Může mi ex zakázat odstěhovat se do zahraničí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.4.13 21:06

@Saroya děkuju. Já tohle řeším už skoro rok. Ale teď právě i máma přišla s tím, že by tam odešla, hlavně za tátou. S mámou navíc teď i bydlíme. A taky ta pracovní příležitost a vůbec ta životní příležitost. A představa, že tady jestli odejde i mamka zůstanu vlastně sama, protože mi to „zákáže“.. já nevím. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 21:14

@dana59 Tak samotnýho ho poslat nemůžu musela bych letět vždycky s ním. Jeho máma nemá o syna vůbec zájem, to by nešlo. Ale ten každý pátý týden by mohl jít, ale co až začne chodit do školy. To nevím jestli by bylo dobré 4týdny anglická škola a týden česká. A zas bych musela mít já volno v práci a zustat tady taky týden, nebo letět na otočku se synem sem a za týden zas pro něj. No možná by to šlo nějak doladit ale.

• Citovat
  • Upravit
13119
15.4.13 21:18

O škole vůbec neuvažuj. Chudák by musel splňovat obojí školství určitě by ho tady nenechali chodit jeden týden v měsíci do školy jen tak, musel by se učit,,, v obou dělat zkoušky atd… Školka by byla fajn, ale školu ať má jen jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
15.4.13 21:21

Víš, nekoukej moc dopředu, co bude za tři čtyři roky. To už bude situace úplně jiná. Škola bude škola, tak to bude muset brát i ex. Čas potom situaci možná vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 21:22

@ynax právě. To pak jedině přeba jednou měsíčně na prodloužený víkend pokud by mu to ve škole umožnili.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 21:24

@dana59 To je pravda. děkuju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22939
15.4.13 21:36

Ahoj zakladatelko.
Tento dotaz mě zaujal.
Zkusím Ti poradit. Tady v Česku jsou lidé, kteří se tím zabývají. Bohužel si nevzpomenu, jak se jejich práce jmenuje.
Když se nebudete moci s ex dohodnout, udělají to za Vás, ve Vaší přítomnosti. Nevím, jestli tam bude muset být i syn.

A tady si možná taky lidé vzpomenou, jak se to jmenuje.

Přeji dobré pochopení od ex. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
15.4.13 21:40

@jitka 11
Nejsou to mediátoři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 21:44

@jitka 11 Děkuju za radu.
A podle čeho rozhodnou? A i o tom kdy bude syn lítat za otcem?

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
15.4.13 21:47

Mediátor nic nerozhoduje. Snaží se zprostředkovat dohodu, vyjednávat. Mediace taky může zkončit tak: „dohodli jsme se, že se nedohodneme“. Někdy mediátor pomůže rozproudit zasekanou komunikaci, ale pravomoc k rozhodování nemá žádnou.

• Citovat
  • Upravit
102087
@Anonymní píše:
A podle čeho rozhodnou? A i o tom kdy bude syn lítat za otcem?

Tak oni nerozhodují, oni jsou školeni na to, jak ty dva lidi „dokopat“ k vzájemné dohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
@Anonymní píše:
A podle čeho rozhodnou? A i o tom kdy bude syn lítat za otcem?

pokud myslela mediátory, tak oni o ničem nerozhodnout, ale dovedou vás k tomu, že se dohodnete (resp. výsledkem by měla být vaše dohoda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
15.4.13 21:48

Neznam CR zakony, ale znam to z opacneho pohledu - dite narozene v Anglii a moznost stehovat se do CR :lol:

Otec (anglican) by musel souhlasit s tim, abych se s ditem do CR odstehovala, pokud by nesouhlasil, znamenalo by to pro me pripravit si dobry podklad pro soud, abych presvedcila soudce, ze cestovani je v zajmu ditete (umozneni lepsiho zivota) a ne k tomu, abych mu zakazala styk s tatou.

Ja mam dceru po rocnim tahani se po soudech sverenou do pece, prvni 4 mesice mi zabavili i jeji pas (standartni proces)Ted muzu odcestovat do CR jen na mesic bez dovoleni otce.

Ale jak jsem psala, neznam, jak je to v CR.

Pokud se budete se synem stehovat do Anglie, mas dobre promyslene skolstvi vs prace? Skolky tu nefunguji na stejnem principu jako v CR, od 3 let od dalsiho skolniho roku dostanete zadarmo jen 15 hodin tydne. Nas treba stoji skolka od 0800 do 1300 18 liber na jedno dite na ten pul den. ted jsem malou zapsala do skolky, aby se doma nenudila, na dve dopoledne v tydnu a ta sranda me stoji 150 liber mesicne.
27/5 mi konci materska, mela bych se vratit do prace a skolka pro obe deti me vyjde na 1440 liber na 20 pracovnich dni :roll: :roll: A to nejsme nikde kolem Londyna.
Od 4 let uz dostane skolku do cca 15, nebo 1530 hodin, ale zase na full time bude tezky pracovat (kdo ti bude odvadet dite ze a do skolky)

Psala si, ze tu mas rodinu, tak treba ti maleho nekdo bude hlidat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
15.4.13 21:52

4 tydny anglicka skola a 5ty tyden ceska, to nepujde. musi mit splnenou dochazku do skoly, volno si brat jen v prazdniny, kterych je tady vic nez v CR, ale zase jsou pak hooodne drahe letenky.
Ja mam teda prcky hodne maly, ale kamoska mela problem, kdyz nechavala holku s kaslem a rymou doma. Jednou si ji zavolali i na koberecek, ze tak to dal nepujde. Vim, ze se za to davaji i pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
15.4.13 21:52

Naše zákony taky preferují zájme dítěte - takže kdyby to k tomu soudu došlo, měla bych na místě zakladatelky připravené argumenty, proč mu bude v VB líp než tady. a proto jsem se i ptala, co zakladatelce brání zůstat v Čr… její prospěch je mě jasný, ale dítě na tom moc nevydělá (resp. uvidí častěji dědečka a babičku, což oproti „ztrátě“ kontaktu s otcem je zanedbatelná výhoda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí