Mutace leiden a MTHFR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
173
22.10.19 12:08

Mutace

Ahoj holky, mám dotaz. Jsem cca ve 4.tt. Na ultrazvuk jdu v pátek, zatím nebylo nic vidět. Mám leidenskou mutaci heterozygot i homozygot, kdy by mě měl Mudr. Poslat na hematologii? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
22.10.19 14:04

@kristynkaa tam mas jit, kdyz vis, ze jsi tehotna. Kdyz vis, ze tu mutaci mas, tak by te meli poucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
22.10.19 14:57

A to nepotřebuji žádné potvrzení od doktora, že jsem těhotná? Mudr mi říkal, že mi dá potvrzení a následně se mám objednat, ale že první chce vidět Mimi na ultrazvuku, že je vše ok. Bojím se, abych o něj do té doby nepřišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
22.10.19 22:23

@kristynkaa nic nechteli. Tak nekde davaj prukazku az od 13tt to uz je dost pozde.
Zavolej na hematologii, tam ti řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.10.19 10:28

Ahoj, tak jsem volala na hematologii a byli nepříjemný, sestra se mě ptala co vůbec chci, čekala jsem rady spíš od nich…
Chci se holky zeptat, podle čeho se určuje, jaké injekce dostanu? A co když mi žádné nebudou chtít dát? Děkuji za rady… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
23.10.19 11:32

@kristynkaa ja zadne nemela, az po cs. Ale obe tehotenstvi srazlive faktory v norme, zadny potrat. Jsem leiden heterozygot, mthfr si nepamatuju. Ve zprave z hematologie mam primo „pri zjisteni gravidity kontrola co nejdříve“. Mthfr je tam napsano ze na srazlivost vliv nema, jen na preeklampsii.
Delaji krevní testy. Vzdycky mluvila hlavne o ddimerech, ze jsou v norme. Sleduji i dalsi faktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.10.19 13:21

Zjistili mi to po porodu, mám v kartičce napsáno heterozygotní FV Leiden homozygotní MTHFR A1Z98C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.10.19 21:23

Tak jsem si vydupala hematologii zítra…holky, co si mám nechat napsat? Pochybuju, že mi něco poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
24.10.19 11:25

@kristynkaa ahoj, ja mam taky leidena heterozygot a po dvou potratech si picham injekce hned od zjištění těhotenství a jeste k tomu beru prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.10.19 20:47

Ahoj, já byla dnes na hematologii a doktorka mi řekla, že se vlastně nic neděje, že mi nic není a nepotřebuji injekce. Že prý až ve třetím trimestru… docela se bojím :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
24.10.19 20:50

@kristynkaa pokud jsi nikdy nemela zadne problémy, tak se injekce nedavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
14.3.21 01:36

Ahoj, plánujeme teď další pokus o těhotenství (už čtvrtý, zatím to nevyšlo) a mám také Leidenskou mutaci a MTHFR - obojí naštěstí jen heterozygotní. Tak jsem si říkala, že by bylo fajn obnovit tuto diskusi…

Jste na tom teď někdo podobně? Od kdy si ředíte krev a jak? Já mám brát prášky ihned od pozitivního domácího testu, ale raději jsem si ho vzala dříve, protože mám zvláštní příznaky. Ještě je ale brzo na test, tak jen tak pro jistotu, abych to nepodcenila. Už bych opravdu chtěla, aby to vyšlo. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.21 03:21

Mam jen MTHFR. A to se samo o sobe nebere v potaz. Gynekolog rikal, ze si toho vubec nemam vsimat. A v tehotenstvi nebyl jediny problem. Spis me ceka mrtvice a embolie. Vsichni clenove rodiny s touto mutaci meli 2-5 mrtvic nebo embolii hned po ctyricitce.

• Citovat
  • Upravit
1047
14.3.21 09:00
@Anonymní píše:
Mam jen MTHFR. A to se samo o sobe nebere v potaz. Gynekolog rikal, ze si toho vubec nemam vsimat. A v tehotenstvi nebyl jediny problem. Spis me ceka mrtvice a embolie. Vsichni clenove rodiny s touto mutaci meli 2-5 mrtvic nebo embolii hned po ctyricitce.

Pouze s MTHFR té mrtvice ani embolie nečeká, to měli nejspíš všichni členové ještě něco (Leiden, protrombin). MTHFR, kór v heterozygotní formě (nevím, jakou máš) vpodstatě ani není trombofilní mutace. Je tam nebezpečný akorát homocystein a tam se dá hladina regulovat zdravým životním stylem a doplňováním kyseliny listové ve správné formě (methylfolát). Akorát to trvá, tak proto se kyselina listová doporučuje užívat už alespoň čtvrt roku před tehotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí