Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Larr píše:
V mém okolí - spíše dělnická třída, žádní bohatí - jsou ti vyčůraní ve finále prohlášeni za totální socky (tedy nemakačenka + íkvé tykve), dost často se jim na ty šolichy přijde a leckdy ještě vrací či platí pokuty a penále - tady já vzteka nemívám - jen se smějeme![]()
.
A tak by to mělo být, když někdo podvádí, tak za to zaplatit, ale v tomhle státě to funguje leda tak na malé ryby. Já bohužel znám spoustu podnikatelů a dobře situovaných lidí, kteří podvádí jako mourovatí a prochází jim to. ![]()
Na druhou stranu, kdybych chtěla být šťoura, tak tím, že se uzavře manželství většina vidí výhodu v tom, že když se něco stane manželka a dítě jsou zaopatřené, ale položili jste si tu otázku, kdo to v tom případě ty vdovské a sirotčí důchody platí? Pak by se to dalo zvrhle obrátit a říct, že ty co se berou parazitují na státě také.
PROSÍM JINÉ ŠŤOURY, JE TO JEN ÚVAHA, NE MŮJ OSOBNÍ NÁZOR!!!
@Paradise píše:
Na druhou stranu, kdybych chtěla být šťoura, tak tím, že se uzavře manželství většina vidí výhodu v tom, že když se něco stane manželka a dítě jsou zaopatřené, ale položili jste si tu otázku, kdo to v tom případě ty vdovské a sirotčí důchody platí? Pak by se to dalo zvrhle obrátit a říct, že ty co se berou parazitují na státě také.PROSÍM JINÉ ŠŤOURY, JE TO JEN ÚVAHA, NE MŮJ OSOBNÍ NÁZOR!!!
Vdovský i sirpotčí důchody se počítají z platu zemřelého, tudíž pokud by to byl nemakačenko, tak důchod není a pokud pracoval a odváděl daně, pak je jedině správné, že se tyto důchody vyplácí. ![]()
@Paradise sirotčí důchody dostanou všechny děti, vdaných i nevdaných ![]()
Mě by třeba zajímalo, pro ty, kterým nepřijde svatba důležitá, jak to oni sami cítí, potřebnost toho „papíru“. Odhlédneme-li od různých finančních motivů.
Protože ten sňatek je přece i právní zlegalizování vztahu. Na mě to dělá dojem, jako bych třeba bydlela v domě, jehož majitel mi na dobré slovo ten dům prodal. Zaplatila jsem za něj, bydlím tam roky, ale - nepřepsal ho na katastru, nepřevedl na mě. Pouze mi řekl, že tam můžu bydlet a dům je můj. Mi to prostě přijde divný, žít nesezdaný a tvářit se, že takhle je to normální. To jen jako obecná úvaha, když už jsme u těch obecných věcí.
@Virginia no chápu, jak to myslíš, ale je to něco jiného. S majitelem si nepořizuješ společný závazek (dítě) a do „katastru“ (RL) jste sezdaní/nesezdaní zapsaní oba ![]()
@Virginia píše:
Mě by třeba zajímalo, pro ty, kterým nepřijde svatba důležitá, jak to oni sami cítí, potřebnost toho „papíru“. Odhlédneme-li od různých finančních motivů.
Je mi to uplne jedno. Nepotrebuju zadny verejny prislib, ani pozehnani spolecnosti nebo neco podobnyho. Nemyslim, ze je svatba az tak zavazujici. Vetsi zavazek jsou pro nas deti.
@Baba Dík.
.
Mně se dnes už nezdá, že by pro kohokoli byly zavazující i ty děti, natož ten papír. To „něco“ je asi v něčem jiném.
A přesto je to pro mě důležité.
¨Tak pro mě svatba je/byla důležitá až od určitého věku, do té doby to byl jen „papír“. Nyní to beru jako další posun ve vztahu dvou lidí.
Jinak jsem někde četla, že pro muže (neříkám všechny) je dítě menší závazek než svatba. Svatba je pro ně jako ztráta svobody
, což je velký zásah do soukromí. Kdežto dítě ne. No a navíc „dělat děti“ je přece baví ![]()
@Larr nee, abys byla vdovou, je podmínkou být napřed manželka ![]()
@Larr no to jak jsi reagovala na můj příspěvek jsem teda vůbec nepochopila…
Už jsem to našla - psala jsi, že nepobíráte žádný dávky - i když by jste na ně dosáhli - tak se ptám - hrdost
nebo co to je ![]()
@Koblížek21 píše:
@Larr no to jak jsi reagovala na můj příspěvek jsem teda vůbec nepochopila…