Může mi ex zakázat odstěhovat se do zahraničí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7438
17.4.13 12:30

@chijioke Jee, ja zacinala v roce 2002 v South Harrow :palec:

@El-Brno Ja treba zjistila, ze lidi na benefitech maji zdarma 15 hodin skolky od 2 let ditete. I kdyz jsou na pracaku nebo na income support (sedi doma na prdeli) Jess ma skoro 3 roky, vodim ji do ruznych krouzku, ale co jsem na materske, tak zacala hodne maminka, maminka, coz se mi nelibi, kdyz se mam vracet do prace, ze :think: tak jsem ji dala do skolky, na dve dopoledne v tydnu, (chtela jsem jen jedno, pry je lepsi dve :think: ), takze 150 liber vyleti mesicne jen tak kominem. Jen proto, ze moje dite nema pravo na skolku zdarma, protoze tatinek pracuje a ja taky :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
17.4.13 18:04

@webparazit já vím, ono je to hodně podobné samozřejmě tady, i když ne např. u školek, ale jinde. moji příbuzní taky mají dítě a jim se nevyplatí pracovat víc, protože by přišli o nějaké benefity, tak radši sedí doma. já je chápu, mít víc peněz a být spolu s dítětem je lepší než míň peněz a dítě nevidět. zvát někoho do UK na benefity tu už jednou myslím bylo, ale v souvislosti s Kanadou :lol: to, že někdo žije tady a někdo tam, neznamená, že je neschopný, ale to, že má jiné priority nebo potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
17.4.13 19:02

...

Vážená a milá Zakladatelko,
k cestě do zahraničí Vám, jako svéprávné a svobodná bytosti, opravdu nikdo žádný souhlas dávat nemusí, a nikdo Vám ji taky nemůže zakázat - leda ve zvláštních případech soud.
Jiné je to ovšem, chcete-li vycestovat s dítětem - potom je třeba vzít v úvahu, že výkon rodičovské zodpovědnosti náleží oběma rodičům (není možné, aby o podstatných záležitostech rozhodoval jen jeden z nich, což platí jak pro otce, tak pro matku).
Je na jedné straně možné, že jak Vy, tak otec dojdete ke shodnému závěru, že pro dítě je nejvhodnější život třeba právě v Anglii - potom vycestování proběhne bez problémů. V případě, že se neshodnete, potom rozdílné názory rodičů na podstatné záležitosti dítěte (a to bezesporu dlouhodobé pobývání v cizí zemi je) musí posoudit a o nich rozhodnout soud. V takovém případě bude třeba doložite, že právě pro dítě je Vámi navrhované řešení to nejlepší, protože, jak už tady někdo napsal, imperativem našeho zákona o rodině je právě zájem dítěte. Tj. bude třeba ukázat např. že benefity + dědeček + cestování + atd. je pro dítě lepší než stávající stav střídání á 14 dnů.
Ale ani v případě, že soud shledá, že zájmem dítěte není život v Anglii, ani v takovém případě soud nezakáže cesti Vám osobně - soud jen upraví poměry dítěte tak, aby byly v jeho zájmu; v tomto případě třeba může svěřit dítě do péče otce. Potom budete moci v klidu vycestovat s vědomím, že o dítě je postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
17.4.13 19:05

@katalyzator :lol: ano, máš pravdu. :lol: sice napsáno trošku jízlivě, ale je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
17.4.13 19:28

...

@El-Brno píše:
@katalyzator :lol: ano, máš pravdu. :lol: sice napsáno trošku jízlivě, ale je to tak

Nějak se mi to dítě mezi těmi všemi příspěvky ztratilo …

@webparazit píše:
Jo a jeste nevim jak v CR, ale pokud bych odesla z UK do CR, tak by mi okamzite nepripadalo zadne vyzivne. Ale ono tady s tim vyzivnym je uplne jinaci system :think:

Mohl bych poprosit o vysvětlení, jak to tam řeší? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
17.4.13 19:34

@katalyzator ano, zamotali jsme se do toho, kde jsou výhodnější benefity :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
17.4.13 21:42

@katalyzator jo konecne pekne podano :palec: fundovana odpoved…diky…

ono nejde o benefity ale o to kde jsou lidi schopny vydelat vic penez a zajistit lepsi zivotni situaci…jako pochybuju ze je tolik lidi co by nekam cestovali za „benefitama“,muze to byt jedno z hledisek, ale ne tahnout nekam za benefitama - to delaji jen nasi cesti „italove“ ti jsou na tohl evic nez experti…jakoze 8 clena rodiina romiku s 5ti detma ma narok na dum, placeni domu, poplatku atd, pokud alespon 2 pracuji na castecny uvazek a zbytek zazadal o „podporu“benefity, je zajimave - nevim zda stale plati ale je jedno v jakem pribuzensken vztahu al epokud sdilis domacnost s ditetem, kazdy kdo z domacnosti zazada „ma narok“ na benefity za dite…takze 5 lidi bere benefity a dva chodej 3×tydne do prace…dobry ne…ale nevim zda to je jeste aktualni, kazdopadne tem co se postestilo a neni jich malo, maji na nejakou radku let vystarano…umet si tohle zaridit tomu rikam „kumst“ :twisted: :cert: :think: :poblion: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí