Muž bere RP, žena mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jako pobírat ho můžou, ale budou ho muset vrátit
Takže jo, máš samozřejmě pravdu ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš pravdu ty a pokud by to tak fakt udělala, tak i kdyby jí to prošlo, tak nakonec se na to přijde a peníze bude muset vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolínka12 děkuju, a jak jí to logicky vysvětlit, proč to nejde…
ona pořád tvrdí, že než se to nejmladší dítě narodí, tak ten rodičák brát může…že je jedno, že ona bude brát PPM, že je to stejné, jako by byla v práci.
Já jen vím, že to nejde, ale neumím jí vysvětlit proč ![]()
- Citovat
- Upravit
Máte pravdu obě dvě
ona ji pobírat může, ale až se na to přijde a ono se na to přijde, tak budou muset ty peníze vrátit a rozhodně ne po splátkách. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@karolínka12 děkuju, a jak jí to logicky vysvětlit, proč to nejde…
ona pořád tvrdí, že než se to nejmladší dítě narodí, tak ten rodičák brát může…že je jedno, že ona bude brát PPM, že je to stejné, jako by byla v práci.
Já jen vím, že to nejde, ale neumím jí vysvětlit proč
Jednoduse nemuze pobirat dve davky soubezne.
At se jde informovat na UP. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka ona tvrdí, že nebude pobírat 2, ale jen jednu. Ona PPM na nenarozený dítě, manžel RP na nejmladší dítě v rodině.
Omlouvám se, ale argumentuju tak, jak ona argumentuje mě…a já jsem z ní už docela rozhozená…nahlodala mě tak, že jsem si šla hledat zákoníky, jestli tam není nějaká novela, co jsem já doma ![]()
- Citovat
- Upravit
A nemohla by si ted ten rodicak navysit, aby to vycerpala jeste pred nastupem na materskou? Tim by se to cele vyresilo, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proste ji rekni ze se to pobira na nejmladsi a je jedno jestli to pobira muz nebo zena vzdycky to jde na jedno dite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majdula83 bere maximum
@kattkka já jí to říkám..ale ona mi na to řekne: však jo. Rodičák budeme brát jeden, na nejmladší dítě a bude ho brát manžel. Já budu brát PPM, než se malej narodí. Dnem porodu zrušíme RP, já doberu PPM a nastoupím na rodičák s nejmladším dítětem…
On na to asi logickej argument není..protože jak to takhle říká, tak mě to zní logicky - jen vím, že to prostě nejde!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Majdula83 bere maximum
@kattkka já jí to říkám..ale ona mi na to řekne: však jo. Rodičák budeme brát jeden, na nejmladší dítě a bude ho brát manžel. Já budu brát PPM, než se malej narodí. Dnem porodu zrušíme RP, já doberu PPM a nastoupím na rodičák s nejmladším dítětem…On na to asi logickej argument není..protože jak to takhle říká, tak mě to zní logicky - jen vím, že to prostě nejde!
Neni to logicke. Proste je to jednoduche dve davky soubezne brat nemuzou davka je vyplacena ndite byt narozene nebo nenarozene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vybavuju si, že jsem do nějakého lejstra psala, že právěže pobírám jednu a ne jinou dávku, respektive že RD ukončuji a nastupuji na MD (narození druhého dítěte)… tak to se bude holka divit, až jí na to přijdou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den všem,
chtěla jsem se zeptat:
kamarádka je na rodičovské dovolené do srpna 2013 (do 2 let věku dítěte), v červenci 2013 čeká další dítě a tvrdí mi, že až na konci května bude nastupovat na mateřskou, tak rodičovský příspěvek přepíšou na manžela, který ho bude čerpat. Říkala jsem jí, že je to blbost, že RP se vždy čerpá jen na nejmladší dítě v rodině, ale ona tvrdí, že to tak do porodu půjde (jde jí jen o měsíc a půl, co bude na PPM a ještě nebude mít odrodíno).
Tak se chci zeptat, mám pravdu já nebo ona???
omluvte anonym, trošku se stydím, protože mé povolání před dětma byla dávkařka SSP a tak mi je trapně, že to nevím - holt už jsem z toho vypadla