Mutace leiden a MTHFR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
11.10.10 20:07

Na stitnou zlazu my brali krev na hematologii prej nebyli uplne v poradku a nic vaznyho to nebylo,ale prej pro jistotu my vezmou krev jeste jednou a pak by se to lecilo praskami. Rikala jsem to svy doktorce a ta rikala,ze stitna zlaza na to nema vliv. Prej kdyz ma nekdo s tim problemy,tak ma miminko mensi nebo vetsi,ale prej se kvuli tomu nepotraci,tak uz fakt nevim. Ale kazdopadne vam vsem moc dekuji a pak napis jak tvoje sestra dopadla at mate vse v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
11.10.10 20:24

ale vždyt potraty jsou oblast neprobádaná ,mě zjistili problémy z ŠŽ až v těh.a to mě teda hnali strašili,že budu mít debilní dítě nebo potratím.

No taky doufám ,že ségra nebude mutant jako já :)
Díky a tobě přeju štěstí at se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.10.10 20:32

:oops: se omluvuju,jsem vytuhla po noční :oops:
Pavlaksestru určo na vyšetření,ode mě musely z rodiny všechny ségry a i mamina 8-o ségry to mají taky ale o dost slabší než já takže nemusí na kontroly jen při obtížích a kartičku taky nedostaly :nevim:
podpisky si zapneš nahoře nad stránkou-je tam zobrazovat podpisy :wink:
já si při druhém IVF píchala Fraxiparine a teď jsem dostala Clexane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.11.10 12:55

mám homozygotní mutaci mthfr

v r.1991 se mi narodil syn a v r.1992 dcera.O své nemoci jsem nevěděla.Akorát mě během těhotenství trápili křeč.žíly.V r.2001 jsem podstoipla operaci varixů a dostala jsem trombozu.2 měsíce to na pírkáči v MB nepoznali.Až doktor v Praze mi nasadil warfarin a doporučil hematol vyšetř.Zjistila se, že mám homozygot mutaci, sestře zjistili heterozygot mutaci.Dlouho nemohla otěhotnět,když se jí to podařilo,několikrát o těhotens přišla a pak musela těhotenství přerušit z důvodu rozštěpu dítěte.Letos v jejich 34 letech se jí narodila zdravá holčička.Já mám děti zdravé,lékař mi řekl,že jsem rodila velmi mladá (v 19 a a ve letech) a proto bylo vše v pořádku.Prý s přibývajícími lety je to horší.Před 6 lety jsem otěhotněla (r.2004)a byla jsem překvapená co vše bych musela podstoupit.Píchat si inj na ředění krve.Při odmítnutí těchto inj musíte podepsat něco jako revers,aby byli lékaři chráněni.Když jsem chtěla vidět statistiku narozených dětí jejichž matky jsou podobně nebo stejně nemocné,nepochodila jsem.Prý žádná není,děti,které se dosud narodili jsou zdravé.Nevěřila jsem tomu a při těžkém rozhodování jsem nakonec podstoupila miniinterupci.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.11.10 13:02

Toto onemocnění mají spíše ženský než mužský.Ale mí rodiče to mají oba.Sestra ji má taky a dokonce i má dcera.Syna jsem na odběr krve nedostala,takže u něj nevím.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.11.10 13:04

Některou z mutací MTHFR má půlka populace, možná více. A je zastoupená u mužů stejně často jako u žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
26.11.10 13:08

A chci se zeptat,to jsi šla na miniinterupci je kvůli tomu že sis nechtěla píchat injekce?Jen mě to zajímá.Mě taky v těhu zjistili mutaci MTHFR a nařídili mi píchat injekce od 4 měsíce a mám zdravýho kluka.Moje sestra a máma mají LeidenZjistili to díky mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
26.11.10 13:35

Píchání injekcí na ředění krve je hlavně prevence. V těhotenství je vyšší riziko trombózy, takže to nemá vliv na to, jestli se dítě narodí zdravé, spíš aby byla zdravá matka, aby nepotratila a aby nevznikla sraženina v pupečníku a dítěti nehrozila malá výživa. Mě by nenapadlo injekce odmítnout 8-o . Asi je to tím, že jsem trombózu měla, v mozku a díky, víckrát ne :cry: .

Jani: co tě vedlo k odmítnutí injekcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
10.12.10 21:35

Ahojte, mám deficit proteinu S. Před dvěmi měsíci se mi narodil mrtvý chlapeček v 37.týdnu a kdybych si pár týdnů předtím píchala miniheparin či něco obdobného, nestalo by se tak. Trombóza se utvořila v pupečníku, díky tomu vznikly na placentě mnohočetné infarkty. Do té doby jsem o ničem nevěděla.Jistě chápete, že z mé zkušenosti bych radila všem injekce neodmítat. prakticky žádné vedlejší účinky to nemá, zato následky jsou obrovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
10.12.10 21:42

Veroniko: to je mi moc líto :cry: :hug: , proto jsem ani necekla a píchala injekce. Příště doktoři všechno pohlídají, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.3.12 16:39

ahoj, obnovuji tuhle diskuzi, mam mutaci leiden a mthfr oboji heterozygot. Hlidaji me na hematologii uz od 5 tydne. Chtela jsem se optat na to, jake jste mely hodnoty d=dimeru v prubehu tehotenstvi. Jsem skoro na konci prvnim trimestru a mela jsem 0,68ug/ml coz je zvyseni nepatrne od minule. Podle doktorky zatim ok a neni treba davat heparin. Jenze jsem stale takova nejista, jestli je to v poradku ta hodnota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
22.3.12 17:44

Na kontrolu jdu příští týden, ale ve 25tt jsem měla D-dimery 340. Mám fraxiparín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.3.12 17:47

no ono to pry stoupa umerne s tehotenstvim, nevis v jakych jednotakch jsi to mela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
22.3.12 17:51

dimery mám v jednotkách mg/l a anti Xa U/ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.8.12 18:46

Ahoj obnovuji diskuzi, chtela jsem se optat, mam leidena, picham clexane 0,4 hodnoty stale stabilni od doby co si aplikuju injekce. Slysela jsem, ze se ma hlidat velikost mimca, mne moje doktorka meri pravidelne, naposledy v 21 tt, v 25tt kontrola srdce, ale bez mereni. Ted jsem 29tt a mam jit do poradny, mam se prihlasit o mereni? Vyjadrila se v tom smyslu, ze staci v 31tt na velkem utz. Merili vam doktori mimca casteji nebo jste dokonce chodily na prutoky pupecnikem? Dekuju moc jestli se nekdo ozve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí