale i pro syna by to bylo dobré (uměl by jazyky..atd.) a taky mám v Anglii rodinu.
Jak by to probíhalo, kdyby jsme opravdu chtěli odjet? Musela bych mít svolení?
Samozřejmě by jsme lítali domu co nejčastěji o každým volnu a svátkách i za zbytkem rodiny. Nebo bych pomohla zaplatit letenku aby ex mohl přiletět za synem. Ale určitě by to nešlo každých 14 dní na víkend.