V dnešní době svatba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
16.4.13 17:28

Tak hlavně bych se řídila svou hlavou a né podle rodičů. To v první řadě. Jinak do RL bych otce rozhodně uváděla. Ono se fakt stát může cokoliv a ty i dítě zůstanete totálně nezaopatření. My jsme se třeba brali až po narození syna. Manžel by klidně rád i před, ale spíš jsem to bojkotovala já. Svatby nemám ráda, představa mé vlastní mě totálně děsila a vždycky jsem prohlašovala, že svatba nikdy. :mrgreen: Nakonec jsem po porodu syna dostala zásnubní prstýnek s žádostí o ruku. Jsme téměř rok po svatbě a jsem nakonec ráda. Nic se pro nás sice nezměnilo, ale až teprve teď mám takový ten vnitřní pocit kompletní a úplné rodiny se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
16.4.13 17:29

Ano :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
16.4.13 17:30

Já teda nevím, kde jste všechny vyčetly, že chce zakladatelka ždímat stát :roll: Každopádně jednou s tebou má dobrovolně dítě a nenechat se zapsat do RL to je na přespusu (slušně napsáno) na toto bych nikdy nepřistoupila. Ovšem, co se týče svatby, tam je to čistě na Vaší domluvě. JAko svobodná jsem hrozně moc chtěla se vdát, dnes jako vdaná bych se do toho tak moc nehrnula (pro rýpalky vůbec ne kvůli penězům od státu, bože to mě ani nenapadlo. :roll: ),ale je to opravdu jen o tom prstýnku a stejném příjmení nemůžu říct, že bych manžela milovala o to víc jen proto že je to můj manžel a ne přítel. Ano pokud by se mu něco stalo, tak nedostanu nic, ale kvůli tomu jsem si ho nebrala, popravdě nikdy jsem nad ničím takovým nepřemýšlela. Koukám, že jsem asi dost hloupá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
16.4.13 17:32

Souhlasím s většinou. Napřed svatba, potom děti. Nezapsat otce do RL je ubohý! Můj muž by s tím nikdy nesouhlasil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
16.4.13 17:33

Taky rikam jednoznacne svatba, dohodni se s pritelem, mamce je po tom prd.. ona se o tebe starat urcite nebude kdyby se neco stalo..A kdyz uz ne svatba, tak urcite zapis otce do RL. proboha, to je na tom nekdo tak spatne, ze kvuli kackam od statu takto premysli, promin jestli mate jiny duvod, ja tohle tahani penez a obelhavani statu nesnasim.. pokud se mate radi a chcete spolu byt, doprejte dedatku uplnou rodinu i na papire..Vyhody ma oboji, kdyz budes obelhavat stat i kdyz jsi vdana.. Ale ja se vdala, protoze jsme chteli a miluju sveho muze a on me, to byl duvod o nejakych financnich vyhodach ci nevyhodach jsme vubec nepremysleli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
16.4.13 17:34

Svatbu beru z praktického hlediska, když se někomu z vás něco stane, tak informace řeknou spíše manželce než přítelkyni. Sice by to tak být nemělo, ale sama jsem to teď zažila na vlastní kůži. Jak budete dokazovat, že jste přítelkyně? Když bude manžel /přítel težce zraněný? To byl pro mě hlavní důvod ke svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
16.4.13 17:35

@Paradise a muzes mi uvest jiny duvod proc otce, ktery evidentne bude i nadale se zakladatelkou fungovat nenapsat do RL a hrat si na samozivitelku? jiny nez financni duvod za ti nevidim.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.4.13 17:36

Bože, co dneska lidi neudělají pro peníze… je to hnus. Buď se máte rádi a chcete vytvořit rodinu, nebo chcete spolu nezávazně žít jako druh a družka…Ná názor ostatních se vyprdni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.4.13 17:45

@zdendik odpovědi jsem nečetla… ale píšu - nezapisovat do rodnýho listu kvůli penězům je nesmysl… sice ti to krátkodobě může pomoct, ale když ti na to přijdou, tak to musíš vrátit… navíc v případě nějaké nehody nedostane dítě dědictví po otci nebo sirotčí důchod… nebo se pohádáte/rozejdete, tak ho budeš muset zpětně zažalovat o otcovství kvůli alimentům, což teda docela dlouho trvá a zůstaneš bez peněž…pokud otec pracuje a jste manželé, tak když budeš na rodičáku, může si tě odečítat z daní a je za to asi přes 20 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
16.4.13 17:47

Taky hlasuju pro svatbu, ohledne neuvedeni otce bylo vse receno. Dalsi nepatri zakladatelce, to myslim obecne-lidi, co nejvic zdimou stat na soc. davkach, pak stoji v prvni rade pri nadavani na prazdnou statni kasu, zvysovani dani apod.,obcas zapominaji, ze jsou za sebe zodpovedni. A taky nemam rada argument proti svatbe „nepotrebujem na to papir“,vlastne to neni argument, jen omilana fraze, pokud je nekdo dost sebevedomy na takove prohlaseni, ma byt dostatecne sebevedomy na uredne potvrzene partnerstvi, kt. prinasi vice vyhod nez nevyhod.Tim nechci rict, ze mi vadi nesezdane pary, vubec ne, je urcite rada duvodu, proc se nekdo vdavat/zenit nechce, jen neberu vyse uvedeny duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
16.4.13 18:23

Nechápu, že rodiče do vás hustí, abyste se nebrali, to je docela rarita, ne? Obvykle to bývá naopak. Jinak do RL rozhodně zapsat, to by se dítě jmenovalo po Tobě, v RL otec neuveden a přítel by s tímto souhlasil? Svatba je čistě vaše věc. Nevím, kolik vám je, ale budete rodina a měli byste za sebe umět rozhodovat! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
16.4.13 18:37

Hnus. Takhle přemýšlet :roll: Milujete se, chcete spolu žít do konce života? Vezměte se. Nemilujete se, chcete stát odrbat i za cenu nepřiznání otcovství? Neberte se…

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
16.4.13 18:37

@zdendik Jsem určitě pro svatbu, bude to všechno pro vás jednodušší, když čekáte miminko. Na rodiče bych rozhodně nedala, je to vaše věc, váš život, u výroby mimi jste se také neptali, jestli můžete ne? :-) a svatba je krásná, já jsem se vdala z lásky a byl to ten nejkrásnější den :-) a peněz jsme měli maličko, ale zmákli jsme to za pár korun s pár rodinnými příslušníky a jsme spokojeni :-)

• Citovat
  • Upravit
21703
16.4.13 19:31

Tím, že nebudeš mít otce v RL si vůbec nepomůžeš, protože sociálka ti bez otce v RL nedá ani suché H. to je teď po Novém roce po novu, aby se zabránilo takovým lidem, jako jsou tví rodiče, dojit stát :jazyk:
Jo a svatba je spíš sociální kapitál než finanční a je dlouhodobějšího zhodnocení než krátkodobého. Navíc svatbu v současné době uzavírají spíš elity než lůza, protože pro ně je to nejvíc výhodné. Však také podle statistik se nejvíce vdávají vysokoškolačky. Ženy s nižším vzděláním spíše tvrdí, že svatbu nechtějí. Ale někteří psychologové tvrdí, že by ve skutečnosti rády, jenom si je nikdo nechce vzít - těžko říct, jestli je to pravda, ony samy by to nikdy nepřiznaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.4.13 20:05

S manželem a vlastně i celá rodina jsme staromódní, takže svatba ano! Pro nás to pořád smysl má. I manželství má finanční výhody. Daně za dítě, manželku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí