Muž doma nepomáhá, jak u Vás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
8.10.16 22:18
@Inaris píše:
Já vím, jak to myslíš, neboj. :-)
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.10.16 22:19
@Nimie píše:
Heleď, já bych to tak černě neviděla. Znám dost případů, kdy chlap doma nefungoval a pak v jiném vztahu nebyl vůbec žádný problém. A nebylo to tím, že by byl nějak skvěle vychovaný nebo z ničeho nic přehodnotil své priority, ale tím, že žena věděla jak na něj a nenechala si s*át na hlavu.

Manzel je z peti deti a doma se muselo pomahat, jinak by to maminka nedala. Jinak, on je strasne hodny. To ze pomaha a neodmlouva neznamena, ze to zneuzivam… nebo, ze si toho nevazim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.10.16 22:20
@Šarlota4 píše:
V tomhle spise vidim to, ze nove koste dobre mete a chlap se pred novou zenou predvadi co vse zastane a jak mohla exka
nadavat, ze nic nedela.

Po dobu 10, 20 let? :think: to těžko… nehledě na to, že pořadí je jedno - úplně stejně může s jednou fungovat a s tou další ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.10.16 22:22
@warita píše:
Manzel je z peti deti a doma se muselo pomahat, jinak by to maminka nedala. Jinak, on je strasne hodny. To ze pomaha a neodmlouva neznamena, ze to zneuzivam… nebo, ze si toho nevazim ;)

Tak taky mám muže, který je hodný a pomáhá se vším možným sám od sebe, ale nikdy by mě nenapadlo ho ponížit slovy „poslouchá jako hodinky“, to vystihuje úplně jiný typ lidí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.10.16 22:22
@Inaris píše:
Ano, změna podmínek může něco ovlivnit, ale nevěřím, že je to na doživotí. Chlap, který nikdy nežehlil košile, je u druhé ženy taky žehlit nebude. Maximálně chvíli. (To žehlení jsem dala jen jako příklad).
A je taky potřeba vzít v úvahu, že člověk se mění tak, že ve 30ti samozřejmě dělá něco jiného než ve 20ti. Ale partnerka na to, co ten chlap dělat nechce, vliv nemá. Jedině snad megera využívající pohrůžky násilí :-).
Platí rčení „svůj stín nepřekročíš“.
Holky, netvrdím, že mám 100% pravdu, berte to s rezervou, jo? Prostě názor podpořený zkušenostmi.Příspěvek upraven 08.10.16 v 22:21

Ale jo, jen s tebou v tomhle nesouhlasím tak úplně no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.10.16 22:23

Tak já mám též zlatého manžela. Automaticky vynáší koše, plní myčku. Pokud potřebuji aby něco udělal jiného (vysát, umýt podlahu nebo uvařit), tak mu stačí jen říct, ale to je jen zřídka. Jsem doma s malou, tak spíš mu to říkám sem tam aby nezapomněl jak se to dělá :) :). Ale až nastoupím jednou do práce, tak se bude zapojovat už běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.10.16 22:24

Me pritel pomaha se vsim s necim tedy radeji je mnohem akcnejsi nez ja a to dela dvanactky. Ja jsem na rizikovem tak delam jen ty lehci veci. Obcas je tedy akcni az moc :-D hrne se k pracce da vyprat pradlo bohuzel velmi casto obarvuje protoze dava vsechno dohromady a ja to uz nestacim zmercit :-) jinak vysava, vytira, vari, stara se o zvirata, povesi pradlo, uklidi. Vzdycky udela i to co nemusi co bych si klidne udelala sama. Me treba i dela dobre a radost kdyz spolu varime nebo poklizime. Lepsi nez kdyz zenska skace kolem domacnosti a chlap cuci na telku a ani se nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.10.16 22:24
@Nimie píše:
Po dobu 10, 20 let? :think: to těžko… nehledě na to, že pořadí je jedno - úplně stejně může s jednou fungovat a s tou další ne :nevim:

Nedokazu hodnotit, pze takovy par kde jsou spolu 10-20 let a chlap otocil o 180 neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.10.16 22:26
@Nimie píše:
Tak taky mám muže, který je hodný a pomáhá se vším možným sám od sebe, ale nikdy by mě nenapadlo ho ponížit slovy „poslouchá jako hodinky“, to vystihuje úplně jiný typ lidí… :nevim:

Hmmm, tak manzel sem nechodi, takze ho to sotva ponizi. ;) Ono to ostatne bylo mysleno spis s nadsazkou. Kdybych po nem chtela neco, s cim by nesouhlasil, tak by asi logicky neposlechl. Ale docela nam to funguje zatim, takze tak ;)

Mozna jsem trosku dominantni, ale manzel o tom vi a smeje se tomu, nevadi mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.10.16 22:28
@warita píše:
Hmmm, tak manzel sem nechodi, takze ho to sotva ponizi. ;)

To se mi dost příčí taková úvaha. Ostatně tohle je asi jedna z věcí, které mi na ženských kolektivech dost vadí.

@warita píše:
Ono to ostatne bylo mysleno spis s nadsazkou. Kdybych po nem chtela neco, s cim by nesouhlasil, tak by asi logicky neposlechl. Ale docela nam to funguje zatim, takze tak ;)Mozna jsem trosku dominantni, ale manzel o tom vi a smeje se tomu, nevadi mu to.

Chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.10.16 22:29

@klárka14 Nečtu celou diskuzi, reaguju na původní příspěvek. Můj táta dělal něco podobného, máma to s ním vydržela 17 let, za tu dobu ji úplně uštval. Neříkám rovnou balit kufry a hned teď to řešit odchodem, ale jestli s ním není a nebude rozumná řeč, tak moc možností nemáš.

U nás muž sám od sebe taky neudělá nic, ale neremcá, když nestíhám a když mu o něco řeknu, obvykle to udělá. Někdy mu to teda musím několikrát připomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.10.16 22:32
@Inaris píše: Úplně v pohodě, však já to taky neprosazuji jako jediný správný názor :-).
Zázraky se (možná) dějí. :-)

Já jsem optimista :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.10.16 22:38

Ono hodne zalezi, jak to manzel zna z detstvi. Jestli treba tatinek doma pomahal nebo ne. Pak take na osobnosti… s nekterymi chlapy je rozumna rec, nektere se da jeste trosku tvarovat, dokud jsou mladi. Ja toho mojeho musela taky lecos naucit.

Moje maminka mi davala ze zacatku takove supr rady typu „hlavne po nem nic nechtej, chlapy tohle nemaji radi, utece ti“. Jo jenze takhle to bylo u nas doma, tatinek v zivote nemusel hnout prstem, maminka mu dokonce cely zivit pripravovala slipy a ponozky na postel rano, protoze tatinkova maminka to prece taky delala (doufam, ze jsem tatinka ted neponizila).

No takhle jsem to mit nechtela. Manzel pomaha, konec koncu oba pracujeme, takze je to jenom fer :D

Jenze s tim se musi zacat hned od zacatku. Jak si chlap zvykne na to, ze doma nic nemusi, pak to bude tezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.10.16 22:39
@Levandule121 píše:
Holky, to není pravda. Předělat se dá každý. V rodině manzela delala vše matka, ani manzel, ani synové na nic nesáhli. Tchán když prijde domů, posadí se za stůl se slovy: Marie, co mi můžeš nabidnout k jídlu? :zed: A přesto mi muž pomáhá naprosto se všímPříspěvek upraven 08.10.16 v 22:20

Marie mne rozsekala :mrgreen:, ale presne muj strejda, ten si nechal naservirovat obed az pod nos, teta litala jak camrda a zapomnela mu donest s obedem pribor a on nez by se zvedl, tak trikrat volal a protoze ho nikdo neslysel, tak zacal jist knedloveprozelo rukama :zed: kdybych to nevidela na vlastni oci, tak neverim.

Jenze teta to prehodnotila, kdyz onemocnela se zanetem ledvin, nebyl schopny ji uvarit pomalu ani caj a jeste remcal. Tak s ohledem na svoje zdravi utnula full servis a stryc sice prskal, ale zapojil se v predduchodovem veku, musel, nic jinyho mu nezbylo. Navic teta zatimco on byl uz v duchodu jeste pracovala, tak mu pekne na duchod napsala ukoly, aby se nenudil :P

• Citovat
  • Upravit
2660
8.10.16 22:52
@Hanka1 píše:
Marie mne rozsekala :mrgreen:, ale presne muj strejda, ten si nechal naservirovat obed az pod nos, teta litala jak camrda a zapomnela mu donest s obedem pribor a on nez by se zvedl, tak trikrat volal a protoze ho nikdo neslysel, tak zacal jist knedloveprozelo rukama :zed: kdybych to nevidela na vlastni oci, tak neverim.Jenze teta to prehodnotila, kdyz onemocnela se zanetem ledvin, nebyl schopny ji uvarit pomalu ani caj a jeste remcal. Tak s ohledem na svoje zdravi utnula full servis a stryc sice prskal, ale zapojil se v predduchodovem veku, musel, nic jinyho mu nezbylo. Navic teta zatimco on byl uz v duchodu jeste pracovala, tak mu pekne na duchod napsala ukoly, aby se nenudil :P

Jo jo. Tahle situace mi hluboce utkvěla. Ještě nasledoval záchvat, že tchýně naservirovala jen několik druhů sýrů a pečiva, co chtěl minule a nemela žádný salám… :zed: Ale jeho už nikdo nepředělá, je mu už dost přes 70 a zatím to chodí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný