Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@soleile já bych tu svatbu tay moc chtěla, máma se dokonce nabídla že zaplatí oběd…a ted začíná s timhle, jak bych dostala přídavky a příspěvek na bydlení atd…jako to s tim rodným listem nepřipustim ani náhodou… svatba ted už je na příteli, jak bude chtít…:-) nejdřív chtel a pak máma začla s timhle no…:) a přitom se docela i těší že bude babička, no chápete to? ![]()
@zdendik jen si s tím zahrávej. budeš dělat svobodnou matku, nějaká dobrá duše tě napráská a budeš mít ještě polízanice. Osobně tyhle metody jak očůrat stát nesnáším! buď mám na to si pořídit dítě nebo ne, ale nebudu se spoléhat na to, že mě bude živit stát ![]()
@zdendik pokud vím, tak když je otec v rodném listě, tak mají vdaná i nevdaná nárok na stejné dávky od sociálky. Rozdíl nastává v případě, že se něco stane a třeba odejde partner. Manželství matky tak trochu chrání po materiální stránce.
@paola white zrejme si spatne pochopila, nebo jsem to spatne napsala, ja takove umysly rozhodne nemam, jde mi spis o to ziskat nejake argumenty proti mamce, me je to taky dost proti srsti… jediny co od statu chci je materska, pak rodicovska a nejspis porodne, to snad neni zas az tak moc ne?:-)
@zdendik já to ze začátku taky pochopila, jako že to tak chceš provést.. tááákže.. pokud jsi splnila podmínky na MD, tak jí dostaneš, ať si chlapa vezmeš, nebo ne, to samé RD. Porodé se počítá dle příjmu rodiny, takže záleží na Tobě i chlapovi.. a je šumák, jestli jste svoji či ne.. mamku bych jednoduše uzemnila tím, že jí do toho nic není a rozhodně bych jí řekla, že dítě má otce, tudíž ho bude mít i v RL a dál ji neřešila… ![]()
Kdyz nezapises otce do rodneho listu, tak nemas narok na nejake davky. Nevim ted presne o jake se jedna, ale tak se prave brani stat proti zdimani. Jedina vyjjimka je, kdyz je prokazane, ze zena otehotnela ze znasilneni. A tudiz otce opravdu nezna. Pak na tyto davky narok ma.
Takze nezapsanim otce si spis uskodis nez pomuzes.
A kdyz nebudes vdana, a neco by se nedej boze pritelovi stalo, tak jako pritelkyne nemas narok na zadne informace v nemocnici. Nic ti nereknou a ty musis pockat az dorazi nekdo z jeho rodiny!
@zdendik To by mělo ale záležet na vás a ne na tvojí mamce
Za mě: otce rozhodně uvést, ta svatba tolik důležitá není i když já osobně jsem chtěla nejdřív svatbu a pak se teprve snažit o dítě - i v dnešní době mi přijde normální, když se děti jmenují stejně jako rodiče…
Záleží asi hlavně na vás, ale podle mě je dítě daleko větší závazek než svatba, rozvedeš se poměrně rychle bez problémů, ale dítě budete stejně vychovávat celý život společně (v ideálním případě). Nechtěla bych se jmenovat jinak než moje dítě, ale spoustě párů to zas nevadí. Tvá mamka mě docela překvapuje, moje byla ráda že jsem se vdala:-) A taky se nic po svatbě nezměnilo, kromě mého jména a společného hospodaření s penězi.
@Apaji píše:
@araw
Právě, a také sirotčí důchod. Znám i případy na oko rozvedených. Hnus
Já tohle nechápu a hrozně mě to rozčiluje
fakt, přijde mi to neskutečně nemorální a takového chlapa bych si nikdy nevážila. Tohle já prohlásit před svým mužem, že děti na něj nenapíšem, ať máme peníze, přinejmenším bych přišla o zuby. a proto si ho vážím, bude dřít a o svou rodinu se postará, ale toto ![]()
@zdendik píše:
@araw me se to taky zrovna nelíbí no… nejradši bych se stihla vdát v létě… Chci aby aspon moje dítě mělo přítelovo příjmení, takže rodnej list určitě, ráda bych to příjmení měla i já, ale tím že mu mí rodiče ted nasadili brouka do hlavy tak musim čekat jak se rozhodne:) On má totiž strach že to finančně nezvládneme a bere to ak že každá koruna dobrá no… A jako mýmu tátovi se to taky moc nelíbí, s tim přišla máma:)
Hele, mě nevadí děti mimo manželství, jméno po matce, to je všechno běžná součást dnešní doby, ale nezapsat otce? Co když ho zítra zajede auto )vím, je to hnus, ale co když), tak dítě nemá nárok na sirotčí a vůbec. Prostě je to otec, kór když se stará, nezapsat ho kvůli pár korunám, ale fakt jen pár korunám, mi přijde hnusné. Bych mámu poslala někam a hodně rychle. Každej jsme jinej, mě tohle přijde prostě šílené
@zdendik píše:
@soleile já bych tu svatbu tay moc chtěla, máma se dokonce nabídla že zaplatí oběd…a ted začíná s timhle, jak bych dostala přídavky a příspěvek na bydlení atd…jako to s tim rodným listem nepřipustim ani náhodou… svatba ted už je na příteli, jak bude chtít…:-) nejdřív chtel a pak máma začla s timhle no…:) a přitom se docela i těší že bude babička, no chápete to?
Nechápu, ale prosím tě, promluv si se svým přítelem, nenechávej si nakukávat nic od své matky, nebo skončíš fakt jako samoživitelka, protože ti uteče ![]()
@araw píše:
Hele, mě nevadí děti mimo manželství, jméno po matce, to je všechno běžná součást dnešní doby
No součást dnešní doby to sice je, ale možná jsem staromodní, ale dítěti podle mě akorát plete hlavu, že se maminka jmenuje jinak, než dítě a tatínek, nemluvě o chudácích učitelkách, který pak horko těžko dohledávají, kdo ke komu patří ![]()
Asi jsem taky staromodní, jsem vdaná už 11 let, dítě jsme měli až 7 let po svatbě. A dojit stát, hm, to mě nenapadlo.Asi jsem hloupá ![]()
@Angielek píše:
No součást dnešní doby to sice je, ale možná jsem staromodní, ale dítěti podle mě akorát plete hlavu, že se maminka jmenuje jinak, než dítě a tatínek, nemluvě o chudácích učitelkách, který pak horko těžko dohledávají, kdo ke komu patří
No já jsem jednoznačně pro manželství, ale já jsem jiná. Můj muž je ještě horší, on bez svatby s ženskou ani žít nechce
takže jsme se brali fakt brzo, ale oběma nám to připadá správné, jen, že nejsem puritán, neodsuzuju lidi, co žijí na psí knížku, i když dle mého má manželství nad tím, s někým jen žít mnoho navíc, ale že se mi bytostně příčí nezapisovat otce do RL
@araw píše:
Nechápu, ale prosím tě, promluv si se svým přítelem, nenechávej si nakukávat nic od své matky, nebo skončíš fakt jako samoživitelka, protože ti uteče
Tak tohle je pravda, mám střední sociálně správní a bez uvedení otce v rodném listu, nemáš podle zákona nárok vůbec na nic (myšleno po otci dítěte). A co se týče příspěvku na to bydlení, tak ten se počítá podle osob v domácnosti s trvalým pobytem, ne jestli jsi nebo nejsi vdaná.
Příspěvek upraven 16.04.13 v 16:52