Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, že se to tu řeší denně, ale kamarádka mě poprosila, ať se zeptám.
Kamarádce je 30, jejímu muži 49, jeho bývalé ženě 49 a jejich dceři 22.
On se zamiloval před 2 roky a v lednu letos byla svatba s mojí kamarádkou (bezdětnou), mimi si přeje, zatím se nedaří.
No a o co jde. Kamarádka se nervuje při každém zvonění mobilu, že to bude bývala a že bude něco chtít, drobnosti, kvůli společné zahradě, společnému psovi (mají psa ve střídavce )aj.
Nijak ji uklidnit neumím, koneckonců věděla do čeho jde, ta ex není žádná hysterka ani příšera, znám ji od vidění, ale je pořád lítostivá, že se rozvedli po 24 letech manželství a tak se snaží stále komunikovat.
Nějaká rada?
No a dcera, je dospělá, studuje medicinu, chodí k nim ob týden v neděli na oběd, tykají si, až sem dobrý.
Jenže, dcera neustále tatínkovi hustí, jak je mamka sama, neš´tastná a znáte to.
Já osobně se dceři ani nedivím, nechtěla bych být v pozici ex, ale kamarádka to prožívá krutě a skoro lituje, že si manžela,,vybojovala,,, on zprvu nechtěl rozvod, ale ona že buď rozvod nebo rozchod.
Není mrcha, ale zamilovala se a on taky!
Nějaká rada?
Radu nemam a ani necitim potrebu tvoji kamaradku litovat, pokud rozvod nebylo jeho svobodne rozhodnuti, tak co ted jako ona ceka??
@rachel55
Já to tuším, že politování asi nebude, ale mně se to osobně taky nelíbí, nicméně znám ji od školky, ráda bych ji poradila.
Holt se musí smířit s existenci exmanzelky a tím, ze po 24 letech manzelstvi bude mít s manželem navzdycky něco společného a budou spolu komunikovat…
Osobně mi kamarádky teda líto není, protože rozvést chlapa není věc, kterou bych schvalovala. Zamilovat se je fajn, ale jsou určite hranice, přes které se nechodí. Jenom aby se na ni někdo v padesáti taky nevykaslal a nenechal ji samotnou ( u ženský fakt super vek
). Asi by se ji to moc nelíbilo…
@luca001 To by snad nepřežila, ona je těžce zamilovaná, jako vážně.
Ahoj, já bych si nejprve položila otázku proč se nervuju při každém zazvonění telefonu??? Z čeho má vlastně strach? bojí se že se ten její vrátí k ex? Že se oni dva baví, třeba už jen kvůli psovi, kterého mají ve střídavce na tom není nic špatného, podle mě má pořád trochu strach, že ji opustí a vrátí se k ex. Dcera si myslím taky zvykne, ono 24. let manželství nejde utnout ze dne na den, ONA tu bude pořád, pokud to kamarádka nedá, bude to muset ukončit a jít o dům dál… nebo alespoň k psychologovy. ![]()
Mám něco podobného… Můj nynější přítel se rozvedl před 2 lety a nyní žijeme spolu. Rozvedl se proto, že jeho exka začala pít a to hodně a dělala všem peklo, už to nevydržel a rozvedli se. Začala jsem s ním žít já…denně od ní několik opravdu hnusných telefonátů a smsek. To trvalo půl roku. Byl z toho nervozní a nepříjemný, ale nakonec jí vždy tak nějak pomohl. Samozřejmě se to odráželo na našem vztahu a já od něj odešla. Po měsíci jeho proseb at se vrátím, že už se změnil, jsem se vrátila. Je pravda, že ještě chvilku prudila, občas přijde hnusná sms, ale opravdu už jen strašně málo. Říká mi, že na ní zapoměl, za to všechno co jemu a dětem udělala, nemyslí na ni. Ale pokud v rozhovoru na ni narazíme, nebo na jejich život spolu, vidím, že ho to mrzí, je zklamaný, že to nedopadlo, jak si představoval, měl představu úplné fungující rodiny. Nepovedlo se to a jeho to žere. Je mu 50 a byli spolu 30 let. Měj je 40 a občas si říkám, proč v tomhle mám žít. Nikdy asi nebudu první. Nebo nevim.
Nechci byt hnusna, ale kdyz je tak tezce zamilovana, ze by to neprezila, tak jiste dokaze pochopit i tu byvalou manzelku
@Lenka002 píše:
@luca001 To by snad nepřežila, ona je těžce zamilovaná, jako vážně.
No, jestli si našla chlapa o 20 let staršího, tak je malá pravděpodobnost, ze ji sedmdesatiletej děda pošle do haje ![]()
@luca001 píše:
No, jestli si našla chlapa o 20 let staršího, tak je malá pravděpodobnost, ze ji sedmdesatiletej děda pošle do haje
tak tím bych si nebyla tak jistá…jedna paní, co ji znám pracovně, tak si našel ji (její muž),jako o dvacet let mladší - ona kolem 50 let, on 70 let. A tak si říkala, že když už má o dvacet mladší, že už si jinou nenajde a ono jo. Našel si 34-letou a opustil ji, takže tak…
@Lenka002 píše:
ale kamarádka to prožívá krutě a skoro lituje, že si manžela,,vybojovala,,, on zprvu nechtěl rozvod, ale ona že buď rozvod nebo rozchod.
no jo, to má holka těžký, když dohnala k rozvodu chlapa, který se rozvádět nechtěl, tak je jasný, že má nervy z toho, že on by mohl litovat a chtít se vrátit k exmanželce, přeci jenom čtvrt století společného života je čtvrt století a asi zas zas tak špatné nebylo, když chlap o rozvod ani nestál… jenže o dvacet let mladší milenka je o dvacet mladší milenka, to je jasný, že měl dilema, ono chlapům jeho věku se často zblázní hormony ![]()
tady je každá rada drahá, to si musí holka srovnat sama v sobě. bod pro ní je ten, že se chlap rozhodl pro ni. teď už je to jenom o tom, nakolik mu věří, že odchod k ní byl jeho rozhodnutí a že ho nelituje ![]()
Radu opravdu nemám. Jen jestli nenadskakuje, protože má špatné svědomí, že když kvůli ní mohl odejít od manželky, jestli by náhodou nemohl odejít zpátky. co když to není tak ideální jak to líčí a právě proto se toho bojí? Protože jinak snad musela počítat, že 24let manželství zanechává nějaké pouto a budou si mít vždy co říct.. Takže pevné nervy a poradu s psychologem, aby se z toho nesesypala..
@kočička Evička píše:
tak tím bych si nebyla tak jistá…jedna paní, co ji znám pracovně, tak si našel ji (její muž),jako o dvacet let mladší - ona kolem 50 let, on 70 let. A tak si říkala, že když už má o dvacet mladší, že už si jinou nenajde a ono jo. Našel si 34-letou a opustil ji, takže tak…
Nebyl to Kaja Gott?
@kočička Evička píše:
Cipernej dedula ![]()