Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych nespekulovala, zda otec přijde o práci atd. To se může stát, ale v tom případě si přeci nemůže žádat o svěření do péče, jak tu někdo psal. Jak by asi synka živil
Zda bude dítě létat jednou za měsíc nebo za delší či kratší dobu, to lze přeci po domluvě či písemné dohodě přizpůsobit. Víte, ono se jedná cca o 15 let, pak vylétne z hnízda. Matka si pak může rvát vlasy, že tu zůstala atd. Nikdo nejsme v její kůži. Chápu, každá to píšeme jak to vidíme. ![]()
@El-Brno jsi stastna zena pokud muzes doprat detem vse podstatne pro jejich budouci vyvoj jak
dusevni tak fyzicky…ne kazdy mam tuto uzasnou moznost jako ty, byt spokojenou a financne zabezpecenou matku…asi v Brne je blaze, ne jako v Praze
takze gratuluju ze nepatris mezi 98% upracovanych, unavenych a vystresovany Cechu…
@El-Brno este bych dodala, ze napr house benefit ti dokaze zprijemnit a usetrit pracne vydelane penize, za to v cr z tebe sosaj nejvic pocinaje najmama…neni benefit a benefit asi netusis co se za tim slove skryva…nemluvym o davkach pro nemekacenka…mluvim o -podporovani rodin, vyvoj deti, ulehceni zivotnim pataliim ne o natahovani rukou…
napr.moje znama: 27 let 2 deti-6 a 8let…otcove neplatej, pridavky na dite ma dohromady cca 2.000kc -skolaji stoji mesicne1.600,– druzinaranni+odpoledni, pracuje v Bille vlahudkach, dekuje bohu ze ma vubec praci ale dela 14ti hodinovesmeny, takze od 7rano cca v 23hod se dostava domu, dcery nevidi, musi platit vecerni hlidani a plat ma10.500,– a najem lati 6,500,–…nezvlada ale co ma delat…pokud by odjelazCR bude dela max. 8hodin denne volone vikendy, plat 18.600,– council ji bude automaticky platit najem protozemadetiv domacnosti, dale prispevky najidlopro deti, zdarma lekare atd, nejaky dalsi pridavky nadeti do 16let…takzebudemoctravitodpolednea vecery s dcerama, bude s nima travit vikendy, narozeniny,vanoce.bude jim a sobe moct koupit to na co ted nema…alebude pracujici, sobestacna, a venovat sedetem…spatny benefiry? spatnej system??mas tov CR lepsi? je to vyuzivani systemu…myslim, zepro nekterelidi, tomuze byt opravdu sance zajistit si slusnou budoucnost jak svoji tak deti…nemyslim, ze jeto spatne…pokud toneni vyslovenen o natahnuti ruky a sezeni na zadku..a o tom tady neni diskuze…
![]()
@chijioke Mozna trochu vic ucty pro ty, co ziji v CR a misto toho, aby si porad stezovali, si to umi zaridit a ziji docela normalni zivotd. Ze dokazou vyzit jen z vyplat a neopirat se o benefity.
Navic bych chtela videt, jestli si ta kamaradka najde pritele, jestli si ho okamzite nahlasi s tim, ze ji pak seberou vsechny benefity, protoze uz nebude svobodna matka, ze. nebo jestli se priradi k tem tisicum lidi z vychodni Evropy, kteri tady ten system pekne okradaji.
V CR kazdy nadava na cigany, jak dostavaji a maji vsechno. Ale ze pak „bila rasa“ vycestuje do UK a chova se uplne stejne, nebo jeste hur ![]()
![]()
@webparazit tak to beze sporu souhlasim s tim, ze ne vsichni resej vse zodpovedne a s pokorou, ukaz lidem trosku a snedi vsechno…ja mam uctu ke slusnejm, lidem, kteri se snazi pomahat nejen sobe…a je mi jedno jakou ma barvu…nemuzu za to ze muj manzel neni pivar z CR a hold ziju tam kde on, tak pardon…ja deti nemam tak zadny benefity neberu…stale mluvim o zabezpeceni a podpore rodiny…protoze v CR jsmem byla mnoho krat zastupovat u soudu bezradne matky, ktere ziji z neuveritelneho a minima a podpory rodin ale otcove se jaksy vytratili…
a nevim jak v jinych mestech v CR ale konkretne Praha a Pardubice - nic moc s podporou rodin…a ta dotycna se myslim snazi dost na to ze nebere nic krom pridavku na deti na 2 cca 2.000kc to je trochu smutny…ze byla mlada a blba a jedno dite se stalo s romem a druhe z muzem ktery se brzy ukazal jako alkoholik a nekolikrat trestatny - oba tatinci jsou v tuto chvili opet ve vezeni..asi tak..a ta dotycna ma jen starou babicku co se ji snazi vsemozne pomahat…a kdyz byla zadat treba o jednorazovy prispevek tak ji rekli at vezme svoje deti napast na louku…cely zivot pracuje, sice na pokladnach atd..ale nikdy nebrala podporu a tohle je ochrana rodiny, kdyz nema ani na doktora…ale jde o to jak k tomu lidi pristupujou, nekd ejsme psala ze si vazim lidi co zijou svuj zivot, neplacou, nenatahujou ruce a berou zivot tak jak jim prisel..ale taky se mi libi ze nekdo dokaze vycestovat v ramci EU a zkusit najit treba karieru za kasou ale za 2× takovy penize a za mensi hodiny stravene v praci…ale myslim, ze jsme uz dost odbocili od tematu zakladatelky
![]()
@webparazit promin ale jak myslis vyzit jen z vyplat…dle propoctu kazda 1.rodina ma minimalne jednu pujcku at uz bankovni ci nebankovni, hypoteku, ci leasing…kdezto jsou mista, kde nektere tyto veci mas jako vyhodu za to ze jsi rodic…zalezi jak to kdo bere…a kdyz jsme pracovala jako socialni pracovnik…spis jsem vsude potkavala lidi, kteri nedokazali vyzit z vypaty ani podpory a jen knuceli…ae spousta lidi nechce makat, a jen place to je pak o necem jinem…ale znam par rodin, kde se snazej oba a zijou, sice nadavaj ale jsou schony utahnout domacnost…vis ono se krasne basni na diskuzi doma v teple, u PC ale jdi do terenu a zamer se na sousedy, na lidi okolo tebe, fakt vsichni zvladaj a nemenili by??
a p. s. kdyz jsme se dozvedela v jednom urade co cesti romove delaj v Anglii tak se mi pekne varila krev, hlavne proto, ze anglie je az moooc pratelska…ikdyz diky bohu letos zmenil novej ministr spoustu zakonu a benefitu, tak uz nemuzou lidi tak sosat, sice se to dotkne i meho nenarozenenho ditete, ale to co romove nasli za raj tady to je sila…
o tom v jine diskuzy…jen chci rizt, ze tady resime hrozny rozhorceni nad tim, ze nekdo se nestydi si pozdat o benefit kdyz na nej ma narok a potrebuje ho ale moc jsme neporadili autorce k dotazu, ja myslim napsala to co jsem nedavno zjistovala, ze by melo fungovat ale pravda je ze kazdy mesto v anglii si to posuzuje dle sveho…a vseobecne vse mas rychleji a pratelsteji vyreseno v okoly Londyna, cim dal tim dyl vse trva a tahne se…tak snad pani najde silu a odvahu zabojovat a poprat se u soudu o schvaleni vycestovani a zkusi sve stesti jinde…
@chijioke Jeste trosku odbocim.
Ja mam tady v UK schvaleno taky vyzivne na dceru, u***nych 30 liber tydne, pritom ex debil mel vyplatu pres 220 liber cisteho tydne. Zadne jinaci deti nema, porad nosi znackove hadry, huli jak fabrika. Platil mi vyzivne za celou dobu jen 4 mesice. Dluzi mi pres 1000 liber a hle, ted se stalo to, ze nepracuje. Teda pracuje, ale na cerno, ale pokud mu to nikdo nedokaze, tak mi vyzivne proste nikdo neda!! Vsechno jim trva hrozne dlouho, uz se o to vyzivne hadam pres rok, vzali ho k soudu, soudce jim schvalil vysku dluhu, meli poslat exekutora, na vsechno se ceka hrozne dlouho. Znam pripady z UK diskuzi, kdy matky nevidi penize od ex treba 6 let
A nic s tim nenadelaji.
Ja kdyz jsem zustala s dcerou sama a sla si zazadat o benefity, tak mi bylo receno, at se vratim zpatky do CR! Tenkrat jsem tu byla uz 7/8 rokem a pred tim jsem nic nebrala! nic, protoze jsem radne pracovala, platila vysoke dane a najednou jsem se ocitla v nouzi a tohle mi bylo receno
Nakonec jsem vzala DWP k soudu a vyhrala jsem soudni spor, byly mi vyplaceny davky pozadu, co mi dluzili, ale ty nervy a vsechno behani okolo ![]()
Dcerka mela 8 mesicu a ja jsem si nasla praci, prvni dva mesice jsem prodelavala skoro 300 liber, jen abych tu praci mela. KOLIK SVOBODNYCH MATEK TOHLE UDELA
Kdyz maji tu vyhodu, ze jim stat dava prachy na ubytovani, haze tax credity, child benefity a jeste jim dava poukazky na mliko, ovoce a zeleninu?
Ja vsak chci byt dobrym prikladem pro sve deti. Clovek ma pracovat, me se naskytla sance, tak jsem ji chytila za usi a vyplatilo se mi to.
Avsak ted mam druhe dite, 5 mesicu, materska mi konci za 5 tydnu. Co mam delat? Matka by nikdy nemela byt postavena do takovehle situace, aby musela od ditete v 6ti mesicich odejit! Dat ho do ustavu, jen proto, ze materska konci a z jednoho platu se diky vysokemu najmu zit neda.
Od statu nic nedostavame a ani nedostaneme (protoze jsme oba vzdy pracovali) Mozna bychom dostali dalsi tax year, jenomze tento se mame odstehovat pod most? Prumerna mzda v UK je pry 25tisic liber, hm, o tom si muzeme nechat oba zdat, a to jsme na manazerskych postech. Jen to dela to, ze nebydlime v Londyne a v okoli. Proste se tady plati min.
Ja doufam, ze se jednou doziju toho, kdy se pracujici clovek bude mit lip, nez ti, co sedi doma na prdeli, nebo ti, co prileti ze zahranici a dostavaji dardy na tax creditech
Cameron chce zavest myslim ze 2 roky lhutu, ze pokud tu clovek neni dva roky a nepracuje nedostane nic. ALE ja v tom moc neverim.
Tak asi budu muset zase sklapnout, dat 6ti mesicni miminko do skolky od 0800 do 1800, k nemu dat i dcerku, vyplaznou mesicne 1400 liber za hlidani a jit makat, odvadet dane, abych z nich zivila nekoho, co vyhodou nepracovani ma lepsi zivot nez my, pracujici…
PS: Nebot nam se pridavky pocitaji z hrube mzdy, lide na pridavcich dostavaji „ciste pridavky“, takze ten jejich benefitni strop zase podelal jen ty, co maji zajem pracovat ![]()
Bude rozhodovat soud. Ale protoze tam budes mit celou rodinu tak mas sanci.
@webparazit to co pises jsem slysela z vice stran…a chtela jsme se zeptat v ktere casti bydlis…no jak jsme psala bohuzel tady zalezi na tom, kde se nachazite a vsechny negativa co jsme zatim posbirala byly mimo Londyn…no je to tezky to nerikam…a kazda situace ma jiny reseni a jiny posudky…ja budu rada kdyz mozna dostanu house benefit a to budu muset podstoupit peknou tahanici atd…a narok taky na nic nemam protoze nespadam do tabulek…ale vim od znamych jak na to byli oni a jak to resili a jak to dopadlo…a dovolani je vsude - jen se musi jit a rvat s nima o sva prava a ne kazdy na to ma silu, zaludek a cas…ja jen vim, ze pro spoustu lidi je tady vetsi sance prezivat nez v CR…kdyz beres 450GBP mesicne a platis 330GBP za bydleni - prepocitavam Koruny..a jsi v praci 14hodin…tak vim, ze tady v UK specialne v Londyne vydelas za 8hodin prace denne neco kolem 900GBP zase jde o to co kde delas atd beru ted prace prez napr. agentury -jako samostatnej jedinec, novej ve meste…ale jsi schopnej bydlet kol 350GBP - share flat…no ale mas sanci si neco usetrit atd a najit lepsinormal pracia najit treba vlastni bytecek - coz neni jednoduchy uplne..ale vse ma svuj cas..a jako matka s detma mas taky urcite sance…ne vzdy ne za kazdou cenu a ne vzdy ti daj vsechny typy benefitu co zazadas ale vzdy najdou reseni jak pomoct - aspon tady v London…ale zjistuji ze vse zalezi na miste kam jdes zadat a na tve situaci a pristupu k nim…no nenirikam ze to je lehky al eje tu vic sanci se dostat trosku na lepsi nez v CR…tot vse..jen mi je divny co pises, jak s tebou zametli, to bych si taky nenechala libit kor kdyz mas odpracovane roky atd…to by koukali…
a hlavne na tyhle benfity mas narok jen po urcitou dobu, nez se „zotavis“ atd, takze jako individualni pomoc v tezkem zacatku ci pri ztrate prace atd, te nikdo nesmi poslat naulici atd..taky za poslednich 5 let se v tom delalo spoustu zmen a specialne ted od noveho roku je atam zase spousta zmen a uprav, takze uz nedosahnez tak lehce na veci co jeste pred 2 lety byly temer jistota… ![]()
@chijioke Sever Derbyshire, u Peak district
Ja nevim, jak to v CR chodi, jen vim, ze co jsem tam vraceli znami zpet z UK, tak maji praci, postavili baraky a zije se jim dobre
Ja sla po skole, dopilovat anglictinu a jsem tu pres 10 let
no jsem taky pripad.
Ja se jen obcas kouknu na jobs.cz nebo podobne stranky a vidim, kolik se tam da vydelat v mem oboru. Jasne, kde je psano, ze by vybrali zrovna mne…
No ja doufam, ze ten benefitni system zmeni uplne. at davaji skolku skoro zadarmo pracujicim, ne tem, co berou income support ![]()
@webparazit jeee tam musi bejt hezky…ja jsme North West London do centra to mam 20min metrem…no ono co clovek to nazor a zkusenost…je to vsechno desne individualni jak situace tak jejich reseni…v kazdym pripade,,,verim, ze nekomu zahranici nesedne a spis se v tom placa a po navraceni do CR si uvedomi za co, kde „zabrat“ pouceni z „ciziny“ a ve sve zemi se vzchopi…a zase znam lidi co v CR byli uplne ztraceni, bez sance a po vycestovani, ze jim teprve otevreli moznosti a sice prvni rok dva valcili al eted maji praci s hodne slusnym platem, utahnou barak, auto a maji cas na deti, na zahradu, na vylety, na krouzky pro deti a zije se jim jak se jim nesnilo…asi zalezi na povaze, na pristupu a hlavne na stesti…kdyz mas „smulu“ muzes bejt kdekoliv a furt se to bude nekde „pokakavat“…tak drzim palce vsem at se jim dari a vyresej nejak sve situace…hlavne problemy neignorovat oni mrsky pak rostou vic a rychleji…
![]()
@chijioke a nakonec jsme tam, kde jsme byli -kdo si umí benefity vyřvat, tak je má, kdo pracuje, tak je nemá. kde je teda ten rozdíl?
![]()
@El-Brno to je prave ta otazka…ono to bude asi hlavne v lidech a nature a nutnosti potreby
Také je otázka co je to vlastně ta „kariéra“, že. Pokud je zakladatelka tak vysoce specializovaná a zaměřená na nějaký exkluzivní obor, nebo tam chce dělat kariéru za kasou v supermarketu - nadneseně řečeno. On je všude chleba o dvou kůrkách. Otec dítěte pokud by nesouhlasil, tak by se taky mohl obrátit na nějaké ty zájmové skupiny otců, co bojují za svěření dětí do své péče a dítě by se pak tahalo roky po soudech a nakonec by nemělo „kořeny“ nikde…Vážně těžká věc. Každopádně to odnese dítě, a to je mi líto.