Mám už vlastní rodinu, ale nemáme na sebe tolik času

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dadukaa
16.4.13 10:07

Ještě k tomu co ti tu všichni radí bych dodala, že nemusíte jezdit ke každému zvlášť. Psala jsi že máte klidně 8 návštěv za víkend, koho to proboha takhle pravidelně navštěvujete? Normálně bych zavolala švagrové a dalším sourozencům, že v sobotu jste od tří hodin u rodičů, tak když vás chtějí vidět, ať se staví tam. To samé třeba s tetama, ale s tím, že se všichni sejdete u babičky (to je příklad, nevím, s kým se navštěvujete). I tímhle se ti ten počet návštěv sníží a přitom se můžete vidět se všemi, kdo o to budou mít zájem.

• Citovat
  • Upravit
5077
16.4.13 12:15

Ahoj, holky už napsaly vše. Jste rodina a máte mít čas na sebe a to by měla pochopit zase vaše rodina. Bohužel budeš muset být víc sobec a ten čas pro vás si vybojovat i za cenu hádek s ostatními.
A ještě dodám, že u nás je to podobné. Tcháni by chtěli, aby jsme tam byli nejlépe každý druhý víkend, ale jim je zatěžko přijet k nám. Když už 3× do roka dorazí, tak jen na pár hodin a s nějakou trapnou výmluvou večer odjíždí, zatím co my tam máme trčet tři dny a ještě si kvůli tomu brát dovolenou. A taky nějak nechápou, že chceme mít čas pro sebe a taky si chceme odpočinout. Takže jsme návštěvy omezili na co nejdélši intervaly, jezdíme jednou za měsíc a někdy ani to ne a už ani nebudeme provozovat prodloužené víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
16.4.13 14:21

Páni.. Máme něco podobného, ale jak tak čtu, není to tak hrozné jako u vás… Jak psaly holky, jediná cesta je opravdu jen utnout návštěvy. Pokud se budou zlobit i v případě, že jim řeknete, že manžel dělá od nevidím do nevidím a jediné víkendy můžete být spolu, tak je chyba na straně rodiny a ne na straně vaší. Počítej s tím, že to nebude lehké, babičky, tetičky taky chtějí vidět prcka, ale vysvětli jim, že manžel dceru přes týden skoro nevidí kvůli práci a o víkendu si ji absolutně neužije o samotě… Jim nic neuteče, ale vám by mohlo. Obrň se trpělivostí a trvej si na svém, jiná cesta neexistuje :kytka: Jo a důležité - zapoj do toho i manžela! Ty to vysvětli své rodině a on zase své. Ať nejsi ta špatná ty..

• Citovat
  • Upravit
8814
16.4.13 15:18

Holky ti poradily dobre. Zatrhnout navstevy. Ted jste hlavne rodina vy tri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
17.4.13 19:10

Omezte návštěvy z 8-mi na 2 pouze u prarodičů, ostatní tety, strejdové, sourozenci… mohou dorazit k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terka Človíčková
30.9.13 07:08

Nečetla jsem všechno, třeba u to někdo psal… Když chtějí vidět malou vyrůstat, tak ať pohlídají a vy máte čas pro sebe. Vás přece vidět vyrůstat nemusejí ;) A hlavně… Oni se poňuňají s prckem, ale servis obstaráváte vy, jak pohodlné. Já bych to viděla… 1 víkend návštěva (vy, partner, dítě), dva víkendy rodinné (vy tři bez příbuzných) a 1 víkend ať někdo hlídá (vy s partnerem program pro dva). A jestli se to někomu nebude líbit, ať si trhne nohou. To je VAŠE rodina, pokud jí nebudete udržovat, rozpadne se a tetičky a švagrové vám potom nepomůžou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3540
30.9.13 07:24

Já bych si zpočátku vydupala minimálně sobotu jen pro vás.. Až si zvyknou tak jeden víkend jedny rodiče, druhý víkend druzí rodiče další zas jen vy.. jestli vás někdo chce vidět ať se sejde u rodičů nebo přijede v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
30.9.13 10:21

To je hrůza – jediné, co k tomu dodat, že každý extrém je prostě škodlivý. :nevim:

Já stojím na druhé straně tohoto extrému příbuzenských vztahů – nemáme žádné příbuzné, se kterými bychom se setkávali, až mě to kolikrát moc mrzí, že moji kluci neznají žádné tety, strýce, sestřenice apodobně. Moji rodinu tvoříme jenom já, manžel, moji dva kluci a starý 86letý otec, jinak nemáme nikoho - a ani ten otec nemá v podstatě žádný vztah ke mně jako dceři ani k mojí rodině, kterou jsem si vytvořila.

Když se mě někdo zeptá na mou rodinu, tak vždycky odpovím – jo, kdysi dávno, předávno, jsem měla bratra, bezvadného, se kterým jsme si moc rozuměli až do doby, než se oženil a jeho manželka na mě žárlí a nenávidí mě pouze z principu, že jsem „sestra jejího manžela“, protože tam, odkud ona pochází, je prý tato nevraživost zcela běžná. :roll: Kdysi dávno jsem měla maminečku – jedinou blízkou osobu v mém životě, která měla zájem o mě, mé dva kluky, jezdila k nám a prožívala se mnou obě moje rodičovské dovolené, bohužel osud to tak zařídil, že zemřela. :,( A zcela čerstvě před týdnem – kdysi dávno jsem měla i tchýňku s jejím přítelem, dokud jsem se po 17 letech manželství nedozvěděla, jaká jsem „neschopná, nemožná, co jsem to vůbec za ženskou“ – a já naivka za ní jezdila co 14 dnů s kyticí, abych jí úctu a pokoru jako ke staré osobě (je jí 82), kdybych jenom tušila, co si o mě ve skutečnosti myslí, vůbec bych jí nechodila na oči. Nevím, jakou jinou snachu si představovala pro svého vyučeného o 17 let staršího syna než jsem já.

Rodinné vztahy – to je snad jediný kámen úrazu v mém životě. Tak jako se někdo pořád stěhuje nebo rozvádí a tápe s partnery – tak já naprosto tápu v rodinných vztazích. U nás si každý jede jenom na „vlastním písečku“ a o druhého se nestará. Každá moje aktivita a iniciativa vůči příbuzenstvu se míjí účinkem a netuším, kde dělám chybu nebo proč se nám nedaří udržovat ty „širší“ rodinné vazby – tím myslím sourozence, bratrance, sestřenice, i v podstatě vlastní rodiče - můj otec, tchýně, manželův otec nežije už dávno…..

Takže když čtu o tak těsném a blízkém udržování rodinných vztahů, o tom, jak druzí mají zájem o vnouče, že ho chtějí vidět, navštěvovat, hrát si s ním – tak je mi to spíš líto, že nic takového jsem v životě nepoznala.

Zase naprosto chápu, že čeho je moc, toho je příliš. Chce to najít nějaký ten zlatý střed…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
30.9.13 10:33

Jak už psaly holky, návštěvy jednoznačně omezit. Jeden, maximálně dva víkendy strávíte u rodičů, ostatní příbuzní mohou přijet přes týden (nebo ty s malou k nim) nebo přijedou taky na sobotu k rodičům. Chyba není ve vás, je vidět, že se snažíte, ale tahle frekvence při partnerově práci je dlouhodobě neúnosná. Jaké bude mít vzpomínky na vyrůstnání s dcerou? Že jste jezdili jako šílenci, abyste stihli objet osm návštěv za víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí