Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
SVATBA!!! jednoznačně…je to jediná pojistka nejen pro tebe, ale především do budoucna pro vaše dítě…na rodiče se vykašli…je to věc tebe a tvého přítele!!!
Rozhodně at je otec v rodném listu.Ale já po zkušenostech se do svatby nehrnu. Čekám taky dítě s přítelem a pokud to má vydržet, papír k tomu nepotřebuji. Vidím kolem sebe, jak pak manželky musí platit za manžele šílené dluhy, a nikoho nezajímá, že o tom neví, nebo že spolu nejsou, ale nemá ona peníze na rozvod. Jaké dávky? Pokud s ním žije, jsou spolu posuzovaní, tak jak manželé. Nepočítám s tím, že by se něco mělo stát a já pak nebudu mít vdovský důchod? Nevadí mi to. Možná časem se vdám, ale určitě ne ted. Dítě bude mít oba rodiče, vdaná jsem už byla, vím co to obnáší a pak rozvod je nepříjemný. Možná kdybych nebyla nikdy vdaná, vidím to jinak a hrnu se do toho, ale ted už né a spousta mých kámošek je taky na tom tak.Asi je to dobou, ale svateb bude ubývat. ![]()
@araw spíš jestli on na to přistoupí a bude prosazovat názory mé matky, tak ho sama vyženu:D:D miluju ho, ale jestli se rozhodne že nechce být papírově otec, tak proč by s námi vubec měl být, že?
doufam že toto se ale nestane… ale stejne jenom kecam a být bez něj bych nedokázala, takže tenhle příspěvek spíš berte jako vtip:D
@Angielek no to si představte že máma je učitelka a sama na ty jména nadává:D ona to bere tak jenom na chvíli, na pár let a pak zapsat a vzít se:D podle mě magořina no…:D
@moris píše:
svateb bude ubývat.
Nepřipadne Vám, že dneska žijeme v době, kdy je běžné, že se někdo během pár let několikrát rozvede (změní životního partnera), kde se pak vytratila ta partnerská láska? A byla to vůbec láska, když spolu ti dva nevydrží, asi jsem moc velká romantička…
@Stigma Tak nevím jestli bych svatbu zrovna brala jako pojistku ![]()
@zdendik blbost, dneska už je jedno jestli jste svoji nebo ne. Pokud ho nezapíšeš do rodného listu c (což je podle mého minimálně svinstvo, pokud má zájem) tak později budete muset učinit souhlasné prohlášení rodičů u soudu aby ho zapsali, což podle mne za to nestojí. Navíc o „výhodách“ svobodných matek si myslím, že jich moc není, takže to za to nestojí. Já jsem rozhodně pro svatbu z důvodů, které už tu zazněly - minimálně v případě nějakého úrazu, nebo nedej bože úmrtí - pokud by otec nebyl uveden, dítě ztratí nárok na sirotčí důchod. V nemocnici ti nic neřeknou… prostě pokud se máte rádi, čekáte spolu dítě a oba ho chcete, nevidím důvod, proč se nevzít.
Ano, vidím v tom rozhodně klady, když pominu že budete mít pěknou vzpomínku na ten den tak díky svatby budete mít větší odpočty na daních, i při smrti jednoho z partnerů bude mít ten druhý větší záruku, taky při jednáních v různých institucích je lepší být manželé. např. my když si brali hypošku jako svobodní tak nám rovnou řekli že lepší by bylo kdybychom už byli manželé, stejně tak když jsem šla manželovi jednou pro výplatu do práce, dostávali tehdy výplatu hotově a byl v zahraničí, rovnou mi účetní řekla že by mi jí dát nemohla kdybych nebyla manželka
Teda můj manžel, tehdy ale ještě přítel by jistě nesouhlasil s tím, abych ho neuvedla do RD? přijdem i to až nechutný, jak se na všem lidi snaží vydělat.
Právě, že je to tou dobou. Vytratila se tolerance, není manželství zvýhodněno. Nikdy nevíš, jak ten člověk se změní. Propadne chlastu, cokoliv, rozvodem to dnes nekončí. Pokud chlap stojí za,,,dluží výživné, tak bývalá manželka má povinnost ho ještě živit! To dřív nebylo. Prostě jsou dnes situace, které dřív nemohli nastat. Naštěstí mě se to netýká, ale vidím to u kámošky. A na ty co se jim nechce dělat, není metr. Dřív by ho zavřeli. ![]()
@fenny prvořadě se tu řeší hrozná hovadina…je snad jedno jestli čekají dítě, je úplně jedno co říkají rodiče…prvořadé je to jestli se milují a chtějí se vzít…to další je nepodstatné…dle mého ![]()
Možná dřív to měli samoživitelky lepší, ale pokud není uveden otec v rodném listě, myslím, že nemá nárok na přídavky. A proč by měl být otec zbaven povinnosti. K tomu až malé jednou vyroste, líp nese, že někde je otec i když né s nimi, než když má otec neznámý. Může být pak terčem posměchu ve škole, to bych neriskovala.
Ahoj, nečetla jsem celou diskusi. Ale když čekáte dítě se hned brát nemusíte, v rodným listě přítel by měl být zapsán, nikdy nevíš co se stane a vzít se můžete později, mě toto řešení jednou čeká taky, ale já jsem zatím vedená v přítelových papírek jako disponentní osoba, kdyby se něco stalo, až budeme mít dítě v rodným listě uveden bude, i když pak nic nedostaneme, ale zase si ho může dát do daní a pak až bude našetřeno a musíme to stihnout než půjde prcek do školy se vememe
Kdybych byla chudobná tak jsem pro svatbu. Jinak nejsem svatební typ. Takže přesně naopak než Ti radí tví rodiče..