Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty brďo, tohle FAKT NECHÁPU. Proboha, lidi, vzpamatujte se. Máte v životě nějaký hodnoty, směřování, cíl? Nebo je to jenom o tom „CO TÍM ZÍSKÁM“. To až vláda dá vysoké příspěvky invalidním dětem, tak svoje dítě půjdete omlátit o kámen, aby bylo zmrzačené?
Doprčic, snad si s někým žiju a mám dítě proto, že toho člověka mám ráda, chci s ním být a chceme společně něco dokázat - třeba zrovna vychovat slušný dítě.
Ach jo, omlouvám se, ale tohle mne fakt nadzvedlo.
@martina.se píše:
@zdendik já jsem proti, rozvod je zbytečná zátěž.. navíc svatbou nic nezískáš - prstýnek? pocit, že někomu patříš? nwm, pro mě po zkušenostech nedůležité věci. Příjmení si můžu změnit sama, prstýnek nepotřebuju a dítě má v RL otce tak jako tak, takže asi tak.. mmchdm, rozhodně bych otce do RL zapsala.. jednou je otec a pokud jste spolu, tak mi přijde divné, že uvažuješ, že ho nezapíšeš.. však na to stačí zajít společně na matriku..
Ja jsem v tomhle teda konzerva, ale za me svatba rozhodne ano - neberu v potaz finance a jine vyhody. Ale proste pro me je svatba celkem zavaznej akt, jeden dulezitej meznik v zivote a takovej stmelovac rodiny. Deti by meli prijit do sezdaneho svazku ![]()
kdyz dva ziji na psi knizku, tak mi prijde, ze je proste strasne snadne se sebrat a odejit. I kdyz budou mnozi oponovat tim, ze to lze i v manzelstvi.
@Nika079 Tak já jsem (bohužel) taky poctivka, ale nemůžu se zlobit na jednotlivce, kteří využívají toho špatnýho systému. Akorát jim můžu gratulovat, že nejsou blbí ![]()
@fenny ale můžeš
Touhle filozofií politici taky nejsou blbí, když rozdávají zakázky…
@Trojlístek píše:
A co je v dnešní době jinak?Spíš se rozhodněte co chceš ty a přítel.
Nicméně já jsem pro svatbu. Nejen proto, že čekáte dítě.
V dnesnej dobe sa ludia svadbenym vysmievaju.
Kedysi nesvadbenymi pohrdali.
@Nika079 Tak v tomto případě jdu cestou nejmenšího odporu, co já se budu rozčilovat, ani na zprávy už nekoukám. Jednak proto, že mají být těhotný v klidu a pak taky proto, že bych mohla mít u porodu dost problém - dítě by nechtělo ven, kdyby slyšelo, jaký tu vládne bordel ![]()
@zdendik píše:
DObré odpoledne dámy, jaký je váš názor na svatbu? Jste pro neb ne? Přijde vám lepší vzít se nebo ne, když čekáme miminko? (z finančních důvodů). Hustí to do mě rodiče, že by to pro nás bylo prej lepší, zatim se nebrat a nezapisovat do rodnýho listu…
Rodicia asi moc nadejnemu oteckovi neveria a ocakavaju problemy vsetkeho druhu?
Odhliadnuc od pripadov neopodstatnenej averzie voci zatovi, vacsinou sa nanho divaju triezvo a bez ruzovych okuliarov ![]()
Politici jsou hov.ada,ale já jinak mlčím, protože sama bych neměla žaludek jít dělat to co oni. Musel by se úplně změnit systém a tím pádem 75% smýšlení a chování obyvatelstva a to je demagogie ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Rodicia asi moc nadejnemu oteckovi neveria a ocakavaju problemy vsetkeho druhu?
Odhliadnuc od pripadov neopodstatnenej averzie voci zatovi, vacsinou sa nanho divaju triezvo a bez ruzovych okuliarov
Na tomhle možná taky něco bude. Naši mého muže taky moc nemusí a nemuseli od začátku a stejně tak mi máma radila, abych si ho nebrala, já ji ovšem neposlechla.
@agnes1979 píše:
Ty brďo, tohle FAKT NECHÁPU. Proboha, lidi, vzpamatujte se. Máte v životě nějaký hodnoty, směřování, cíl? Nebo je to jenom o tom „CO TÍM ZÍSKÁM“. To až vláda dá vysoké příspěvky invalidním dětem, tak svoje dítě půjdete omlátit o kámen, aby bylo zmrzačené?
Doprčic, snad si s někým žiju a mám dítě proto, že toho člověka mám ráda, chci s ním být a chceme společně něco dokázat - třeba zrovna vychovat slušný dítě.
Ach jo, omlouvám se, ale tohle mne fakt nadzvedlo.
Stoprocentní souhlas. Proto se v dnešní době lidé neberou, dnešní dobu totiž tvoříme my, není to žádná prázdná veličina. A proto je dnešní doba taková, jaká je většina lidí. Povrchní, plytcí, prospěchářští. Kdyby člověk šel po jádru věci, tak se nejspíš rozhodne s někým žít, přede všemi muž i žena vysloví, že si jeden druhého vybrali pro život. Potom plánují děti. Žijí spolu, protože se proto rozhodli a protože chtějí vychovávat potomstvo v normální úplné rodině, dítě má otce v rodném listu, protože je to jeho otec a je tam stejně tak zapsaný a v životě potřebný jako matka.
Nejsem vdaná. Mám se stejným partnerem dvě děti. Stát jsme neždímali - pokud se nepočítá rodičovský příspěvek. Na přídavky nemáme nárok. Všechny úřady na nás pohlíží jako na manžele. Prakticky vidím rozdíl jen v tom, že mi neleží doma papír, v OP mám napsáno svobodná a nemám snubní prstýnek.
Za partnera jsem vyřizovala hodně věcí (nějak na to vyřizování není). Pokud nastal problém, tak mi bylo řečeno, že by to musel vyřídit osobně i když by byl manžel (schválně jsem se vždy ptala).
Pokud chceš svatbu, tak se vezměte. Na rodiče nekoukej. Ti podle mého názoru do toho nemají co mluvit. Oni se vdávat/ženit nebudou. Pokud nemáte peníze, tak zajděte jen na úřad se svědky.
Znám případy, kdy se nebrali schválně kvůli dávkám. Museli mít oficiálně každý jiné trvalé bydliště. Zdá se mi to docela pěkná trapárna.
@Hořec Jsi pravděpodobně světlá výjimka. Těch pár nesezdaných lidí, žijících v partnerství s malými dětmi, co znám, spolu (ne)žijí výhradně kvůli dávkám, včetně tebou popisovaného rozdílného trvalého bydliště.
@Virginia já a víc mých kamarádek máme děti a nejsme sezdaní a rozhodně to není kvůli dávkám, žádné (krom RP) nebereme, ani porodné, zkrátka kvůli penězům to teda není.
Tak já patřím asi mezi ty divné dle okolí. Vdávala sem se v 19,protože jsme chtěli. Na zkoušce svatebních šatů se mě prodavačka ptala v kterém jsem at ví jaké šaty mi má nabídnout
Když sem jí řekla, že se berem z lásky tak se divila, že prý to už není dneska v modě. Kamarádky mi to rozmlouvali atd. S manželem jsme spolu 11 let máme 2 děti a zatím jsme štastní.
@Nika079 no i ta demokracie je tu taková napůl, tady je všechno napůl, nedomyšlené.. ale máš pravdu, že jsme se nenaučili za to nést odpovědnost..