V dnešní době svatba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
17.4.13 10:49

@Virginia, pokud by ti „partneři“ neměli rozdílné trvalé bydliště, tak nedostanou nic. Otec v RL musí být napsán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
17.4.13 10:53

@Hořec no my sice máme rozdílné trvalé bydliště, ale podle mě záleží na žití ve společné domácnosti. Takže podle některých zde jsem blbá, protože papírově bydlím sama a jsem matka samoživitelka a asi bych toho mohla využít. Jenže mě to ani nenapadlo a ani nenapadne, bych si nafackovala, kdyby mě stát živil víc než RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
17.4.13 10:55

Já se vdala, za dva roky jsem ho vykopla a rozvedli jsme se, pak jsem ho vzala zpátky a teprve pak přišlo mimčo. Trvalý bydliště jsem chtěla, aby měl jinde jako dřív, ale pro takovej ten můj pocit, že ho můžu odlifrovat snadno a rychle bez nějakýho dalšího papírování apod…Dávky žádný nebereme i když bych na ně měla nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
17.4.13 10:55
@Bábi Zlopočasná píše:
V dnesnej dobe sa ludia svadbenym vysmievaju.
Kedysi nesvadbenymi pohrdali.

Nevím, že by se vdaným/ženatým ti druzí vysmívali. Ale s „pohrdáním“, že nejsem vdaná a mám děti jsem se setkala. V nemocnici, když jsem ležela s preeklampsii. Ležela tam se mnou budoucí maminka, kterou mi hodně dávala cítit, že jsem méně než ona, protože jsem svobodná. Přitom tuto paní na svatbu pouštěli z nemocnice ve 34. týdnu těhotenství. Měla na pokoji svatební kytku. O dané osobě jsem si myslela svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
17.4.13 12:53

Tak mi jsme asi taky divní sice jsme svoji už šest let, ale trvalé bydliště máme stejně každý někde jinde, já tu, kde bydlíme (našich barák, přestože jsme si tu udělali bytovou jednotku) a manžel u své matky. Pořád mluvíme o tom, že si to převede ale zatím jsme se k tomu ještě nedokopali.Pro rýpalky dávky nepobíráme, tedy krom toho, že jsme na nemocenské. :mrgreen: a půjdu na mateřskou a pak na rodičák. :think:

Ano věřím, že existuje spousta rodin, lidí, osob apod.,kteří se snaží udělat první poslední, aby dostali od státu, co nejvíce, ale házet okamžitě všechny, kzteří nejedou dle vaší lajny do jednoho pytle mi přijde nesmyslný. Potom se divme, proč jsme tak nesnášenlivý národ, když jsme toho svědky den, co den. Jakmile někdo vybočuje z řady je buď divný nebo vyčů. raný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
17.4.13 12:56

Znám taky asi čtyři páry, kteří nejsou sezdaní, děti mají, bydlejí společně a dávky NEPOBÍRAJÍ. Na druhou stranu znám u nás ve městě dost osob (z menšiny),kteří si pravidlně na úřad jednou měsíčně zajdou schrábnou 20.tisíc ne-li víc a jdou zas domů bez starosti, bez účasti na pracovním procesu,apod.Asi mám štěstí na lidi, ale krom těchto neznám nikoho kdo by si pořídit dítě jen kvůli dávkám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
17.4.13 13:03

Jo pokud chceš šidit stát na dávkách a nemít s chlapem společnou domácnost (kvůli kontrolám sociálky) tak se neberte a do RL nezapisuj.

Výhoda svatby a zapsání do RL je i tohle zajištění:
Otec v RL: V případě smrti otce, děti dostanou sirotčí důchod a v případě matka vdovský důchod.
Bohužel stávají se tragické případy, kdy otec zemře při autonehodě a když není ani zapsán v RL, tak ta matka ani děti nedostanou nic.
Když zemře matka a otec není v RL, tak si děti nemůže vzít a děti putují k prarodičům nebo do děcáku. Chceš tohle riskovat kvůli soc. dávkám, které Ti možná ani nedají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.4.13 15:31
@agnes1979 píše:
Ty brďo, tohle FAKT NECHÁPU. Proboha, lidi, vzpamatujte se. Máte v životě nějaký hodnoty, směřování, cíl? Nebo je to jenom o tom „CO TÍM ZÍSKÁM“. To až vláda dá vysoké příspěvky invalidním dětem, tak svoje dítě půjdete omlátit o kámen, aby bylo zmrzačené?
Doprčic, snad si s někým žiju a mám dítě proto, že toho člověka mám ráda, chci s ním být a chceme společně něco dokázat - třeba zrovna vychovat slušný dítě.
Ach jo, omlouvám se, ale tohle mne fakt nadzvedlo.

nějak nevím, co se Ti na tom nelíbí.. z vlastní zkušenosti říkám, že svatba nee, že je zbytečná. Co je na tom špatnýho? nic to nemění na tom, že moje dítě má milující matku i otce, který by za něj položili život a to, že nám to spolu neklaplo, je vedlejší, dítě je to hlavní… a mít invalidní dítě? nevím, mám zdravé, ale i kdyby bylo invalidní, rozhodně bych ho neodložila, protože je to moje dítě a já si ho pořídila záměrně a jsem za to ráda… Mmchdm, já s otcem svého dítka prožila 6 let, v RL byl samozřejmě ihned a vzhledem k mému výdělku jsem měla MD i RD v takové výši, že to vůbec nebyl problém. Nikdy jsem žádné dávky nepotřebovala, takže fakt netuším, na co narážíš. Můj názor, svatba zbytečná, ale jak jsem psala, nechápu, proč zakladatelka nechce uvést otce, to mi přijde dost divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
17.4.13 18:29
@martina.se píše:
nějak nevím, co se Ti na tom nelíbí.. z vlastní zkušenosti říkám, že svatba nee, že je zbytečná. Co je na tom špatnýho? nic to nemění na tom, že moje dítě má milující matku i otce, který by za něj položili život a to, že nám to spolu neklaplo, je vedlejší, dítě je to hlavní… a mít invalidní dítě? nevím, mám zdravé, ale i kdyby bylo invalidní, rozhodně bych ho neodložila, protože je to moje dítě a já si ho pořídila záměrně a jsem za to ráda… Mmchdm, já s otcem svého dítka prožila 6 let, v RL byl samozřejmě ihned a vzhledem k mému výdělku jsem měla MD i RD v takové výši, že to vůbec nebyl problém. Nikdy jsem žádné dávky nepotřebovala, takže fakt netuším, na co narážíš. Můj názor, svatba zbytečná, ale jak jsem psala, nechápu, proč zakladatelka nechce uvést otce, to mi přijde dost divné…

Zbytečná, pche. Leda pro tebe, pro většinu žen je to životní a partnerský mezník :) Jak je důležité překonávat ve vztahu jisté hranice, tak je důležitá i svatba - možná nejdůležitější, obzvlášť pro muže (původně byla také vymyšlená pro muže) - protože jak tak pozoruju, děcko si udělají s každou, co ochotně roztáhne nohy, ale do svatby by jen tak s někým nešli. TO už musí být jejich osudová žena. Takže i když svatbami pohrdají, jakmile potkají tu pravou, hned kupují prsten. Děcko je jim ukradené, jsou sobečtí a udělají si jich kolik chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.4.13 18:37
@PaníBovaryová píše:
Zbytečná, pche. Leda pro tebe, pro většinu žen je to životní a partnerský mezník :) Jak je důležité překonávat ve vztahu jisté hranice, tak je důležitá i svatba - možná nejdůležitější, obzvlášť pro muže (původně byla také vymyšlená pro muže) - protože jak tak pozoruju, děcko si udělají s každou, co ochotně roztáhne nohy, ale do svatby by jen tak s někým nešli. TO už musí být jejich osudová žena. Takže i když svatbami pohrdají, jakmile potkají tu pravou, hned kupují prsten. Děcko je jim ukradené, jsou sobečtí a udělají si jich kolik chtějí

Leda pro ni určitě ne. To je jako bych řekla svatba je mezník v životě tak leda pro Tebe :lol:.

A ještě bych teda reagovala na příspěvek, který si vkládala před tím. Já teda manželství pozoruji spíš v párech, kde je jeden nezajištěný (nebo oba) a chce si tím zajistit určité výhody (jako daně, vdovský důchod, dědění majetku atd.). - Takže mi to moc neštýmuje ty tvoje teorie, že se nevdávají a nežení pouze sociálně slabí a nevzdělaní :mrgreen:.

Asi se pohybuješ v jiné společnosti než já, ale divila by ses kolik znám párů, kde muž chce svatbu a žena ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
17.4.13 18:43

@PaníBovaryová
Zivotni meznik?
Pro me jsou teda mezniky jinde. Treba spolecne deti, svatba je mi srdecne ukradena.
A jsem teda rada, ze se neradim mezi tu vetsinu, pro kterou je svatba nejspis zivotni cil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Š. V.
17.4.13 18:51

Tak my tedy máme dítě a taky nejsme sezdaní. A že by to bylo kvůli dávkám? Ani náhodou!

Ještě než se malá Nell narodila, měnili jsme si trvalé bydliště, abychom měli stejné. Pak jsme zjistili, že už se to do rodného listu nepíše :D

Já bych se třeba ráda vdala, ale zatím nebyl čas ani peníze (Přece jen je pro mě svatba něčím významným, tak to nechci odbýt v džínách na úřadě, když pujdu zrovna kolem. :D)

Jsem pro tradiční pojetí rodiny a férové jednání vůči úřadům. Takže jestli chcete svatbu - udělejte ji. A když otce nezapíšeš do RL, získáš tím možná některé dávky, ale stojí ti to za to? schovávat jeho zubní kartáček a oblečení, kdyby náhodou přišla kontrola ze „sociálky“? A navíc, když v rodném listě bude, může si dítě odečítat z daní - je to kolem 1100 Kč a taky tebe jako manželku na rd (Až 24 000 ročně).

• Citovat
  • Upravit
72725
17.4.13 19:35
@PaníBovaryová píše:
Zbytečná, pche. Leda pro tebe, pro většinu žen je to životní a partnerský mezník :) Jak je důležité překonávat ve vztahu jisté hranice, tak je důležitá i svatba - možná nejdůležitější, obzvlášť pro muže (původně byla také vymyšlená pro muže) - protože jak tak pozoruju, děcko si udělají s každou, co ochotně roztáhne nohy, ale do svatby by jen tak s někým nešli. TO už musí být jejich osudová žena. Takže i když svatbami pohrdají, jakmile potkají tu pravou, hned kupují prsten. Děcko je jim ukradené, jsou sobečtí a udělají si jich kolik chtějí

musím se smát.. svatba je mezník pro chlapa? je vidět, že chlapy zas tak moc dobře neznáš… Pokud chlap není deb. l, tak mu děcko ukradené není a udělá pro něj první poslední.. asi lovíš ve špatných vodách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
17.4.13 20:03

Jsem zastánce nedojení - dojení mi přijde cigánské a já nechci cigánit :roll:.
K tomu důchodovému připojištění - hloupý mi přijdou ti, co si ho platí a ne ti, co si ho neplatí.

@fenny píše:
Já jenom žasnu, kolik lidí odsuzuje „dojení“ státu, cítím z toho trošku zahořklost… Ano, ten systém je nastavej blbě a stejně blbě funguje i celej stát (a půjde to do kytek, to mi věřte), ale proč je špatně najít skulinu a brát? A nechat se státem odírat a nic z toho nemít je v pořádku? Platit si roky sociální a zdravotní, aby to stát rozfofroval a pak si muset zdravotní péči stejně plně hradit, to je v pořádku? Platit si důchodové připojištění a pak slyšet: litujeme, nemáme (a tak to bude), to je v pořádku? Nevim, nevim :roll:
  • Citovat
  • Upravit
Larr
17.4.13 20:05

Blbost a vyčůranost - či spíše v…t - v tom je rozdíl :think:.

@fenny píše:
@Nika079 Tak já jsem (bohužel) taky poctivka, ale nemůžu se zlobit na jednotlivce, kteří využívají toho špatnýho systému. Akorát jim můžu gratulovat, že nejsou blbí :nevim:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky